Life

Florin Piersic a mărturisit care a fost visul său cel mai mare și care nu i s-a împlinit: ”N-am avut această ocazie”

Florin Piersic a vorbit despre visul său cel mai mare și care nu i s-a împlinit. Actorul regretă și acum că a ratat ocazia.
27.09.2022 | 21:53
Florin Piersic a marturisit care a fost visul sau cel mai mare si care nu i sa implinit Nam avut aceasta ocazie
Florin Piersic, dezvăluiri despre visul său neîmplinit. Sursa foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Florin Piersic este unul dintre cei mai mari actori români. Ajuns la vârsta de 86 de ani are încă regrete profesionale, deși a avut până acum numeroase roluri consacrate.

Visul neîndeplinit al lui Florin Piersic

Florin Piersic a dezvăluit care a fost visul lui cel mai mare din carieră și care nu i s-a îndeplinit până acum. Mai exact, ocazia de a-l interpreta pe Hamlet, alături de Laurence Olivier.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, printr-una dintre călătoriile sale prin această lume, a avut șansa de a-l cunoaște pe Laurence Olivier, prin prisma ambasadorului României în Regatul Danemarcei și Islanda, Alexandru Grădinar.

”(…) El era ambasadorul nostru acolo. M-am dus acolo, am avut recital în diferite orașe, el fiind prezent și fiind mereu după mine și cu mine și într-o zi îmi spune “știi măi, Florine, vreau să-ți fac o surpriză, zic fă-mi-o, du-mă unde vrei tu’.

ADVERTISEMENT

Zice ‘te duc acuma la Helsingor, la palatul lui Hamlet’. Visul meu a fost ca eu să joc Hamlet. L-a jucat Cozorici, -a jucat Caramitru, l-au jucat mai mulți din actorii români.

Și când am ajuns acolo și am văzut sala de bal în care am aflat atunci că cei care s-au prezentat într-un spectacol Shakespeare erau Laurence Olivier, actorul vieții, vieții, vieților mele, regele artiștilor, cum spunea colega mea Ioana Bulcă. 

ADVERTISEMENT

Nu există un actor mai mare ca el, eu sunt de acord. El a fost pentru mine o minune în tot ce l-am văzut. Visul meu a fost ca să joc, să apar lângă el, să-i sărut mâna. N-am avut această ocazie, în schimb am fost în sala în care el a jucat de foarte-foarte multe ori. Vorbesc de  Aldwych Theatre din Londra”, a spus Florin Piersic la Antena 3.

Florin Piersic își va lansa prima carte

În cadrul aceluiași post TV, Florin Piersic a făcut și un anunț important pentru fanii lui. Actorul își va lansa în curând o carte, intitulată ”Viața este o poveste”, scrisă precum un roman.

ADVERTISEMENT

În ”Viața este o poveste”, Florin Piersic a reamintit despre momentele petrecute alături de oamenii dragi din viața lui. Toate sunt luate din bilețele pe care marele actor a notat de-a lungul vieții clipe care l-au marcat.

În plan personal, Florin Piersic are 86 de ani și este căsătorit în prezent cu Anna Torok. De asemenea, este și tată a doi copii: Florin Piersic Jr. și Daniel Piersic.

În trecut, Florin Piersic a mai fost căsătorit cu Anna Szeles și Tatiana Iekel.

ADVERTISEMENT