Life

Florin Piersic, celebrat de vedetele din România, la 86 de ani: ”Măsura omului e omenia. La mulți ani!”

Este o zi mare pentru Florin Piersic, dar și pentru cei care îl cunosc, îl iubesc și îi sunt aproape. La împlinirea vârstei de 86 de ani, marele actor este celebrat de multe vedete, care i-au făcut urări de suflet.
27.01.2022 | 14:05
Florin Piersic celebrat de vedetele din Romania la 86 de ani Masura omului e omenia La multi ani
Florin Piersic, celebrat de vedete prin mesaje de suflet. Sursă foto: Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ziua de 27 ianuarie este o zi specială pentru lumea actoricească din România. În 1936 se năștea o mare stea a României, maestrul Florin Piersic, astăzi celebrat de familie, colegi, prieteni și de milioane de români.

Dan Negru, mândru de prietenia care-l leagă de Florin Piersic

Dan Negru, prezentatorul care l-a avut invitat pe Florin Piersic în multe show-uri TV, la ceas aniversar, și-a amintit vorbele bunului său prieten, astăzi, 27 ianuarie, în ziua în care actorul împlinește 86 de ani. După ultima deplasare pe care au avut-o, tot pentru un proiect, Dan Negru îi aduce un omagiu sărbătoritului zilei. Omenia și talentul sunt cele două calități care-l caracterizează cel mai bine pe Florin Piersic, spune cel care a semnat acum cu postul Kanal D.

ADVERTISEMENT

”Prietenul meu face azi 68 de ani. ‘Puștiule, dacă viața e de-a-ndoaselea hai să punem și anii așa…’ mi-a spus zilele astea. 68 vs 86. Acum câteva săptămâni, plimbându-ne prin Dubai cu ocazia unei filmări, m-a întrebat: ‘Atunci când eu eram Mărgelatu’, aici era nisip și măgăoaiele astea de clădiri nu existau?’ Când Mărgelatu era deja mare, Dubaiul încă era mic! Clădirile s-or face nisip, Mărgelatu rămâne… Măsura omului e omenia. Florin, mulțam pentru lecțiile de omenie din anii ăștia mulți!”, a scris Dan Negru pe Facebook.

Medeea Marinescu se declară norocoasă pentru relația pe care o are cu Florin Piersic

Norocoasă și mândră că îi este aproape lui Florin Piersic se vede și Medeea Marinescu. Actrița, colegă de scenă cu marele maestru, îi mulțumește public lui Florin Piersic pentru toate lecțiile pe care i le-a dat, șansele pe care le-a avut și reușitele pe care le-a bifat.

ADVERTISEMENT

”Sunt norocoasă să-i fiu alături pe scenă, să-i pot asculta amintirile și gândurile despre teatrul pe care l-a slujit întreaga viață, să pot descoperi întâmplări și personaje nu doar din piese, ci si din viața reala, altfel decât cele știute din școala de teatru, să înțeleg că amintirile și speranța sunt forme sublime de supraviețuire în aceste vremuri înca dificile, să învăț că e minunat să te dăruiești oamenilor și să fii răsplătit cu iubirea lor. La mulți ani, dragul meu Florin Piersic!”, a scris pe Facebook și Medeea Marinescu.

Fuego, mesaj de ziua lui Florin Piersic: ”Mereu mi-a fost un model colosal”

Un mesaj de suflet pentru Florin Piersic a venit și din partea lui Fuego. Cântărețul îl pune pe actor pe un piedestal, sperând ca într-o bună zi să îi calce pe urme.

ADVERTISEMENT

În ochii lui Fuego, Florin Piersic este un talent înăscut, un cuceritor, un luptător, un om plin de viață și emoție. O celebritate care niciodată, spune Fuego, nu ar putea avea un corespondent, unicitatea de care dă dovadă la fiecare apariție, chiar și acum, după zeci de ani de carieră, fiind nemărginită.

”E ziua maestrului Florin Piersic azi și-i doresc ani mulți și sănătoși! Nu că o spun eu, dar este unul dintre marile simboluri românești, în teatru și film, care încă joacă, care-i abil, făuritor de frumos, meșter de viață și înalt caracter. Mi-aș dori să am volubilitatea lui și impresionanta putere de-a ține publicul în mâini, captivându-l cu personalitatea și cu vorba! A jucat de toate în carieră. A fost și erou și haiduc, cuceritor și luptător, jucând și dramă, dar și comedie. Talentul său de a manevra emoția i-a fost armă și nu a ezitat niciodată să o pună în aplicare. N-ai cum, pur și simplu, să rămâi insensibil atunci când marele Piersic îți recită ceva sau așază în gândul tău o lecție din viață, din multele trăite de el.

ADVERTISEMENT

Mereu mi-a fost un model colosal, pentru modul în care reușește să surprindă, să susțină, pentru eleganța sa și pentru felul demn în care trăiește, și pe scenă și în viață. Este un meșter, un creator de senzații, de stări, de stil și n-ai putea vreodată să-i găsești un corespondent, pentru că unicitatea sa vine tocmai din naturalețea aceasta debordantă care i-a fost și îi este carte de vizită. Un mare actor și un fragment important al României, Florin Piersic este legendă, este actual, este parte din noi! La mulți ani, maestre!”, este urarea plină de recunoștință a lui Fuego pentru Florin Piersic.

Marina Almășan și Flick, mesaje aniversare speciale

Și Marina Almășan îi dorește actorului să aibă parte în continuare de mulți ani pe care să îi petreacă în fața publicului. Vedeta este sigură că România mai are încă mare nevoie de legenda teatrului și filmului.

”La mulți ani, Florin Piersic! Este încă multă nevoie de tine pe aici, nu te gândi la călătorii îndepărtate, chiar dacă am văzut că se poartă!”, a fost mesajul Marinei Almășan pentru marele actor.

În stilul caracteristic, Flick se numără și el printre vedetele care au avut de făcut o urare pentru Florin Piersic. Fostul prezentator i-a dedicat o poezie scurtă maestrului, în care a surprins umorul și iubirea pentru viață a sărbătoritului.

”Tânăr sunt pân n-oi mai fi / Până m-o chema noroiu / Moarte, dacă vrei să vii / Poți să-mi ‘giugiulești bărzoiu’”, este poezia pe care Flick a scris-o pentru sărbătoritul zilei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Flick_DomnulRima (@flick_domnulrima)

Florin Piersic, celebrat de actori și cântăreți

Mesaje aniversare pentru Florin Piersic au venit și de la Marcel Pavel, Oana Pellea și Adela Popescu. Toți și-au arătat prețuirea pe care o au față de marele actor al țării.

”La mulți ani, Florin Piersic! Te iubesc!”, a fost și mesajul Oanei Pellea pentru sărbătoritul zilei.

”La mulți ani, Florin Piersic!”, este urarea lui Marcel Pavel pentru Florin Piersic.

”La mulți ani, Florin Piersic! A fost tatăl meu în telenovele”, a spus și Adela Popescu la Vorbește lumea.

ADVERTISEMENT