Life

Florin Piersic are un nepot preot. Cine este și ce legătură au în prezent

Florin Piersic nu vorbește foarte des despre viața sa personală așa că nu este de mirare că s-a aflat abia acum că are un nepot care slujește la două biserici din județul Iași. Artistul este la rândul său o persoană foarte credincioasă.
27.07.2021 | 11:19
Florin Piersic are un nepot preot Cine este si ce legatura au in prezent
Florin Piersic are un nepot preot. Cine este și ce legătură au în prezent. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Ștefan Dolgu (64 de ani) este preot de ani buni, deși în anii studenției a cochetat și cu actoria datorită rudei sale. Părintele și marele actor au o legătură foarte apropiată, preotul stând în casa artistului în perioada în care era la Teologie.

Nepotul lui Florin Piersic a oferit câteva detalii despre relația pe care o are cu actorul în momentul de față pe care-l numește „uncheșul”. Ruda vedetei are un respect și o admirație foarte mare pentru cariera artistului în vârstă de 85 de ani.

ADVERTISEMENT

Florin Piersic are o rudă preot. Despre cine este vorba

Mama lui Florin Piersic, Vera, și bunica maternă a preotului din județul Iași sunt surori, de aici și legătura de rudenie foarte strânsă. Și unde mai pui că ambii au la rândul lor mame care vin din familii de preoți.

„Nu știe multă lume că sunt nepotul lui Florin Piersic. Doar cei foarte apropiați știu că sunt rudă cu el. Cât timp am fost student la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, am stat în casă la unchiul meu, Florin Piersic.

ADVERTISEMENT

Nu multă lume știe că noi suntem rude. Mama lui și cu bunica mea de pe mamă sunt surori. Este un om deosebit pe care l-am respectat și îl respect foarte mult pentru tot ce a făcut pentru mine.

M-a îngrijit ca pe propriul lui copil și m-a ținut la el în casă. Ne-am înțeles extrem de bine, iar eu mă adresez lui cu expresia «sărut mâna, uncheșule!» și el îmi zicea «tu, Ștefane, ești singurul nepot care îmi spui sărut mâna, uncheșule!».

ADVERTISEMENT

Mă adresez așa din respectul pe care i-l port. Și eu i-am fost foarte drag lui și încă îi sunt. Ținem legătura și acum, cât de des putem”, a mărturisit nepotul lui Florin Piersic pentru bzi.ro.

Preotul Ștefan Dolgu a jucat în filme. I se datorează lui Florin Piersic

„Eram student și, pentru că stăteam în casa lui, mă lua să joc în filme alături de el. Nu aveau figurație și mereu mă întreba pe mine dacă vreau să merg. 

ADVERTISEMENT

Nu am spus niciodată nu, pentru că îmi plăcea foarte mult să joc alături de el. Am apărut în trei filme celebre”, a adăugat preotul din județul Iași, mai arată sursa citată.

Preotul Ștefan Dolgu a fost figurant în producțiile „Drumul oaselor”, „Trandafirul galben” și „Mărgelatu”. Figura preoțească obișnuia să meargă la Teatrul Național din București, în zilele de sâmbătă și duminică, acolo unde lucra artistul.

Marele actor al teatrului românesc, Florin Piersic, își ducea nepotul și prietenii acestuia la piese în care juca chiar el. Ulterior, dragostea pentru Dumnezeu a fost mai puternică și s-a făcut preot, la fel ca multe dintre rudele sale.

ADVERTISEMENT