Life

Cine este Maria, femeia căreia Florin Piersic i-a dat toți banii din salariu în ultimii 20 ani: „Cea mai frumoasă poveste de Crăciun”

26.12.2020 | 14:18
Cine este Maria femeia careia Florin Piersic ia dat toti banii din salariu in ultimii 20 ani Cea mai frumoasa poveste de Craciun
Florin Piersic, dezvăluiri emoționante în pragul Crăciunului. Cui i-a schimbat actorul viața
ADVERTISEMENT

Marele actor Florin Piersic a făcut dezvăluiri emoționante chiar în pragul Crăciunului. Artistul a vorbit despre o fetiță căreia i-a schimbat viața complet.

În cadrul unui interviu realizat de Dan Negru și difuzat la Antena 3, Florin Piersic a făcut mărturisiri emoționante, dezvăluind cum a schimbat complet viața unei fetițe pe care a întâlnit-o în urmă cu mult timp.

ADVERTISEMENT

În plus, actorul a povestit o amintire de suflet din timpul Crăciunului. Povestea se petrece la Cluj, în ajunul Crăciunului, pe vremea când actorul obișnuia să meargă la colindat.

Florin Piersic, despre Maria, fetiţa pe care a vrut să o înfieze, ce a devenit femeie, căreia i-a dat salariul din teatru din ultimii ani

Actorul Florin Piersic a dezvăluit cum a schimbat viața unei fetițe pe care a simțit-o aproape de sufletul său încă de la prima relaționare. Acesta a declarat că a întâlnit-o pe micuță în timpul filmărilor.

ADVERTISEMENT

Florin Piersic a mărturisit că a asociat-o pe fetiță cu sora sa, care a decedat în urmă cu mult timp, și a simțit nevoia să o protejeze, aflând că micuța rămăsese fără părinți de la o vârstă fragedă.

„Filmam pe lângă satul Budești, unde s-a născut Pintea, și o fetiță stătea și se uita la mine așa, întotdeauna. Și eu o sesizam, frumușică, extraordinar, parcă era un cap de al lui Grigorescu, avea și o băsmăluță. La un moment dat, a doua sau a treia zi, nu-mi aduc aminte, dar mă urmărea chipul ei și i-am spus ”pe tine cum te cheamă?”, de pe cal, eram pe cal. Ea a răspuns ”Maria”.

ADVERTISEMENT

I-am spus ”Măriuca, dragă, ești extraordinară! Dar de ce te uiți așa la mine de atâta vreme?” A spus ”pentru că vă iubesc”. I-am zis: ”mă iubești pe mine? De ce”, fata a răspuns „Nu știu, dar vă iubesc mult!”. Zic ”Bine, să stai aici.”

I-am spus: unde locuiești, ce fac părinții tăi? Nu mai am părinți. Cum? Mama a căzut de pe un car cu fân și a făcut o boală, nu a mai putut să o salveze nimeni. După două săptămâni, a murit și tata. Și tu unde stai? Stau la o mătușă.

ADVERTISEMENT

(…) Și ne-am dus la ea. Fetița mi-era foarte dragă. Eu am avut o soră care s-a pierdut, în 42. Vreau să fac ceva pentru fetița asta. Zic: vreau să o înfiez. Dragilor, e foarte important ce vă spun acum. Atunci, așa am simțit că vreau să o înfiez. Am ținut legătura cu ea. M-am dus la București și le-am spus părinților mei. Și, atunci, tata mi-a zis: Florin, tu ai atâtea probleme, noi suntem deja oameni în vârstă. Te angajezi la un lucru, trebuie să o aduci la București… Mă rog, eram căsătorit, aveam probleme profesionale. (…) I-am ascultat pe părinții mei, dar imediat am luat legătura și de atunci – și vă rog să socotiți că nu e o laudă, e o bucurie – din momentul acela am spus așa: tot ce câștig de la teatru trimit fetiței.

La ora când noi vorbim, acum, înainte de sărbători, niciodată și nici azi nu o să spun mai mult decât Maria. Fericirea este că s-a căsătorit cu un om excepțional. Tabloul meu e în casa lor. Are două fete mari. Pe una o cheamă Florina și pe cealaltă Ștefania. Niciodată nu am devoalat povestea asta, pentru că sună a laudă, dar nu e. Este ceva de suflet, pentru că în ea am văzut-o pe sora mea”, a spus Florin Piersic în cadrul interviului realizat de Dan Negru.

Interviul integral îl puteți vedea mai jos:

Florin Piersic, dezvăluiri de senzație

De asemenea, Florin Piersic și-a amintit de o întâmplare comică din tinerețe, când obișnuia să meargă cu colindul alături de prietenii săi. Marele actor a mărturisit că, într-o seară, a furat o rață alături de ceilalți colindători.

„Întotdeanua, în seara de Crăciun mergeam la colindat la vecinii de pe străzile din cartierul Andrei Mureşan. Am ajuns acolo pe strada Vulcan, nr. 5, n-am să uit niciodată. Era o familie, Popper. Ăia: ‘Vai, a venit Florinel cu colindătorii’. Noi, hai să cântăm: ‘Trei păstori se întâlniră …’. Eu, cu acordeonul, ei, cu vocile. Ei stăteau mai subţire cu vocile. Eu, cu acordeonul, le ţineam tare hangul. Şi, la un moment dat, n-am de lucru… Vă daţi seama, eram băiatul doctorului veterinar Ştefan Piersic din Cluj, care avea şi spitalul lui, unde este acum Biserica Sfântul Petru în Cluj (…) Plus că era şi şeful abatorului. Nu duceam eu lipsă de nimic (…) Şi văd o raţă pe dulap. Ăştia pregătiseră raţa pentru musafiri, vă daţi seama. Şi-i spun lui Bubu: ‘saltă raţa!’. E prima şi ultima dată când am furat ceva (…) Au luat raţa (n.r. cei cu care colinda) şi-au băgat-o în cutia de la acordeon. Şi-am plecat.

Ăia: ‘Vă mulţumim! Ce să vă dăm?’ Noi: ‘Nu ne daţi nimic’. Ne simţeam cu musca pe căciulă pentru că am furat raţa. 

Când ajung acasă, mama îmi zice: ‘Florinel, voi aţi colindat la familia Popper?’ Zic: ‘Da’. Mama: ‘Şi voi aţi furat de acolo o raţă’. Spun: ‘Da, mamă’. Mama: ‘Cum ai putut, mă? Te rog să o duci înapoi!’ Zic: ‘Da’ mi-e ruşine’. Mama: ‘Nu, o duci înapoi!’… Am luat raţa şi l-am pus pe unul din băieţi, pe Tutu (n.r. să o înapoieze), să spună că am luat-o, dar nu ne-am atins de ea”, a adăugat actorul.

ADVERTISEMENT