Life

Tragedia care a marcat copilăria lui Florin Piersic. Dramele neștiute ale marelui actor. Imagini rare din tinerețea Mărgelatului

Copilăria marelui actor Florin Piersic a fost marcată de o tragedie de care și astăzi își amintește cu durere în glas. Prin ce a trecut marele actor care astăzi, 27 ianuarie, împlinește 86 de ani?
27.01.2022 | 13:30
Florin Piersic, despre drama care i-a afectat copilăria
ADVERTISEMENT

Viața actorului Florin Piersic poate fi oricând o sursă de inspirație pentru romane și filme, încă din copilăria sa.

Artistul care împlinește astăzi 86 de ani ne-a obișnuit cu poveștile sale savuroase, cu umorul său inconfundabil, dar și cu roluri magistrale jucate în producțiile cinematografice românești.

ADVERTISEMENT

Florin Piersic a copilărit în mai multe locuri. Din fiecare sat sau oraș pe unde a trecut, unde s-a format, de fapt, are câte o amintire. Una dintre cele mai dureroase clipe din viața sa rămâne, fără doar și poate, pierderea surorii sale.

Florin Piersic nu poate uita pierderea surorii sale, când avea doar 7 ani

Copil fiind, Piersic a aflat ce înseamnă să te desparți de cineva drag. Acea experiență l-a ajutat să privească viața cu alți ochi și l-a călit destul de tare.

ADVERTISEMENT

Chiar și astăzi vorbește cu emoție în glas despre Lucica, soră pe care a pierdut-o din cauza unui gest curajos pe care aceasta l-a făcut pentru o prietenă și colegă de școală.

Florin Piersic avea doar 7 ani când sora lui a încetat din viață, la numai 15 ani. Acesta a povestit despre acel moment dur al vieții sale într-un interviu de excepție acordat, anul trecut, lui Dan Negru, la Antena 1.

ADVERTISEMENT

„Noi am trăit atunci cea mai mare tragedie a familiei noastre. Poate de aceea totdeauna când joc o piesă mă gândesc foarte mult nu numai la părinţii mei ci şi la Lucica. La 15 ani, s-a înecat în Prut sărind să salveze colega de bancă, Doina Puha.

E prima amintire pe care o am eu legată cu adevărat, aveam şapte ani, şase ani şi jumătate. E prima amintire pe care o ţin minte, respectiv înmormântarea surorii mele. Înmormântare la care cred că au participat, la vremea aceea, toţi oamenii din Cernăuţi. Au venit toţi oamenii de la vremea aia. Tocmai pentru că a murit fetiţa doctorului Piersic”, a povestit marele actor.

ADVERTISEMENT

În ciuda dramei care a afectat întreaga familie a artistului, Mărgelatu a avut o copilărie fericită, una în care cel mai important rol în dezvoltarea omului pe care îl știm cu toții azi l-a avut mama lui.

Florin Piersic, pe vremea când nu își imaginea cât de celebru urma să devină. Foto: OK Magazine

Păstrează și azi o icoană primită de la mama lui

De la femeia care i-a dat viață a învățat cât de importantă este credința, mai ales în clipele în care s-a confruntat cu anumite probleme de sănătate.

Actorul păstrează și acum o icoană cu Sfânta Parascheva pe care a primit-o în dar de la mama lui care i-a spus ca, în momentele grele, să se roage la ea.

„Am fost foarte bolnav. Mama mea, o noapte întreagă, cu icoana – pe care o am, o păstrez tot timpul – la care mama s-a rugat şi a spus: ‘Dacă mi-ai luat-o pe Lucica, nu-l lua pe Florinel!’ ”, a istorisit Florin Piersic, potrivit OK Magazine.

Foto: TNB

Pandemia l-a întristat pe marele actor: „Mi se pare nepotrivit să ne ținem de sărbători”

Necazurile din copilăria sa l-au întărit, însă au existat situații care au continuat să îl marcheze, chiar și la maturitate. Chiar anul trecut, de ziua lui, artistul a spus că refuză să-și mai țină ziua de naștere, situația pandemică afectându-l sufletește.

Piersic a renunțat la festivism, gândindu-se la oamenii care și-au pierdut viața din cauza virusului nemilos care de doi ani a schimbat viețile unei planete întregi.

„Vă spun drept. Mi se pare cam nepotrivit, să ne ţinem de sărbătoriri. Şi dacă nu ne vom vedea faţă în faţă, fie pe scenă, fie pe micul ecran, asta nu înseamnă că vă iubesc mai puţin”, spunea actorul anul trecut, de ziua lui.

ADVERTISEMENT