Life

Florin Piersic împlinește 87 de ani! Actorul, sărbătorit pe scenă, la Cluj

Medeea Marinescu a făcut dezvăluiri despre spectacolul organizat de ziua lui Florin Piersic. Actorul împlinește astăzi 87 de ani.
27.01.2023 | 14:23
Florin Piersic implineste 87 de ani Actorul sarbatorit pe scena la Cluj
Medeea Marinescu și Florin Piersic, parteneri de scenă. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Medeea Marinescu a clarificat o situație care îl vizează pe actorul Florin Piersic, o informație apărută în presa locală din Cluj, cum că acesta ar fi fost umilit chiar de ziua lui de conducerea Operei Naționale din orașul de pe Someș.

Florin Piersic, umilit de Opera din Cluj de ziua lui?

Potrivit publicației Foaia Transilvană, apropiații actorului ar fi vrut să organizeze un spectacol omagial cu ocazia aniversării celor 87 de ani de existență, împliniți astăzi, 27 ianuarie 2023. Evenimentul, conform sursei citate, urma să aibă loc în sala mare de la Opera din Cluj, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

ADVERTISEMENT

Conducerea instituției i-ar fi perceput un onorariu de 8.000 de euro, scriindu-se că în acest caz ar fi intervenit chiar primarul Clujului, Emil Boc.

Primăria ar fi ajuns la o soluție, ca acesta să fie prezent la Casa de Cultură a Studenților. Care este adevărul în toată această poveste care cu siguranță se va rostogoli mai ales în mediul online?

ADVERTISEMENT

Medeea Marinescu lămurește controversa: „Iz de știre falsă”

Medeea Marinescu, bună prietenă și colegă de scenă a maestrului Florin Piersic, a făcut câteva declarații care ne lămuresc, în exclusivitate pentru FANATIK.

„Eu din ceea ce știu, domnul Piersic, ca și mine, avem o relație foarte bună cu actualul director Florin Estefan. Chiar am fost invitați la un moment dat să facem un spectacol sub egida Operei din Cluj. În fine, el nu s-a putut materializa la vremea aceea. Vorbim de acum câțiva ani, înainte de pandemie”, a spus Medeea Marinescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Actrița cere ca persoanele care au dat publicității acest fake-news ar trebui să iasă și să își asume informațiile. „Ar trebui ca cel care a făcut astfel de afirmații să explice, pentru că altfel, se va face bulgăre din acea știre. Omul acela a zis ceva, dar s-a ocupat el să ia sala?! În mod normal, sala este luată de organizatorul de spectacole, el o închiriază. A zis domnul Gheorghe Vlad că nu îi dă sala? Știrea asta are un iz de știre falsă”, ne-a mai spus Medeea.

„Cum să plătească Florin Piersic 8.000 de euro? Este o tâmpenie, punct!”

„Cum să plătească Florin Piersic 8.000 de euro? Nu el închiriază sala. Asta este o tâmpenie. Din start informația începe cu un fals. Este o tâmpenie, punct! Spectacolul de ziua lui este Străini în noapte. Este jucat la Casa de Cultură a Studenților, care nu este chiar o sală de mâna a doua.

ADVERTISEMENT

Cine a fost la Cluj o știe. Este o sală în care se joacă majoritatea spectacolelor care vin în turneu la Cluj. Din ce știu eu nici nu a existat discuția ca acest spectacol să se joace la Opera Națională din Cluj. Nicidecum. Noi am jucat și la Teatrul Național din Cluj, și la Sala Florin Piersic din Cluj ”, a adăugat Medeea Marinescu.

Ce spune omul de la care a pornit totul: „Florin nu are banii ăștia”

Poziția actriței este, așadar, complet diferită față de ceea ce a spus presupusul apropiat al lui Piersic pentru publicația online din Cluj. „Am primit un răspuns din partea conducerii Operei Naționale că taxa de închiriere a sălii este de aproximativ 40.000 de lei, vreo 8.000 de euro.

Florin nu are banii ăștia. El a vrut să apară într-un spectacol pentru clujeni, chiar de ziua lui, dar nu s-a putut. Așa de multă desconsiderare pentru un astfel de om, din partea Operei Naționale din Cluj nu am văzut. Degeaba scriem cuvinte frumoase la moartea unui mare artist, dacă nu ne purtăm cum se cuvine cu ei în timpul vieții”, ar fi spus unul din așa-zișii prieteni ai maestrului Piersic pentru Foaia Transilvană.

ADVERTISEMENT