Life

Florin Piersic, în lacrimi înainte de Florii: “E greu! Nu pot să mă bucur”

22.04.2021 | 17:20
Florin Piersic in lacrimi inainte de Florii E greu Nu pot sa ma bucur
ADVERTISEMENT

Când te gândești la sărbătoriții celebri din duminica Floriilor numele lui Florin Piersic se află în capul listei. Stabilit în căsuța sa de lângă Cluj, unde s-a mutat de frica virusului Covid-19, marele actor mărturisește că are inima năpădită de tristețe.

Cu vocea tremurând și cu lacrimi în barbă, Florin Piersic a dezvăluit, astăzi, în emisiunea Exclusiv VIP, că viața trăită departe de scenă și de public este plină de amărăciune.

ADVERTISEMENT

“E greu, nu pot să mă bucur! Cine e cel mai important alături de soția mea, de familia mea, de prietenii mei care au mai rămas atât de puțini, dacă nu publicul? Eu stau, mă gândesc la ei, la prietenii mei care nu mai sunt… Mă gândesc că la vârsta asta eu încă doresc să apar pe scenă, să văd publicul, să pun mâna pe el! Mi-e dor să fac si recitaluri în care să vorbesc cu publicul, mai spun o poezie, mai fredonez o meodie.

Aici, în locul în care stau cu soția mea, am doi spectatori, doi câini, unul lup și unul maidanez. Lupu’ ăsta e chiar un spectator al meu, parcă așteaptă să îi recit ceva, să îi spun ceva. 

ADVERTISEMENT

Florin Piersic, în lacrimi înainte de Florii

Am și două veverițe care vin și le dau nuci. Ieri, fata soției mele, Monica, ce credeți că le-a dat?  Le-a cumpărat alune, vin, le mănâncă, pleacă, iar vin înapoi. Stau la geam să mă uit la ele și zic: De ce astea două veverițe nu sunt două admiratoare d-ale mele, care să mă roage să le cânt ceva? “, a spus Florin Piersic la Prima TV, unde a mărturisit, de asemenea, că anul petrecut departe de scenă, din cauza apariţiei virusului SARS-CoV-2 şi a restricţiilor instituite, a fost extrem de chinuitor pentru el şi colegii săi. (Citește și: Reverenţa lui Horia Ivanovici în faţa Marelui Florin Piersic: “A cui e cetatea? A lui Ştefan cel Mare! Ai cui sunt românii? Ai lui Piersic cel Mare!”)

Un maestru al scenei românești, iubit mai ales pentru rolul avut în seria “Mărgelatu”, Florin Piersic a spus că pandemia de Covid-19 l-a lăgat în sperieți. A refuzat să mai călătorească, să-și mai viziteze rudele din Bucovina sau să mai accepte apariții live în emisiune de televiziune, de teamă să nu se îmbolnăvească.

ADVERTISEMENT

Iubește viața și, la 85 de ani, mărturisește că nu este pregătit să plece. Vrea să joace în continuare, să-şi întâlnească şi încânte publicul şi să aibă ocazia să împărtăşească din bucuria şi speranţa care se află mereu deasupra sa.

Florin Piersic: “Iubesc acest pământ pe care vreau să rămân”

“Iubesc acest pământ pe care vreau să rămân. Este atât de multă tristețe în lume, vreau să mă bucur de viață. Am fost întrebat zilele astea ce reprezintă sărbătoarea Floriilor pentru mine. Este sărbătoarea Intrării Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim. Vreau ca în această zi să aveți mult soare care să vă aducă speranță și mai ales sănătate, tuturor celor care mai rătăciți în țara asta minunată care se cheamă România.

ADVERTISEMENT

Mama mea îmi spunea: ‘Când vin Floriile cu soare ca soarele vine cu Florin?’ (…) Nu o să ne mai întoarcem niciodată la ce a fost, pentru că sufletul oamenilor nu mai este cum a fost.”, a adăugat Florin Piersic.

 

ADVERTISEMENT
Cât costă o plăcintă tradiţională la Târgul de Crăciun din Capitală
Cât costă o plăcintă tradiţională la Târgul de Crăciun din Capitală
Spectaculos: așa arată ”bijuteria” de 900 de milioane de euro în care se...
Spectaculos: așa arată ”bijuteria” de 900 de milioane de euro în care se decide ”soarta” României
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Milionarul celebru din România căruia Caranii i-au impus taxă de şmecherie! Ce s-a...
Milionarul celebru din România căruia Caranii i-au impus taxă de şmecherie! Ce s-a întâmplat după aceea între ei e uluitor!
Cum i-a făcut România magică să plângă de emoție pe mai mulți americani....
Cum i-a făcut România magică să plângă de emoție pe mai mulți americani. „Nu credeam să mi se întâmple așa repede” VIDEO
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta...
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta cu care voia să fie îngropată
Cătălin Cherecheș, ELIBERAT?! Anunț șoc al procurorilor germani
Cătălin Cherecheș, ELIBERAT?! Anunț șoc al procurorilor germani
Maria Cârneci, în doliu de Sărbători
Maria Cârneci, în doliu de Sărbători
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la...
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la toată slujba. FOTO
Tudor Chirilă a răbufnit de 1 decembrie: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt...
Tudor Chirilă a răbufnit de 1 decembrie: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți”
Rona Hartner a fost înmormântată. Sora artistei, acuzații dure la adresa lui Rocco...
Rona Hartner a fost înmormântată. Sora artistei, acuzații dure la adresa lui Rocco Sedano: „Scopul lui este să o îndepărteze de familie!”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!