Life

Florin Piersic și Medeea Marinescu, copleșiți. Scene emoționante la primul spectacol după ridicarea restricțiilor

Florin Piersic și Medeea Marinescu au susținut primul spectacol în București, după ridicarea restricțiilor. Spectatorii au venit la teatru dornici să-i vadă și au stat în sală fără măști.
22.03.2022 | 13:46
Florin Piersic si Medeea Marinescu coplesiti Scene emotionante la primul spectacol dupa ridicarea restrictiilor
Florin Piersic și Medeea Marinescu joacă împreună în spectacolul Străini în noapte de peste 12 ani. Sursa foto: Florin Ghioca/arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Florin Piersic și Medeea Marinescu au susținut prima reprezentație a spectacolului ”Străini în noapte”, după ridicarea restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19. Cei doi actori joacă împreună de peste 12 ani și se bucură în continuare de mare succes, în rândul publicului.

Spectacol cu Florin Piersic și Medeea Marinescu, fără măști la gură

Florin Piersic, în vârstă de 86 de ani,și Medeea Marinescu, în vârstă de 47 de ani, au susținut, luni seară, un spectacol mult așteptat pe scena Teatrului Național din București. Aceasta a fost și prima reprezentație în București, a celor doi artiști, cu piesa ”Străini în noapte”, după ce au încetat restricțiile.

ADVERTISEMENT

Spectatorii au umplut sala ca-n vremurile bune. Aproape toți cei care au venit să îi vadă au stat relaxați, fără măști, iar actrița Medeea Marinescu ne dezvăluie cum a fost atmosfera în sală, dar și pe scenă.

”Să joc pe scenă cu Florin Piersic este o șansă rară, cu atât mai mult cu cât el se numără printre ultimii mohicani. Cineva mi-a făcut un compliment acum câteva zile, la Cluj, și mi-a zis așa: ‘Te iubesc pentru cât îl iubești pe Florin!’ Foarte frumos mi s-a părut.

ADVERTISEMENT

Sigur că Florin este un mare actor, dar, dincolo de acest lucru, este un om pe care lumea îl iubește foarte mult. Iubirea este ceva mai mult peste admirație. De aceea spun că am așa o șansă să joc cu un așa nume ca Florin Piersic.”, a declarat, pentru FANATIK, actrița Medeea Marinescu, partenera de scenă a marelui actor Florin Piersic.

Actorii sunt așteptați iar și la Paris

Actrița Medeea Marinescu consideră că are un mare privilegiu de a fi în preajma marelui actor Florin Piersic și, mai ales, de a juca pe scenă cu acesta.

ADVERTISEMENT

Anul acesta, Medeea și Florin au mai susținut spectacole în țară, de mărțișor, la Cluj, iar săptămâna trecută, pe data de 19 martie, actorii au jucat la Paris. În orașul luminilor, echipa ”Străini în noapte” va mai ajunge la sfârșitul acestei luni, pentru două reprezentații.

Florin Piersic si Medeea Marinescu
Florin Piersic si Medeea Marinescu au jucat în ”Străini în noapte” aseară pe scena Teatrului Național din București. Sursa foto: Florin Ghioca.

 ”Jucăm împreună de peste 12 ani”

Medeea Marinescu joacă în spectacolul ”Străini în noapte”, alături de Florin Piersic, de mai bine de 12 ani.

ADVERTISEMENT

”Spectacolul a depășit de mult 1200 de reprezentații și, cu toate acestea, încă se joacă și acum cu sala plină. Bine că încă mai putem să jucăm. Faptul că putem noi să jucăm este una, dar spectacolul nostru este independent, nu este un spectacol al Teatrului Național din București.

ADVERTISEMENT

Este o piață independentă și, dacă spectacolul nostru rezistă de atâția ani, înseamnă că există un public dornic, care vine să ne vadă. Jucăm împreună de peste 12 ani, am jucat cu sala plină și aseară, la Teatrul Național din București.

Florin Piersic si Medeea Marinescu
Florin Piersic și Medeea Marinescu au jucat luni seară la București. Sursa foto: Florin Ghioca.

Aseară erau ocupate toate cele 848 de locuri care au fost puse în vânzare, chiar și la al doilea etaj, unde nu se vede cel mai bine…

Unii spectatori așteaptă să mai prindă bilete pe primele locuri și, când nu mai găsesc, își iau în spate.

Așa a fost și la Paris, unde am jucat cu Florin Piersic pe 19 martie. S-au dat și locurile din ultimul rând. La Paris mai mergem pentru două reprezentații pentru 25 și 27 martie”, a mai declarat, pentru FANATIK, actrița Medeea Marinescu.

Emilia Popescu, înlocuită de Medeea Marinescu

Până în anul 2010, rolul feminin din spectacolul ”Străini în noapte” a fost interpretat de actriţa Emilia Popescu, ulterior fiind înlocuită de Medeea Marinescu. Piesa “Străini în noapte” a fost pusă în scenă de regretatul Radu Beligan, după ce a văzut-o la Teatrul Marigny, din Franţa. Rolul principal era atunci intepretat de inegalabilul Alain Delon, care a debutat în teatru foarte târziu, la vârsta de 70 de ani.