Life

Florin Piersic, secretul pentru o memorie bună la orice vârstă. Ce face actorul pentru a-și menține mintea ageră

Ce face Florin Piersic pentru a-și menține mintea ageră la 86 de ani. Secretul actorului pentru a avea o memorie bună mereu.
29.09.2022 | 07:15
Florin Piersic secretul pentru o memorie buna la orice varsta Ce face actorul pentru asi mentine mintea agera
Cum își menține Florin Piersic mintea ageră. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Actorul Florin Piersic a dezvăluit Care este secretul lui pentru o memorie ageră În ciuda faptului că are 86 de ani.

Cum își menține Florin Piersic mintea ageră

Pentru a avea o minte ageră la 86 de ani, Florin Piersic a dezvăluit că recită mereu poezii sau chiar unele părți din rolurile pe care le-a avut.

ADVERTISEMENT

Acesta este secretul pe care actorul îl are pentru a avea în continuare o minte ageră,  lucru pe care îl face, spre exemplu, în mașină, în loc să asculte radio sau muzică.

“Nu fac nimica. Eu cred că toată chestia asta este din gene, de la părinți. Aşa a fost mama mea, tatăl meu, am moștenit probabil de la ei, ceva. Arăt ca un om oarecare. Sigur că m-am schimbat.

ADVERTISEMENT

Eu, de exemplu, nu conduc maşina şi aud radio sau o casetă. Nu domne’!

Eu spun poezie sau momente din roluri ale mele. Monolog din Dulcea Pasăre din Orfeu în Infern, momente din spectacole care m-au marcat pe mine”, a povestit actorul la Antena 3.

Ce l-a învățat Radu Beligan pe Florin Piersic

Artistul a mărturisit în cadrul unei emisiuni la Antena 3 că, în mare parte, memoria lui bună se datorează genelor pe care le are de la părinții lui, care au avut rândul lor o memorie foarte ageră.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă corpul  a îmbătrânit, actorul face tot ce poate pentru a-și menține mintea tânără. Desigur, Florin Piersic repetă mereu poeziile pe care le-a învățat și despre care recunoaște că l-au îmbogățit.

Una dintre ele este scrisă de Adrian Păunescu și emoționează publicul până la lacrimi de fiecare dată.

ADVERTISEMENT

De altfel, actorul mărturisea că într-o discuție cu Radu Beligan acesta i-a spus că repetarea poeziilor și rolurilor este o gimnastică a minții.

„Spun monoloage. Beligan mi-a spus că asta este o gimnastică a minţii. Eu am căutat mereu poezii pe care nu le-a auzit nimeni şi ele m-au tot îmbogățit şi eu nu vreau să le pierd”, a dezvăluit actorul.

ADVERTISEMENT