Sport

Florin Prunea, atac fără precedent la adresa lui Mirel Rădoi și a FRF: „Nu e selecționer! Termină cu circurile astea, că ne-ai distrus!”. Exclusiv

Florin Prunea, fost component al „Generației de Aur”, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, după partida România - Islanda, scor 0-0, din preliminariile Campionatului Mondial 2022
12.11.2021 | 01:02
Florin Prunea atac fara precedent la adresa lui Mirel Radoi si a FRF Nu e selectioner Termina cu circurile astea ca neai distrus Exclusiv
ADVERTISEMENT

Florin Prunea a fost deleagat UEFA la partida Macedonia de Nord U21 – Ucraina U21, terminată 1-1, care a avut loc la Skopje. Împreună cu mai mulți oficiali macedoneni, Florin Prunea a urmărit meciurile disputate de România și Macedonia de Nord, în etapa a 9-a din preliminariile CM 2022.

Florin Prunea, atac fără precedent la adresa lui Mirel Rădoi și a FRF

Fostul portar al naționalei României consideră inadmisibil faptul că Mirel Rădoi nu l-a titularizat, în meciul cu Islanda, pe Andrei Ivan, care traversează o formă foarte bună la Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Andrei Ivan a fost introdus în minutul 67, însă nu a reușit să schimbe scorul de pe tabela de marcaj.

„Se pupau, săreau, făceau ca toate alea. Am și plecat de nervi de acolo. M-am enervat. Nu suntem la mâna noastră. Așa cum i-am văzut acum pe macedoneni… erau incredibil de surescitați. Ziceau că câștigă cu Islanda la trei diferență, după ce au făcut în Armenia. Am văzut împreună cu ei și meciul lor. I-au călcat în picioare pe armeni.

ADVERTISEMENT

Eu niciodată n-am crezut că ne vom încurca cu Islanda. Nici macedonenii nu credeau, la început. Nici nu se uitau la meci. Stăteau și vorbeau, dar, când au văzut că se duce timpul, au început și ei să se uite la meci. Am stat cu conducătorii lor, care au fost la meciul de tineret. La sfârșitul meciului, s-au ridicat de la masă, se pupau între ei. M-am enervat și i-am zis șoferului: «Hai, du-mă repede la hotel». N-avea sens să stau că, cine știe, mă mai și certam cu ei”, a declarat Florin Prunea, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Florin Prunea: „E inadmisibil!”

„E inadmisibil ca cel mai în formă jucător al momentului, din România, să fie ținut pe bancă. Cum să fie ținut pe bancă Ivan, la un meci în care trebuie să marchezi, acasă? Sunt greșeli incredibile la nivelul acesta! Sunt greșeli impardonabile! Păi noi, când trebuie să câștigăm un joc, nu jucăm cu cei mai buni fotbaliști, cei mai în formă? L-a băgat târziu. Alta e când îl bagi de la început și își intră în ritm.

ADVERTISEMENT

Mi-a plăcut Ianis, au fost și lucruri bune. Dar problema este că am întâlnit o echipă care nu este în lumea a treia a fotbalului, ci în lumea a patra. E o echipă națională pulverizată, cu jucători arestați, cu conducători demiși, cu copii de 16 ani în echipă. Păi, dacă nici pe ăștia nu-i bați, înseamnă că, să mă ierte Dumnezeu, nu avem ce să căutăm. Stăm aici, la noi, în bălăcăreala noastră și ne vedem de ale noastre”, a mai spus Florin Prunea.

Florin Prunea: „Termină cu circurile astea, că ne-ai distrus!”

Totodată, Florin Prunea a dat de pământ cu selecționerul Mirel Rădoi și conducătorii Federației Române de Fotbal. În mod ironic, acesta a declarat faptul că, în locul lui Mirel Rădoi, ar trebui adus Florin Bratu, actual selecționer la naționala U21.

ADVERTISEMENT

„Rădoi nu are experiență și nici nu e selecționer. Poate fi un antrenor bun, dar să se ducă să muncească. Normal că ăștia (n.r. FRF) n-au nevoie de selecționeri la echipele naționale. Ăștia caută oameni comozi, pe care să-i influențeze. N-au ce să caute Hagi, Pițurcă, Dan Petrescu, Olăroiu. De ăștia nu te apropi.

Nu cred că există posibilitatea să ne încurcăm cu Liechtenstein, dar nu suntem la mâna noastră. Macedonia, în seara aceasta, a făcut un meci extraordinar. Aici, pentru Islanda, o să fie complicat rău. Macedonia joacă cu locul doi pe masă.

Eu cred că oricum o să plece Rădoi. Că și circul ăsta a fost cu plecarea asta. Îmi aduc aminte de meciul ăla când a fost bolnav de COVID și când l-au adus în vestiar filmat, pe tunel. Mai termină odată cu circurile astea, că ne-ai distrus. Să se apuce de muncă și să pună oameni competenți, nu circuri din astea ieftine. Numai chestiuni de imagine și de PR. Să se ducă, frate, de unde au venit, la Cotroceni, și să lase fotbalul pe mâna oamenilor care se pricep. Ne-au distrus, ne bagă în pământ ăștia, conducătorii Federației Române de Fotbal: Burleanu, karatistul și vulcanizatorul.

Nu se poate așa ceva! Cât de jos să ne ducem? Aici, îi pun o întrebare și lui Vasile Dîncu: Cât de jos, băi nene, vrei să ne aduci? Scoate-l odată de acolo. Tu l-ai băgat, tu scoate-l, că o să plătești politic. Nu pe Mutu să-l aducă, ci pe Bratu. A demonstrat Bratu, ca și Mutu. Ce naiba, ne luăm la mișto? Pune-l, frate, să se facă de râs până la capăt”, a încheiat Florin Prunea.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,35 este cota pentru „peste 4,5 goluri” la meciul Liechtenstein – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT