Sport

Florin Prunea, concluzie tristă: „Vedem același film cu Niță cel mai bun jucător al României!” Exclusiv

Florin Prunea a analizat jocul prestat de naționala României în Macedonia de Nord și s-a arătat dezamăgit de faptul că Florin Niță a fost din nou cel mai bun „tricolor”.
09.09.2021 | 12:16
Florin Prunea concluzie trista Vedem acelasi film cu Nita cel mai bun jucator al Romaniei Exclusiv
Florin Prunea, concluzie tristă: „Vedem același film cu Niță cel mai bun jucător al României!” Exclusiv. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Florin Niță i-a salvat din nou pe „tricolori” și a fost eroul naționalei lui Mirel Rădoi, însă selecționerul consideră că echipa putea să obțină mai mult din Macedonia de Nord.

Florin Prunea a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că România nu are cum să piardă locul doi în grupă, însă din meciurile cu Armenia și Germania nu putem visa la mai mult de trei puncte.

ADVERTISEMENT

Florin Prunea face radiografia Grupei J pentru FANATIK: „E extrem de accesibilă!”

Florin Prunea le transmite un mesaj jucătorilor echipei naționale și este convins că România nu are voie să nu termine pe locul doi această grupă. Fostul mare portar al naționalei a analizat adversarsele din grupa J și meciul din Macedonia de Nord: „E bun și un punct după cum a decurs jocul! Puteam să pierdem. Macedonia de Nord a fost mai bună decât noi. Am ieșit binișor din aceste trei meciuri”.

Astfel, Prunea spune că Macedonia nu mai e echipa de la EURO, după plecarea selecționerului Angelovski și retragerea lui Pandev, Armenia nu poate emite pretenții după egalul cu Liechtenstein, iar Islanda este o echipă în moarte clinică: „Eram favoriți la locul doi de la începutul grupei. E o grupă extrem de accesibilă. Macedonia nu mai este echipa de la EURO. S-au întâmplat multe lucruri acolo. Retragerea lui Pandev, schimbarea antrenorului Angelovksi. Armenia nici pe departe. Islanda e o echipă dezmembrată, pulverizată!”. 

ADVERTISEMENT

Florin Prunea: „Arătam altfel cu cei șase accidentați! Remarcatul nu poate fi altul decât Niță”

Fostul membru al Generației de Aur e convins că România ar fi putut câștiga în Macedonia de Nord dacă i-ar fi avut pe Mihăilă, Tănase, Hagi, Alibec, Rotariu sau Drăguș: „Arătam altfel cu cei cinci-șase jucători accidentați. Sunt jucători și cu experiență și tineri care au crescut foarte mult. Jucam diferit în Macedonia de Nord cu ei în teren. Cred că Rădoi s-a gândit că Mihăilă nu are jocuri în picioare și probabil de asta nu l-a chemat. Ideea e că suferim.

Remarcatul nu poate fi altul decât Niță. Din nou portarul. Cel mai bun jucător. E trist. Vedem același film, cu portarul cel mai bun jucător al echipei naționale. Contează foarte mult pentru cei din apărare că îl au în spate pe Niță. Fantastic de mult”. 

ADVERTISEMENT

Florin Prunea, nou atac la adresa lui Burleanu: „Suferim la națională din cauza regulii U21!”

Florin Prunea îl „înțeapă” din nou pe Răzvan Burleanu, cel care a susținut implementarea regulii U21 și spune că echipa națională are probleme din această cauză: „Markovic e un jucător tânăr, de viitor. În momentul de față noi suferim la acest capitol din cauza regulii U21, pentru că nimeni în Liga 1 nu folosește atacant de U21, jucător de bandă de U21.

Plătim tribut acestei reguli care forțează antrenorii să joace cu fotbaliștii tineri în poziții care nu au răspundere foarte mare. De asta nu avem atacanți, jucători de bandă, a fundașilor. Toate echipele au jucători străini pe aceste poziții cheie”. 

ADVERTISEMENT

Florin Prunea: „Sper că au învățat ceva din meciul de la Erevan. În Germania trebuie să limităm proporțiile scorului”

Florin Prunea e de părere că România nu poate avea probleme la București cu Armenia, însă nu ne permitem să mai comitem erorile de la Erevan, în timp ce de la meciul de la Hamburg cu Germania nu putem spera la mare lucru:

„Nu putem să comparăm echipa României cu cea a Armeniei, dar să nu mai facem greșelile pe care le-am făcut. Sper că au învățat ceva din meciul de la Erevan și să nu mai repete greșelile de atunci. Dar va fi diferit, jucăm acasă, în fața propriilor suporteri.

Din Germania nu avem ce să așteptăm. Trebuie să fim realiști și să limităm proporțiile scorului. E diferență mare de toate. Ei au început la turație maximă odată cu instalarea noului antrenor. Suntem departe de nemți!”, a spus Florin Prunea în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 7 puncte a reușit România din meciurile cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord
  • 3 e locul ocupat de România înainte de meciul din octombrie cu Armenia
  • 7 jucători indisponibili a avut naționala la aceste trei meciuri
ADVERTISEMENT