Sport

Florin Prunea critică dur FRF după ce Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la națională: „E fără precedent așa ceva”

Florin Prunea consideră că este un conflict între FRF și Mirel Rădoi, care a anunțat că va pleca de la națională după meciul cu Liechtenstein.
12.10.2021 | 13:33
Florin Prunea critica dur FRF dupa ce Mirel Radoi sia anuntat plecarea de la nationala E fara precedent asa ceva
ADVERTISEMENT

Selecționerul Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la națională la finalul partidei cu Armenia, spre surprinderea fanilor și mass-media.

Florin Prunea a comentat în termeni duri decizia lui Rădoi și îi consideră responsabili pe cei de la Federația Română de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Florin Prunea vorbește despre un conflict FRF-Rădoi: „Sunt probleme mai vechi”

Fostul mare portar al echipei naționale e de părere că relațiile dintre selecționerul Mirel Rădoi și conducerea FRF s-au răcit destul de mult, la fel cum s-a întâmplat și cu Cosmin Contra, care a lăsat România de izbeliște la barajul pentru EURO 2020 cu Islanda.

„Se pare că nu am învățat nimic din tâmpeniile pe care le facem. Așa a plecat și Contra înainte de barajul cu Islanda… Până acum nu a vorbit nimeni de o plecare a lui Rădoi. Înseamnă că sunt probleme mai vechi între el și FRF, problema grave, de mult timp. Și acum s-au acutizat și a simțit nevoie să termine”.

ADVERTISEMENT

Fostul mare internațional nu îi iartă pe cei de la FRF și acuză de amatorism în privința clauzelor din contractul lui Mirel Rădoi: „Și mai e și problema contractului. Nu știu dacă cineva își permite să facă un contract care se termine înainte de finalul unui ciclu de calificare.

Nu cred că o Federație serioasă poate face o asemenea greșeală! Să angajezi un antrenor pe o perioadă în care nu se termină un ciclu de calificare…”.

ADVERTISEMENT

Florin Prunea: „La FRF sunt oameni care nu au legătură cu fotbalul!”

Florin Prunea pur și simplu nu înțelege cum a fost făcut contractul lui Mirel Rădoi care are ca obiectiv calificarea la Campionatul Mondial, însă selecționerul își termină conract înainte de finalul campaniei: „Obiectivul nu era calificarea la Campionatul Mondial? Cum îi faci un contract care se termină înainte să își poată îndeplini obiectivul? E fără precedent! Nu am auzit așa ceva!”.

De tirul său nu a scăpat nici directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță: „Dar la FRF sunt oameni care nu au legătură cu fotbalul. Nu ai ce să le ceri lui Burleanu și Bodescu. Mă așteptam la mai mult de la Stoichiță, dar el e pus acolo ca să execute niște ordine”. 

ADVERTISEMENT

Florin Prunea e de părere că Mirel Rădoi trebuie să continue la națională: „E munca și meritul lui!”

Florin Prunea consideră că „tricolorii” au arătat bine la ultimele meciuri aceste preliminarii și e sigur că Mirel Rădoi are meritul principal.

„Dacă nu sunt probleme cu cei din FRF, de ce pleacă? Naționala e într-un moment bun și e meritul lui. Echipa arată bine în acest moment, e în creștere și se formează un nucleu de bază. Se face un schelet națională. E munca lui și trebuie continuată”.

Fostul portar al naționalei i-a găsit însă bube și lui Mirel Rădoi, care a renunțat la echipa națională prematur și ca jucător.

„Să nu uităm că nu e prima plecare de la națională. A făcut-o și ca jucător, iar asta îmi arată o instabilitate emoțională. Nu poți să te retragi așa, dintr-o dată.  Eu cred că Rădoi poate fi întors din drum. Și jucătorii îl pot întoarce”, a spus Florin Prunea în direct la PRO X.

ADVERTISEMENT