Fotbal intern

Florin Prunea critică o decizie a conducerii lui Dinamo: „Greșeală de management incredibilă”

21.09.2020 | 13:56
Florin Prunea critica o decizie a conducerii lui Dinamo Greseala de management incredibila
ADVERTISEMENT

Florin Prunea critică o decizie a conducerii lui Dinamo. Fostul oficial din Ștefan cel Mare a contestat decizia clubului de a-i permite lui Cătălin Straton să plece, mai ales la rivalii de la FCSB.

Prunea crede că portarul îi va fi extrem de util echipei conduse de Toni Petrea și consideră că roș-albaștrii vor ajunge în grupele Europa League cu ajutorul portarului adus de la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Cătălin Straton a apărat doar de 16 ori poarta alb-roșiilor, însă Florin Prunea nu crede că trebuia lăsat să plece la FCSB, mai ales într-un moment atât de important pentru rivalii „câinilor”.

Florin Prunea critică o decizie a conducerii lui Dinamo: „De acolo i se trage lui Straton”

Fostul manager general al echipei din șoseaua Ștefan cel Mare a vorbit despre decizia clubului de a se despărți de Cătălin Straton și consideră că portarul a fost lăsat să plece prea ușor.

ADVERTISEMENT

Prunea crede că Straton a fost îndepărtat deoarece l-a susținut public pe Gigi Mulțescu, fostul antrenor al lui Dinamo, după meciul cu Hermannstadt. Atunci, Straton a declarat că nu știe nimic despre venirea lui Contra, dar că jucătorii sunt alături de Mulțescu.

„Greșeală de management incredibilă a lui Dinamo, care a întărit o rivală. FCSB va ajunge în grupele Europa League, o să vedeți, iar Cătălin va avea un cuvânt greu de spus. FCSB va lua milioane de euro din grupe, iar Dinamo nu se va alege cu nimic.

ADVERTISEMENT

Au adus doi portari pe salarii mari, au nevoie de cazare, transport. În schimb, l-au dat pe Straton care nu avea deloc un salariu mare. Și Piscitelli a plecat gratis de la Dinamo. Era printre primii trei portari în România. Suporterii au dreptate, cum să îl lași pe Straton să plece la rivala ta?

Lui i se trage de când a dat declarația aia prin care l-a susținut pe Gigi Mulțescu. Foarte bine că au luat suporterii poziție, e vorba de profesionalism. Este o greșeală impardonabilă să întărești un potențial adversar. Acum, Dinamo e departe de FCSB, dar când va avea echipa pregătită din punct de vedere fizic, Dinamo o să fie o nucă tare.

ADVERTISEMENT

Este o greșeală. Puteai să îi pui condiție lui Straton: dacă te duci acolo, plătești o anumită sumă. Straton a făcut foarte bine că s-a dus la FCSB. E viața lui, are o familie. Cine nu s-ar fi dus să joace în Europa League?”, a declarat Florin Prunea la ProX.

Ce spune despre criticile pe care i le aduc fanii lui Dinamo: „Se duc la meciuri cu Bălănescu”

Florin Prunea critică o decizie a conducerii lui Dinamo și crede că alb-roșiii nu trebuiau să se despartă de Straton, care a ajuns să joace la FCSB. Fostul manager general a vorbit și despre atitudinea fanilor dinamoviști față de el și crede că merită să fie criticat.

„Suporterii lui Dinamo mă critică pe bună dreptate. Nu trebuia să vin aici, să mă implic în conflictul lor cu Negoiță. Nu aveam ce să caut în acest război. Am exagerat protejând mult antrenorii și grupul. Inclusiv când s-a spart geamul autocarului, am ieșit în față să apăr jucătorii și antrenorii.

Dar nu trebuia să mă bag în conflictul lor cu Bogdan Bălănescu. Nu trebuia să mă bag eu, nu înțeleg ce am căutat să mă implic, acum se duc la meciuri împreună cu Bălănescu”, a mai spus fostul portar.

Crede în proiectul spaniolilor și se bazează pe Cosmin Contra

Deși este încă un subiect care naște controverse, domnia conducătorilor spanioli de la Dinamo nu îl sperie pe Florin Prunea, care crede că noii finanțatori au intenții bune și vor reuși să aibă succes. Prunea consideră că venirea lui Cosmin Contra reprezintă o garanție a seriozității noilor conducători din „Groapă”.

„Cred că singura garanție de la Dinamo e Cosmin Contra. Nu ar fi venit dacă nu era sigur de seriozitatea celor din conducere. Începutul mi se pare unul bun, au adus jucători de calitate. Sunt curios să văd portarii care au venit, sigur îl vom vedea pe unul dintre ei diseară la lucru.

Dacă merg pe aceeași linie, cu salarii de 20-30 de mii de euro, înseamnă că vorbim despre un buget minim de 15 milioane de euro, peste ce e la CFR. Se vede că nu e Cortacero numărul 1. E altcineva în spate. Nu contează cine e în spate, important e ca proiectul să meargă mai departe. Și suporterii trebuie să aibă încredere, pare un proiect serios, cu jucători de calitate. 

A arătat foarte bine Dinamo cu Botoșani, trebuia să câștige partida. Mediaș nu mai e echipa din sezonul trecut. Dinamo are șansa de a întâlni o echipă cu probleme. Trebuie să urce în clasament. Nu le va fi ușor, dar Dinamo poate să câștige la Mediaș”, a mai spus Florin Prunea.

Dinamo joacă diseară la Mediaș în etapa a patra a Ligii 1. Formația din Ștefan cel Mare nu a câștigat niciun meci în actuala ediție a Ligii 1 și merge la Mediaș având ca obiectiv doar victoria. Dacă va învinge, Dinamo are șansa să acumuleze cinci puncte și să urge pe locul 8, la egalitate cu FC Hermannstadt.

ADVERTISEMENT