Sport

Florin Prunea șochează: „FCSB nu prinde play-off-ul. Dinamo are nevoie de jucători pe toate pozițiile!”. Exclusiv

Florin Prunea nu e deloc impresionat de FCSB înainte de derby-ul cu Dinamo, în timp ce alb-roșii consideră că mai au nevoie de jucători pe toate posturile.
12.09.2021 | 15:14
Florin Prunea socheaza FCSB nu prinde playofful Dinamo are nevoie de jucatori pe toate pozitiile Exclusiv
Florin Prunea e realist: „FCSB nu prinde playoff-ul. Dinamo are nevoie de jucători pe toate pozițiile!” Exclusiv
ADVERTISEMENT

FANATIK a stat de vorbă cu Florin Prunea înainte de derby-ul etapei a 8-a din Casa Pariurilor Liga 1 dintre FCSB și Dinamo, care va avea loc duminică, 12 septembrie de la ora 21:00.

Dinamo și-a prezentat ultimele achiziții, în timp ce FCSB l-a adus din nou pe Constantin Budescu, însă sunt șanse mici ca aceste să fie titularizat împotriva „câinilor”.

ADVERTISEMENT

Florin Prunea nu îi vede bine pe „câini”: „Pare destul de dezechilibrat derby-ul”

Florin Prunea a întors pe toate fețele FCSB și Dinamo înainte de derby-ul de duminică, însă consideră că niciuna dintre cele două echipe nu arată prea bine: „E derby-ul campionatului, dar impropriu spus ținând cont de situația din clasament. Steaua e favorită certă. Dinamo încearcă ușor-ușor să completeze lotul. Pare destul de dezechilibrat meciul”.

Dinamovistul e de părere că Torje și Matei vor ajuta Dinamo în acest sezon, însă e sceptic că ar putea intra încă de la meciul cu FCSB: „Au făcut niște transferuri despre care nu știu ce să zic.  Sunt sigur că Torje și Matei pot juca la fel de bine ca în vremurile bune. Sunt jucători de valoare, cu experiență, acuma nu știu care e nivelul lor de pregătire din punct de vedere fizic. În timp vor ajuta Dinamo, asta clar”. 

ADVERTISEMENT

În schimb, în privința portarului bulgar, Prunea consideră că este cea mai bună mutare a lui Dinamo pe piața transferurilor, însă Iliev va trebui să lupte pentru postul de titular: „Plamen Iliev e un portar apreciat și mie nu mi-a displăcut nici în perioada în care a jucat în România. Mi se pare cel mai reușit transfer și Torje bineînțeles. Va fi o concurență acerbă cu ăsta micu’, cu Eșanu. Acum, antrenorul este cel care va decide cine va apăra. Nici măcar antrenorul cu portarii. Bonetti e cel care ia ultima decizie”. 

Prunea îl apară pe Mihai Eșanu și e sigur că tânărul goalkeeper comite aceste erori din cauza lipsei de experiență: „Eșanu are acele ieșiri din cauza lipsei de experiență și momentele în care își pierde concentrarea, la fel ca majoritatea jucătorilor tineri. Face foarte bine că stă așa sus, dar trebuie să ai și fundașii care să îți permită să joci așa. Să ia un gol precum acela cu Farul se întâmplă o dată la 20 de ani!”.

ADVERTISEMENT

Florin Prunea le dă încredere dinamoviștilor: „FCSB nu cred că are șanse să ajungă în play-off!”

Florin Prunea încearcă să le ridice moralul jucătorilor lui Dinamo și a declarat în mod surprinzător că FCSB nu va prinde nici playoff-ul dacă va continua să joace la fel ca în acest început de campionat: „FCSB-ul cum arată în momentul de față eu nu cred nu numai că nu are nicio șansă la campionat, dar nici să ajungă în play-off! Cu siguranță că Edi Iordănescu că prin mutările pe care le-a făcut și-a dat seama de anumite lucruri. Să îi vedem acum cu Budescu, Keșeru, Valentin Gheorghe. Eu vorbesc despre cum au arătat la ultimele jocuri. După asta mă iau”. 

Ba, mai mult, Prunea crede că Dinamo poate câștiga dacă vor da totul pe teren și nu vor pleca cu un complex de inferioritate: „Dinamo trebuie să joace cu foarte multă încredere în meciul cu FCSB și sunt sigur că vor fi și foarte mulți dinamoviști care îi vor împinge de la spate. Va conta foarte mult acest lucru și o să fie concentrați. Cu încredere! După un astfel de meci nu au nimic de pierdut, doar de câștigat, pentru că e clar că FCSB e favorită”.

ADVERTISEMENT

Florin Prunea: „Nu cred că vor fi multe schimbări în primul `11` la Dinamo!”

Florin Prunea consideră că jucătorii aduși de Dinamo nu sunt pregătiți din punct de vedere fizic să joace 90 de minute și e sigur că doar o parte dintre ei vor intra împotriva FCSB-ului: „Nu cred că vor fi multe schimbări la Dinamo în primul unsprezece, pentru că nu știu care e nivelul de pregătire al jucătorilor care au venit. Dacă au făcut pregătire. Nu poți să îi arunci într-un derby și o astfel de luptă. E greu fizic un astfel de meci. Bonetti este cel care trebuie să își dea seama, i-a văzut la antrenamente, a stat de vorbă cu ei și știe dacă au făcut pregătire sau nu. Dar eu nu cred că vor juca toți!”. 

Și în privința sistemului de joc Prunea are semne de întrebare, mai ales că Sorescu poate juca și fundaș dreapta, în timp ce Steliano Filip a fost folosit mai des la mijlocul terenului: „Nici Nica nu știm dacă va juca titular dacă Bonetti decide să joace cu Sorescu retras. Filip nu a jucat rău în poziția de mijlocaș central, dar este jucător de bandă, cu viteză și execuții foarte bune”.

De un lucru e sigur Florin Prunea și anume de faptul că Dinamo deși a adus nu mai puțin de opt jucători mai are nevoie de fotbaliști pe toate posturile: „Vom vedea dacă Bonetti alege să joace într-un 4-3-3. Nu sunt foarte sigur deocamdată. Trebuie să îi vedem jucând. La Dinamo eu zic că mai e nevoie de jucători, FCSB a adus practic ce era mai bun. Dinamo mai are nevoie de jucători și în atac și pe toate pozițiile în afară de portar!”. 

Florin Prunea, mesaj pentru jucătorii lui Dinamo: „Acum un an i-am bătut deși nimeni nu ne dădea nicio șansă!”

Florin Prunea le aduce aminte dinamoviștilor de victoria cu 2-1 în fața FCSB-ului de pe 16 februarie 2020, din etapa a 25-a, când echipa lui Toni Petrea pleca din postura de mare favorită: „Am amintiri extraordinare din meciurile Steaua – Dinamo, pe care nu le voi uita niciodată. Mi-a rămas însă în minte ultimul derby din calitatea de conducător al lui Dinamo, acum un an și jumătate când i-am bătut deși nimeni nu ne dădea nicio șansă, la fel ca acum!

Băieții ăștia trebuie să își dea seama că la un meci de asemenea anvergură valoarea sigur iese la suprafață, dar trebuie să dai fizic și mental 400%! Și uite că noi am reușit atunci să câștigăm cu acel gol din lovitură liberă. O partidă în care au dat mai mult de 100%. De asta spun că și la derby-ul ăsta trebuie să joace cu încredere și bineînțeles că suporterii în spate”, a spus Florin Prunea în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 1 an și 7 luni au trecut de la ultima victorie a lui Dinamo în campionat în fața FCSB-ului
  • 8 jucători a transferat Dinamo
  • 3 fotbaliști a adus FCSB

ADVERTISEMENT