Fotbal intern

Florin Prunea pune „tunurile” pe FRF: „Federația trebuie să intervină, pentru că a primit foarte mulți bani de la UEFA”

03.05.2020 | 20:59
Florin Prunea pune tunurile pe FRF Federatia trebuie sa intervina pentru ca a primit foarte multi bani de la UEFA
ADVERTISEMENT
Florin Prunea, președintele lui Dinamo, „pune tunurile” pe FRF și îi acuză pe oficialii fotbalului românesc de faptul că echipele sunt lăsate singure, în ciuda faptului că s-au primit foarte mulți bani de la UEFA pentru ajutarea cluburilor prin programul „Hattrick”.

Florine Prunea pune „tunurile” pe FRF

Florin Prunea a vorbit despre situația echipelor din Casa Pariurilor Liga 1 și a anunțat că FRF a primit bani de la UEFA prin programul „Hattrick” care ar trebui să fie utilizați în salvarea echipelor:
„Unii patroni abia așteptau să se întâmple ceva ca să taie finanțările, să taie salariile. Patronii care nu au umblat la salarii vor avea beneficii pe termen lung, pentru că au câștigat încrederea vestiarului.
Dinamo are nevoie de un finanțator, nu e destul ce fac suporterii. Un club ca Dinamo are nevoie de finanțare de dimineață până seara, de la începutul zilei începe să se învârtă robinetul de cheltuieli.
Numai întreținerea bazelor sportive proprii, cum avem noi, FCSB, Craiova, costă câteva sute de milioane în fiecare lună. E foarte greu când nu ai o primărie în spate”.
„Va fi dificil pentru echipele din România să poată îndeplini condițiile impuse pentru reluarea activității. Ar trebui testați jucătorii de două ori pe săptămână, ceea ce va fi imposibil din punct de vedere financiar.
Aici ar trebui să intervină Federația, pentru că a primit foarte mulți bani de la UEFA prin programul Hattrick. Cluburile sunt lăsate singure.
Bani ar fi, trebuie restituită garanția depusă de fiecare echipă la începutul campionatului. Este nevoie de solidaritate, pentru că suferă cluburile, suferă jucătorii și antrenorii”, a mai spus Florin Prunea la emisiunea Digi Sport Special.

„Vorbesc cu Adi Mihalcea în fiecare zi, eu am insistat pentru el. Toate echipele pe care le-a antrenat au primit puține goluri, ceea ce e bine pentru noi, pentru că Dinamo are cea mai slabă apărare din Liga 1, ceea ce e o rușine.

Dacă nu va fi susținut, nu are nicio șansă. Amenzile sunt foarte mari și nu cred că pe praful ășta cineva își permite să plătească amenzile. Echipele care au început antrenamentele trebuie să fie foarte atente”, a încheiat președintele lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Dani Coman amenință că toate cluburile din România au de pierdut dacă nu se reia Liga 1

Dani Coman, președintele Astrei Giurgiu, a vorbit și el în emisiunea Digi Sport Special despre faptul că toate cluburile din România vor avea de suferit dacă nu se va relua campionatul: Cu toții vom avea de pierdut dacă nu se reia Liga 1. E neplăcut să stai acasă sau să te antrenezi în curte.

Cel mai bine e ca jucătorii să revină cât mai repede la antrenamente și eu cred că le-ar trebui cel puțin șase săptămâni pentru a putea intra într-un ritm normal.

ADVERTISEMENT

Cei care spun că e nevoie de doar 2-3 săptămâni nu au făcut niciodată sport de performanță și vom avea multe accidentări”.

„Această competiție trebuie terminată pe teren. Sunt mai multe echipe care își desfășoară activitatea, chiar dacă nu au anunțat oficial.

ADVERTISEMENT

Sunt mai multe care fac pregătiri câte 3, câte 5.  Noi așteptăm ca România să iasă din starea de urgență și vom respecta ceea ce spun autoritățile. Noi avem o bază de pregătire la Ploiești foarte bună și avem toate condițiile pentru a reveni.

Nu numai noi am avut probleme, Astra a fost mai mediatizată. Probleme sunt la majoritatea echipelor din Liga 1, nici nu vreau să vorbesc de ligile inferioare.

ADVERTISEMENT

Mâine se va întoarce unul din jucătorii străini care e plecat. Va intra în izolare 14 zile, după care va începe antrenamentele”, a mai spus Dani Coman.

ADVERTISEMENT