Sport

Asta da surpriză! Florin Prunea avea, în 2010, un salariu mai mare la FRF decât are acum, în 2022, președintele Răzvan Burleanu! Exclusiv

Florin Prunea a declarat recent că salariul președintelui FRF, Răzvan Burleanu, ar fi de 30.000 de euro lunar. Realitatea este diferită, și ca sumă, și ca... monedă!
04.10.2022 | 19:15
Asta da surpriza Florin Prunea avea in 2010 un salariu mai mare la FRF decat are acum in 2022 presedintele Razvan Burleanu Exclusiv
Florin Prunea avea, în 2010, un salariu mai mare la FRF decât are acum, în 2022, președintele Răzvan Burleanu. Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Florin Prunea, 54 de ani, a venit cu o dezvăluire-bombă zilele trecute. Fostul manager general al lui Dinamo a declarat că are informații sigure despre banii pe care Răzvan Burleanu, 38 de ani, actualul șef de la Casa Fotbalului, îi încasează lunar. „În jur de 30.000 de euro. E inadmisibil”, s-a revoltat Prunea.

Florin Prunea, oficial FRF în 2010, avea salariu mai mare decât are în 2022 președintele Răzvan Burleanu. Diferența este mică, dar e în favoarea lui Prunea!

A urmat un val de reacții după declarațiile pe care fostul mare internațional le-a făcut la ProSport Live. A reacționat și federația, au reacționat și oameni din fotbal.

ADVERTISEMENT

FANATIK a adunat informații din mai multe părți și a făcut o comparație între ce salariu are Răzvan Burleanu acum la FRF, ca președinte al forului, și ce salariu avea Florin Prunea, acum 10 ani, ca director al departamentului de relații internaționale, tot în cadrul FRF.

Și, surpriză! Prunea câștiga chiar mai bine decât o face acum Burleanu. Asta în condițiile în care Burleanu și-a făcut singur salariul, în timp ce lui Prunea leafa i-a fost aprobată de fostul șef al FRF, Mircea Sandu.

ADVERTISEMENT

Comparația pleacă exact de la salariile lunare ale celor doi, ridicate de la casieria FRF. Asta fără a lua în calcul bonusuri, diurne sau alte facilități financiare obținute de la forurile internaționale, bani de care beneficia și Prunea, beneficiază și Burleanu!

Prunea câștiga 21.100 de lei lunar, Răzvan Burleanu este la 20.050 de lei lunar! Florin a încasat 300.000 de euro despăgubiri pe 6 ani de la FRF!

Să punem sumele pe masă… Deși e nevoie de o masă ceva mai… largă! Din informațiile FANATIK, Florin Prunea avea un salariu lunar la FRF de 21.100 de lei! El a fost „moștenit” de Burleanu de la Mircea Sandu. Prunea a fost dat afară din federație în momentul în care a fost anchetat în dosarul „Mită pentru arbitri”.

ADVERTISEMENT

Florin a dat în judecată FRF și a obținut în 2016 despăgubiri de circa 300.000 de euro. Mai exact, pentru că lucrăm cu sume exacte, 1.263.740 de lei. Banii reprezentau valoarea salariilor sale pe aproape 6 ani, în perioada iulie 2009 – martie 2015. La cei 300.000 de euro s-au adăugat alți 200.000 de euro despăgubiri pentru bonusuri și diurne în aceeași perioadă. O adevărată lovitură pentru Prunea! Dar și pentru FRF!

Răzvan Burleanu rulează pe un salariu lunar la FRF de 20.050 de lei, ceva mai mult de 4.000 de euro la cursul de azi. Interesant este că Burleanu și-a făcut acest salariu de la început, de când a preluat funcția.

ADVERTISEMENT

O să vedeți zilele următoare, cu acte, că am avut dreptate când am dezvăluit cât câștigă Răzvan Burleanu pe lună. Repet, cu acte! E inadmisibil așa ceva! – Florin Prunea pentru FANATIK

Prin urmare, Prunea era/este în avantaj față de actualul președinte FRF. Un mic avantaj, dar avantaj.

Prunea câștiga mai bine în 2010 decât Burleanu în 2022! Bravo lui! Și încă o comparație financiară interesantă. Bugetul FRF în 2010, cu Prunea în FRF, era de 9,5 milioane de euro, în timp ce acum, în 2022, acesta este puțin peste 25 de milioane de euro. Bugete mult diferite, salarii apropiate pentru cei doi. În condițiile în care unul e boss-ul suprem, celălalt era șeful unui departament!

Cum a reacționat FRF după declarațiile lui Florin Prunea despre salariul lui Răzvan Burleanu

Departamentul de Comunicare al FRF s-a mișcat rapid după declarațiile fostului internațional cu privire la salariul șefului de la Casa Fotbalului.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, lansate de domnul Florin Prunea și preluate de mass-media, Federația Română de Fotbal face următoare precizări:

Salariul lunar al președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, este de 20.000 lei net, aproximativ 4.000 de euro.

Deși ocupă și funcțiile de Administrator SC Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia și Președinte al Academiei Naționale de Fotbal, Răzvan Burleanu nu este remunerat pentru acestea.

Totodată, facem apel la mass-media să nu promoveze declarațiile domnului Florin Prunea care incită la violență și huliganism și care depășesc granițele activității profesionale a președintelui FRF sau ale fenomenului fotbalistic din România”, se arată în comunicatul de presă al FRF.

Când lucram în administraţia prezidenţială câştigam două mii şi ceva de lei. Atenţie, de lei, nu de euro. Acum, câştig undeva la 4000 de euro. Mai exact, eu primesc acelaşi salariu pe care l-a primit şi Mircea Sandu” – Răzvan Burleanu pentru GSP, în 2014

Cum au reacționat oamenii din fotbal după declarațiile lui Florin Prunea despre salariul lui Răzvan Burleanu

Dezvăluirile lui Prunea au fost urmate și de reacții din lumea fotbalului. Iar declarațiile au venit de la oameni implicați activ în acest moment și care susțin că au văzut „cu ochii lor” ce salariu are Burleanu la FRF.

Întâmplător, acum câteva luni, am văzut un stat de plată, apropo de salariul lui Răzvan Burleanu. Eu l-am văzut! Chiar a fost o întâmplare. 20.000 de lei. Știi ce e surprinzător? Sunt mulți conducători, să vezi ce salarii sunt pe la handbal sau pe la baschet. În momentul în care gestionezi un buget de 20 de milioane de euro, nu mi se pare un salariu mare.

Mai dau ceva din casă. M-a surprins salariul foarte mic pe care-l încasează Mihai Stoichiță. E un pic peste 2.000 de euro, dar e puțin în condițiile în care aleargă foarte mult”, a spus Daniel Stanciu, manager general la FC Argeș, la „Liga Digisport”.

Și patronul celor de la FC Botoșani, Valeriu Iftime, este la curent cu suma exactă pe care o ia lunar Burleanu de la Casa Fotbalului.

Da, am văzut fluturașul de salariu al lui Burleanu și are 4.000 și vreo 300 de euro”, dezvăluie șeful din Moldova despre salariul celui pe care l-a susținut la începutul mandatelor la FRF.

  • 6 martie 2014 este data la care Răzvan Burleanu a devenit pentru prima oară președintele FRF. În iunie 2022 a obținut al treilea mandat, valabil până în 2026
  • 3 iulie 2009 este data la care Florin Prunea a fost dat afară de la FRF în urma unui Comitet de Urgență. Decizia avea legătură cu „Dosarul Penescu”
ADVERTISEMENT