Fotbal intern

Florin Prunea și amintirile împotriva Suediei: “Aoleu, ce-am mai făcut?” Cum își amintește meciul din 1994. EXCLUSIV

13.11.2019 | 11:13
Florin Prunea si amintirile impotriva Suediei Aoleu ceam mai facut Cum isi aminteste meciul din 1994 EXCLUSIV
Florin Prunea și amintirile împotriva Suediei Aoleo, ce-am mai făcut Cum își amintește meciul din 1994. EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

România joacă împotriva Suediei, vineri, de la ora 21:30, într-un meci decisiv pentru calificarea la Euro 2020. Elevii lui Contra au doar varianta victoriei în fața nordicilor, însă de fiecare dată când există un meci între cele două echipe, memoria suporterilor români zboară la confruntarea din sferturile Campionatului Mondial din 1994, pierdut dramatic de “tricolori” cu 2-2 (4-5 după executarea loviturilor de departajare). 

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,34 este cota pentru “peste 2,5 goluri marcate” la meciul România – Suedia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Florin Prunea și amintirile împotriva Suediei: “Aoleu, ce-am mai făcut?”

Unul dintre eroii negativi ai acelui meci, Florin Prunea a vorbit pentru FANATIK despre amintirile acelui meci și când a aflat că vrem să îl întrebăm despre meciul cu Suedia a avut o reacție amuzantă: “Aoleu, ce-am mai făcut?”

Actualul manager general de la Dinamo a rememorat pentru FANATIK acel meci, însă chiar dacă multă lume îl consideră încă vinovat pentru ratarea calificării, Prunea spune că a uitat demult acel meci: “Pentru mine este demult istorie. Ceea ce s-a întâmplat atunci s-a întâmplat, dar au trecut 25 de ani și nu mă mai gândesc demult la ce s-ar fi întâmplat dacă nu aș fi încasat golul de la Kevin Anderson. Sigur, dezamăgirea a fost foarte mare atunci, dar nu mă mai gândesc la ce a fost”.

ADVERTISEMENT
Florin Prunea și amintirile împotriva Suediei Aoleo, ce-am mai făcut Cum își amintește meciul din 1994. EXCLUSIV
Florin Prunea și amintirile împotriva Suediei Aoleu, ce-am mai făcut Cum își amintește meciul din 1994.

A coborât ultimul din avion: “Când am auzit că lumea îmi strigă numele mi-am spus că m-au iertat”

După parcursul din 1994, “tricolorii” au fost primiți ca niște eroi pe aeroportul din Timișoara, unde au aterizat, iar Florin Prunea a fost și el aclamat de miile de fani care au mers să îi întâmpine pe eroii de la World Cup 1994, deși portarul naționalei a fost ultimul care a ieșit din avion: “Atunci am avut un sentiment extraordinar. Când am auzit că lumea îmi strigă numele mi-am spus că m-au iertat”, a rememorat Prunea pentru FANATIK.

România a pierdut dramatic meciul din sferturile de finală de la Campionatul Mondial din 1994 împotriva Suediei. Brolin a deschis scorul pentru nordici în minutul 78, însă Răducioiu a egalat în minutul 88.

ADVERTISEMENT

Același Răducioiu a înscris în minutul 105, însă Anderson a trimis meciul la penalty-uri cu un gol marcat cu capul în minutul 115, după gafa lui Prunea. La loviturile de departajare, suedezii s-au impus cu 5-4, Petrescu și Belodedici ratând pentru echipa noastră. 

VEZI VIDEO REZUMAT ROMÂNIA – SUEDIA 2-2 (4-5 după pen): 

  • 51 de ani are Florin Prunea
  • 40 de selecții a bifat portarul pentru echipa națională