Sport

Florin Prunea, tranșant în privința chemării lui Enes Sali la naționala României: „Eu nu l-aș fi convocat!”. Exclusiv

Florin Prunea, fostul mare goalkeeper al naționalei României, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre decizia neașteptată a selecționerului Mirel Rădoi de a-l convoca pe Enes Sali la reprezentativa de seniori.
06.11.2021 | 17:51
Florin Prunea transant in privinta chemarii lui Enes Sali la nationala Romaniei Eu nu las fi convocat Exclusiv
Florin Prunea, tranșant în privința chemării lui Enes Sali la naționala României: „Eu nu l-aș fi convocat!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Convocarea lui Enes Sali la naționala de seniori a produs rumoare în spațiul public, având în vedere că mijlocașul de la Farul Constanța are doar 15 ani.

Florin Prunea, tranșant în privința chemării lui Enes Sali la naționala României

Fostul goalkeeper susține că, în opinia sa, Enes Sali nu ar fi trebuit convocat de Mirel Rădoi, deoarece, la echipa națională, trebuie aduși cei mai în formă jucători.

ADVERTISEMENT

Totodată, Florin Prunea a punctat faptul că Enes Sali are calități extraordinare și că va ajunge un jucători emblematic pentru România, dacă va continua cu evoluțiile bune.

„În primul rând, este o chestiune de imagine a Federației Române de Fotbal. Și, în al doilea rând, ne luăm o măsură ca să nu joace pentru altă națională.

ADVERTISEMENT

Eu nu l-aș fi convocat. La echipa națională trebuie convocați cei mai în formă jucători. Copilul, pentru vârsta lui, e formidabil. Dacă continuă așa, va fi unul dintre jucătorii mari ai României”, a declarat Florin Prunea, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Florin Prunea: „Nu am nicio emoție cu Islanda!”

Săptămâna viitoare, România va disputa două partide cruciale, cu Islanda și Liechtenstein, pentru adjudecarea locului 2 din grupa J, care duce la barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2022.

ADVERTISEMENT

Florin Prunea consideră că „tricolorii” nu vor avea nicio problemă și se vor impune în cele două partide. În același timp, atrage atenția la faptul că, din primul „11” al României, nu trebuie să lipsească Andrei Ivan, care se află într-o formă extraordinară la Universitatea Craiova.

„N-avem niciun fel de probleme. Mai ales cu Islanda, care este o echipă națională pulverizată, cu jucători arestați, cu jucători care se retrag sau care nu vor să vină la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Nu am nicio emoție cu Islanda. Ivan este într-o formă extraordinară, n-are cum să lipsească din primul «11». Iar ceilalți doi atacanți (n.r. Alibec și Pușcaș) sunt jucători foarte buni. Și Keșeru poate oricând să fie o soluție pentru echipa națională”, a mai spus Florin Prunea.

Enes Sali, eligibil pentru reprezentativele Canadei și Turciei

Convocarea lui Enes Sali la naționala de seniori a României, în ciuda faptului că tânărul mijlocaș nu a bifat niciun meci ca titular în Liga 1, ar putea fi, de fapt, o strategie a FRF pentru a nu-l pierde pe actualul jucător de la Farul Constanța.

Mai exact, Enes Sali are origini în Turcia și ar fi eligibil atât pentru naționala de acolo, cât și pentru cea a Canadei, țara în care s-a născut. Dacă acesta va bifa cel puțin un minut în tricoul naționalei de seniori a României, nu va mai putea evolua pentru reprezentativa unei alte țări.

Enes Sali a început fotbalul la Woodbridge Strikers, în Canada. Apoi, a mers la juniorii Barcelonei, de unde a fost transferat, în 2018, de Academia Hagi.

  • 1 gol a marcat Enes Sali în 8 partide bifate pentru Farul Constanța
ADVERTISEMENT