Sport

Florin Răducioiu, atac la Mirel Rădoi: „Rezultatele și maniera în care jucăm impun o schimbare la națională!”

Fostul internațional Florin Răducioiu s-a alăturat oamenilor de fotbal care îl contestă tot mai vehement pe selecționerul Mirel Rădoi, din cauza rezultatelor neconvingătoare din mandatul acestuia.  
10.06.2021 | 21:12
Florin Raducioiu atac la Mirel Radoi Rezultatele si maniera in care jucam impun o schimbare la nationala
ADVERTISEMENT

Calificarea ratată la Euro 2020 și cele patru eșecuri consecutive din campania de calificare la Cupa Mondială de anul viitor și amicalele cu Georgia și Anglia sunt bornele eșecului managerial al selecționerului Rădoi.

Prezent la evenimentul de lansare a SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020, Florin Răducioiu a mărturisit că în opinia lui acum este momentul unei schimbări la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Florin Răduciou e categoric. Nu jucătorii sunt de vină, ci selecționerul Mirel Rădoi

Deși s-a discutat foarte mult despre vina pe care o au jucătorii pe care Rădoi îi convoacă, Florin Răducioiu crede că adevărata problemă e reprezentată chiar de selecționer.

”Cred că o schimbare ar trebui să fie la nivelul antrenorului. Nu vreau să intru în polemică, nu am nimic cu Mirel Rădoi, dar rezultatele și maniera în care jucăm impun o schimbare”, a declarat Florin Răducioiu la evenimentul de lansare a SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020.

ADVERTISEMENT

La fel ca și Răducioiu, și alți foști internaționali și foști selecționeri ai României au avertizat asupra celui mai mare pericol care îi paște pe ”tricolori”.

Din cauza lipsei de rezultate, aceștia riscă să-și piardă încrederea în propriile forțe, iar campania de calificare la CM din Qatar este aproape compromisă.

ADVERTISEMENT

În primele meciuri de calificare la Cupa Mondială, România a obținut un singur succes, 3-2 cu Macedonia de Nord, și două eșecuri, 0-1 cu Germania și 2-3 cu Armenia.

Urmează participarea la Jocurile Olimpice

În ciuda rezultatelor dezastruoase sub conducerea lui Mirel Rădoi, oficialii Federație Române de Fotbal debordează de optimism în perspectiva participării echipei naționale la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

România va debuta la turneul olimpic de fotbal în data de 22 iulie când va înfrunta reprezentativa statului Honduras. Al doilea meci al tricolorilor se va juca pe 25 iulie, cu selecţionata din Coreea de Sud, iar pe 28 iulie ”tricolorii” vor înfrunta selecționata olimpică a Noii Zeelande.

România a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo grație accederii în semifinalele Campionatului European U21 din 2019. „Tricolorii” au participat ultima oară la turneul olimpic de fotbal tocmai în 1964, tot în Japonia.

Ediția din acest an a JO va fi doar a patra la care România va participa cu echipa de fotbal, după cele din 1924 (Paris), 1952 (Helsinki) şi 1964 (Tokyo).

Primele două clasate se califică în sferturile de finală (31 iulie), semifinalele vor avea loc pe 3 august, iar finala pe 7 august. Dacă va trece de grupe, România va înfrunta în sferturi locul 1 sau 2 din Grupa A, din care fac parte Japonia, Africa de Sud, Mexic și Franța.

ADVERTISEMENT