Fotbal international

Florin Răducioiu, despre motivul pentru care nu susține una dintre favoritele de la Campionatul Mondial: “Ne-au făcut țigani!”

Florin Răducioiu a dezvăluit motivul pentru care nu va susține o echipă favorită la Cupa Mondială. Fostul mare internațional român nu a putut trece peste incidentele din trecut.
27.11.2022 | 14:42
Florin Raducioiu despre motivul pentru care nu sustine una dintre favoritele de la Campionatul Mondial Neau facut tigani
Florin Răducioiu nu susține Franța la Campionatul Mondial din Qatar. Sursă foto: sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Florin Răducioiu a mărturisit că nu o susține pe Franța la Cupa Mondială din Qatar din cauza mai multor evenimente din trecut legate de rasism. Fostul mare internațional român încurajează Brazilia la Campionatul Mondial 2022.

Florin Răducioiu nu o susține pe Franța, una dintre favoritele la Campionatul Mondial: „Ne-au făcut țigani”

Florin Răducioiu a precizat că nu susține și că nu-i place Franța din cauza atitudinii jurnaliștilor la meciurile în care „tricolorii” au dat piept cu echipa din Hexagon. Fostul fotbalist a mărturisit că presa franceză a avut derapaje rasiste la adresa românilor.

ADVERTISEMENT

„Nu îmi place Franţa. Nu ţin cu ei din mai multe motive. Chestii din trecut. Nu e momentul acum. E o legătură cu cariera mea, am fost făcuţi ţigani de către ei. Era pe cale să se declanşez un război diplomatic. 

Când am jucat cu ei, s-au făcut declaraţii că suntem ţigani. S-a vorbit mult atunci, aşa ne-au făcut. Nu vreau să dezbat acum…”, a declarat Florin Răducioiu, la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Florin Răducioiu, în contradicție cu Didier Deschamps în perioada de la Monaco

Florin Răducioiu a fost pregătit în perioada iulie 2001-iulie 2002 de Didier Deschamps la AS Monaco, în primul an ca antrenor al selecționerului Franței.

Florin Răducioiu nu a fost pe aceeași lungime de undă cu actualul antrenor al echipei „Cocoșului Galic”. Totodată, fostul fotbalist a declarat că susține Brazilia la Campionatul Mondial 2022.

ADVERTISEMENT

„Nu m-am înteles cu Didier Deschamps. Mi se pare, oricum, că Franţa este o echipă destul de norocoasă. Mbappe este un fenomen, au jucători importanţi.

Au potenţial ofensiv, au patru muşchetari care rezolvă meciurile. Nu sunt fan Franţa, sunt fan Brazilia”, a mai precizat Florin Răducioiu”, au fost cuvintele lui Florin Răducioiu.

ADVERTISEMENT

Francezii, mesaje jignitoare în mai multe rânduri pentru români

De-a lungul timpului, francezii au avut mai multe mesaje xenofobe sau rasiste la adresa sportivilor români. De pildă, în 2002, înaintea meciului amical Franța – România de la Paris, francezii au publicat un afiș cu jucători francezi și un violonist ambulant ce cântă în fața bisericii.

„Diferenţă între culturi”, era mesajul atașat de francezi. Fotbaliștii României au răbufnit după derapajul francezilor și au vrut să anuleze partida amicală împotriva campioanei mondiale. În cele din urmă, meciul s-a jucat, iar Franța s-a impus cu 2-1.

Un alt episod controversat a avut loc în 1994, când presa din Hexagon a remarcat rezultatele înregistrate de România la Campionatul Mondial din SUA. „Hagi şi şatra lui din Carpaţi scriu istorie la Mondiale”, titrau francezii.

ADVERTISEMENT