Sport

Florin Răducioiu, dezamăgit de cum decurg lucrurile în fotbalul românesc: „Politicul se implică mult în fotbal. E rușinos!”

Florin Răducioiu a recunoscut că este dezamăgit de felul în care decurg lucrurile în fotbalul românesc.
02.09.2021 | 21:05
Florin Raducioiu dezamagit de cum decurg lucrurile in fotbalul romanesc Politicul se implica mult in fotbal E rusinos
ADVERTISEMENT

Fostul internațional a dezvăluit că implicarea oemanilor politici în fotbal a dus la o decădere a performanțelor echipei naționale, amintind de felul în care a plecat de la Federația Română de Fotbal odată cu venirea lui Răzvan Burleanu.

Florin Răducioiu a vorbit și despre motivul pentru care antrenorii români nu mai sunt doriți la echipe din campionate puternice din Europa.

ADVERTISEMENT

Florin Răducioiu, dezamăgit de cum decurg lucrurile în fotbalul românesc

Florin Răducioiu este dezamăgit de cum decurg lucrurile în fotbalul românesc, acuzând implicarea mult prea mare a politicului în fotbal: „Aș fi vrut să contribui mai mult la fotbalul românesc, din păcate de la venirea lui Răzvan Burleanu nu am mai putut continua.

Dar asta e de partea trecutului, rezultatele se văd. Nu știu dacă s-a făcut lobby pentru Dan Petrescu la națională, nu am multe amănunte și nu vreau să intru în polemică”.

ADVERTISEMENT

„Din păcate implicarea politicului în fotbalul românesc e mare și e rușinos ce se întâmplă, nu știu dacă se mai face așa ceva în fotbalul din străinătate. S-a înrădăcinat mult această… realitate, pe care nu o pot schimba”, a mai spus Florin Răducioiu, la TV TelekomSport.

„Să nu ne mințim! Antrenorii români nu sunt deloc căutați în străinătate”

Florin Răducioiu a continuat și a spus două motive pentru care antrenorii români, printre care și Dan Petrescu, nu prind contracte la formații din campionatele importante ale Europei:

ADVERTISEMENT

„Să nu ne mințim, antrenorii români nu sunt aproape deloc căutați în străinătate, zic de campionate puternice. Eu dacă aș fi patron prin Spania, Portugalia, aș încerca un pariu cu un antrenor român, care poate fi câștigător. E greu, de la Mircea Lucescu, nu am mai avut antrenori la echipe de top.

Alt lucru pentru care cred că Dan Petrescu nu a ajuns la o echipă din străinătate mai bună, poate fi și din punctul de vedere strict al impresarului.

ADVERTISEMENT

Mă gândesc la Mino Raiola, Mendes… dacă ești impresariat de astfel de impresari totul e mai simplu, ușile sunt mai deschise, așa e mai greu”.

„Culio e un jucător în care Dan are încredere, știe condiția lui fizică, psihică. Presiunea e mare la Cluj, noi nu știm cât la sută va fi în stare să fie Culio cel înainte de a pleca din România.

Mai e o chestie, nu știm nici cât de motivat mai e”, a mai spus Florin Răducioiu.

ADVERTISEMENT