Sport

Florin Răducioiu sună adunarea înainte de Dinamo – FCSB: “Îmi convine că ei sunt favoriți”

Florin Răducioiu e convins că Dinamo poate obține un rezultat pozitiv în „Derby de România”, tocmai prin prisma faptului că pornește cu a doua șansă în fața eternei rivale.
29.01.2022 | 13:09
Florin Raducioiu suna adunarea inainte de Dinamo  FCSB Imi convine ca ei sunt favoriti
ADVERTISEMENT

În ciuda locului ocupat în clasament și a evoluției extrem de modeste din precedenta etapă – când au fost învinși de FC Argeș, scor 1-2 – dinamoviștii speră să facă o figură frumoasă în derby-ul cu FCSB. Acesta este programat duminică, 30 ianuarie, la ora 20:00, pe stadionul din Ștefan cel Mare.

Florin Răducioiu, optimist înainte de Dinamo – FCSB. Mesaj războinic pentru „câini”

Cu o zi înaintea fluierului de start, Florin Răducioiu și-a exprimat convingerea că elevii lui Flavius Stoican pot obține un rezultat pozitiv în fața eternei rivale, cu condiția să profite de avantajul pe care li-l conferă, în opinia sa, statutul de outsider.

ADVERTISEMENT

E clar că sunt favoriţi, dar mie îmi convine aşa. Vreau o echipă foarte atentă, concentrată, lucidă, vreau o echipă care să profite de ocaziile pe care le are şi să le fructifice.

Armele care pot să fie? Jucătorii noştri din faţă să facă mai mult, atacanţii să fie mai mobili, mai atenţi în faţa porţii. Mă aştept la o forţă şi o dârzenie ieşite din comun, mare concentrare.

ADVERTISEMENT

Nu avem nimic de pierdut şi suntem o echipă care poate să învingă pe oricine, dar poate să şi piardă cu oricine. Vreau să cred că ne oprim din această serie negativă care durează de ceva timp şi, de ce nu, să fie un nou început cu Steaua (n.r. FCSB). Sunt favoriţi, nu mă deranjează”, a declarat directorul sportiv al „câinilor” la Telekom Sport.

Toni Petrea are un motiv de îngrijorare înaintea derby-ului: „Cel mai mult mă tem de atitudinea noastră”

În altă ordine de idei, Toni Petrea mărturisea la conferința de presă premergătoare partidei că îi va fi extrem de dificil să-și capaciteze elevii, având în vedere diferența uriașă din clasament și mai ales victoria la scor de tenis din tur. În plus, faptul că terenul din Ștefan cel Mare nu se prezintă deloc în condiții bune poate constitui un real avantaj pentru „câini”.

ADVERTISEMENT

Ne așteaptă o partidă foarte grea, poate chiar mai grea decât partida cu CFR și o să vin cu câteva argumente. În primul rând, cred că e un derby, indiferent de poziția din clasament.

Dinamo este o echipă supermotivată, care își dorește să lupte pentru evitarea retrogradării, joacă în fața propriilor suporteri, pe un teren care pe noi nu cred că ne va avantaja, dar vom vedea la ora jocului starea gazonului și cred că, din aceste considerente, vom avea o partidă foarte grea.

ADVERTISEMENT

Trebuie să fim foarte concentrați, pe toată durata partidei, pentru a nu da adversarului posibilitatea să pună probleme în preajma porții noastre.

Cel mai mult mă tem de atitudinea noastră, de modul în care vom intra pe teren, pentru că toată lumea spune că Dinamo are o echipă slabă sau că a înregistrat un rezultat nefavorabil într-un amical cu o echipă de liga a treia și s-ar putea ca lucrurile astea să ne dea o anumită lejeritate în a trata jocul.

Nu vreau să se întâmple asta, pentru că la ora jocului sunt convins că ei vor fi foarte motivați și își vor dori să câștige. Din păcate, trăim asemenea vremuri, să jucăm în ianuarie și temperaturile nu ne ajută foarte mult, dar cred că se putea găsi un stadion adevărat pentru a desfășura un asemenea joc”, a explicat tehnicianul roș-albaștrilor.

ADVERTISEMENT