Sport

Răducioiu critică atitudinea lui Rădoi: ”Cum m-aş fi simţit eu ca jucător, să vină Iordănescu la ultimele două meciuri: ’Gata, nu mai antrenez’?”

Florin Răduciou îl desființează pe Mirel Rădoi. Fostul mare consideră că atitudinea selecționerului a anulat șansele de calificare la Cupa Mondială de anul viitor.
12.11.2021 | 17:56
Florin Răduciou îl desființează pe Mirel Rădoi. Fostul mare consideră că atitudinea selecționerului a anulat șansele de calificare la Cupa Mondială de anul viitor.
ADVERTISEMENT

Fostul atacant al ”Generației de aur”, Florin Răducioiu, nu a avut milă de Mirel Rădoi după remiza cu Islanda care aproape a anulat șansele României de a prinde barajul pentru CM.

Răducioiu nu a criticat jocul echipei naționale, dar consideră că a destabilizat concentrarea jucătorilor prin declarațiile din ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Răducioiu condamnă declarațiile lui Rădoi

Fostul internațional îl acuză pe Mirel Rădoi că a dat dovadă de lipsă de experiență atunci când a ales să își anunțe plecarea de la echipa națională după victoria cu Armenia.

”A fost o ieşire nefericită, şi nu la momentul potrivit. Eu l-am apărat, mi-a plăcut de Rădoi în ultimele meciuri, în afară de azi (joi – n.r.). Sunt foarte supărat pe echipa lui şi pe echipa naţională şi pe el, pentru că a fost total neinspirat.

ADVERTISEMENT

Nu poţi să faci, într-un moment atât de important, nişte declaraţii ’gata, plec după baraj’. El credea că ne calificăm la baraj, mai avem puţine şanse, e adevărat, dar nu poţi să faci aşa ceva într-un moment aşa de important.

Foarte mult a contat, cred eu, din punct de vedere psihologic, din punct de vedere al atmosferei care s-a creat în sânul echipei. Cum m-aş fi simţit şi eu ca jucător, să vină Iordănescu în ultimele două meciuri, când aveam şanse la baraj, ’gata, eu nu mai antrenez’?

ADVERTISEMENT

Este o lipsă de educaţie, lipsă de experienţă şi nu e echipă de club, nu este în divizia a 4-a, suntem la echipa naţională. Sunt total dezamăgit de comportamentul lui şi, evident, iată, oarecum vorbim de o înfrângere, pentru că avem mici şanse de a ne califica”, a tunat fostul atacant Telekom Sport.

Schimbările efectuate de Rădoi au fost greșite, în opinia lui Răducioiu

Fotbaliștii lui Mirel Rădoi au arătat în meciul cu Islanda ca o echipă lipsită de idei și, în multe momente, și de șansă.

ADVERTISEMENT

Tridentul ofensiv Hagi – Alibec – Tănase a fost departe de așteptări, iar schimbările, efectuate când mai erau puțin peste 20 de minute din meci, nu au avut nici ele efectul scontat.

”Bineînţeles că toate oalele se sparg în capul lui, este antrenorul echipei naţionale, a făcut şi el multe greşeli. Azi a făcut foarte multe greşeli cu schimbările”, a mai spus Florin Răducioiu pentru sursa citată.

În urma remizei cu Islanda, România a coborât pe locul 3 în grupa J și e la mâna nordicilor pentru a prinde in extremis barajul de calificare la Cupa Mondială. Islanda trebuie să iasă neînvinsă din meciul cu Macedonia de Nord, iar ”tricolorii” să învingă în Liechtenstein.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,90 este cota pentru „România să câștige, peste 2,5 goluri și peste 9,5 cornere” la meciul Liechtenstein – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT