Sport

Tipul selecționerului pe care Florin Răducioiu l-ar vrea la națională! Mihai Stoica l-a aprobat: „E excepțional!”

Florin Răducioiu a vorbit despre tipul antrenorului pe care l-ar fi vrut la naționala României, după plecarea lui Mirel Rădoi, moment în care Mihai Stoica l-a aprobat.
23.11.2021 | 21:58
Tipul selectionerului pe care Florin Raducioiu lar vrea la nationala Mihai Stoica la aprobat E exceptional
ADVERTISEMENT

Fostul internațional este impresionat de treaba făcută de Jorge Jesus, antrenorul lui Benfica Lisabona, a cărui tipologie spune că s-ar potrivi pentru a fi selecționerul României.

Mihai Stoica l-a aprobat și l-a elogiat pe tehnicianul portughez, pe care l-a întâlnit în dubla manșă din play-off-ul Champions League, la confruntarea FCSB-ului cu Sporting Lisabona.

ADVERTISEMENT

Tipul antrenorului pe care Florin Răducioiu l-ar vrea la națională

Florin Răducioiu consideră că Jorge Jesus este tipul antrenorului care ar fi potrivit să preia naționala României, punând mare accent pe vasta experiență pe care un selecționer trebuie să o posede:

„Un Jorge Jesus ar fi avut nevoie România. Un selecționer cu multă experiență, care să pună lucrurile în mișcare, cred că asta am fi avut nevoie la națională”.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica a vorbit admirativ despre tehnicianul portughez, amintindu-și de dubla manșă dintre FCSB și Sporting Lisabona, pe vremea când Jorge Jesus îi pregătea pe „alb-verzi”:

 „Jorge Jesus e excepțional… 67 de ani. Duce mult, l-am întâlnit când am jucat cu Sporting, e excepțional. A luat și Copa Libertadores cu Flamengo acum câțiva ani.

ADVERTISEMENT

Acum Benfica joacă foarte bine, deși nu mai domină campionatul Portugaliei ca în alți ani. Acum sunt trei echipe care se bat cu șanse relativ egale la titlu în Portugalia, dar Benfica chiar joacă fotbal”.

„Puțină lume înțelege cât de mare este de fapt Benfica. Ei sunt obișnuiți și cu Champions League… un club mare, asta este Benfica”, a mai spus MM Stoica, la TV TelekomSport.

ADVERTISEMENT

„Max Allegri a greșit că s-a întors la Juventus!”

Florin Răducioiu a vorbit și despre revenirea lui Max Allegri pe banca tehnică a lui Juventus și consideră că tehnicianul a greșit când a făcut această alegere, deși în UEFA Champions League echipa are un parcurs bun:

A fost o greșeală pentru Allegri că s-a întors la Juventus, a avut multe oferte bune și de la alte cluburi.

Eu cred că mai mult a scăzut Juventus, a fost o greșeală mare că a plecat Ronaldo de acolo, dar echipa e mult mai slabă decât în ultimii ani și Milan cu Inter au crescut în acest timp.

Au adus un jucător ca Moise Kean, care nu se pliază pe jocul lui Allegri. Se vorbește mult despre Dybala, dar el nu este liderul echipei în acest moment, încă nu trage echipa după el, se accidentează mult. Cred că vor termina în primele patru și de aici să pornească o reconstrucție”.

„De Ligt și-a ales prost campionatul. Dacă alegea campionatul Angliei, făcea performanță, e un jucător perfect pentru Premier League, dar nu pentru Serie A, deși putea mai mult și în campionatul Italiei.

Șansa lui De Ligt e că se accidentează Chiellini”, a punctat și Mihai Stoica.

ADVERTISEMENT