News

Începe procesul pe care Florin Roman i l-a deschis lui Dacian Cioloș. „Am preferat să-mi rezolv problemele în instanță!”

Fostul ministru al cercetării anunțase încă din momentul demisiei, 15 decembrie 2021, că își va căuta dreptatea în justiție. Recent, judecătorii au pus pe rol procesul deschis lui Dacian Cioloș de Florin Roman.
04.02.2022 | 19:31
Incepe procesul pe care Florin Roman i la deschis lui Dacian Ciolos Am preferat sami rezolv problemele in instanta
Fostul ministru Florin Roman l-a dat în judecată pe Dacian Cioloș
ADVERTISEMENT

Instalat ministrul cercetării, inovării și digitalizării în cabinetul Nicolae Ciucă, Florin Roman (PNL) n-a rezistat prea mult în funcție, demisionând pe 15 decembrie anul trecut, după ce ziarul Libertatea a dezvăluit că demnitarul și-a plagiat disertația de master susținută la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu (2012).

Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorbă îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult.

ADVERTISEMENT

Nu vreau ca acest scandal să afecteze activitatea Executivului. Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș, ne vedem în instanță. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanță sau comisie să dea un verdict.

În rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru ‘conectarea’ în regim de monopol la digitalizare, vă spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit să mă acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijențe din CV. Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, a scris Roman în mesajul în care își anunța demisia.

ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș: ”Amenințarea cu tribunalul e și ea ridicolă și nu mă impresionează”

În replică la acuzele lui Florin Roman, fostul premier Dacian Cioloș a ținut să facă și el unele precizări legate de scandalul care a dus finalmente la demisia politicianului de 47 de ani din cadrul guvernului Ciucă.

Florin Roman nu este o victimă. Florin Roman este un exponent al clasei politice românesti care a distrus ce avea România mai bun. Oamenii ca el, care nu aveau calificările necesare, care au mințit și au făcut din impostură o valoare supremă, i-au indepărtat pe cei competenți și cinstiți din politică. Demisia lui e un act necesar, pe care mulți alți colegi de-ai lui ar trebui să-l urmeze.

ADVERTISEMENT

Faptul că e supărat pe mine că l-am demascat e dovada că acești oameni nu mai trebuie păstrați în politică. Amenințarea cu tribunalul e și ea ridicolă și nu mă impresionează. Știu că cei ca el se tem de justiție și cred că prezența în sala de judecată le dă palpitații. Drum bun, domnule Florin Roman, și sper ca și ceilalți colegi de aceeași factură ca dumneavoastră să vă însoțească pe drumul demisiei”, a reacționat Cioloș.

De ce l-a dat în judecată Florin Roman pe Cioloș

Într-un interviu acordat FANATIK pe 19 ianuarie, Florin Roman a dezvăluit și motivul demisiei sale, pe care a pus-o pe seama unui ”ingerințe politice majore”. Politicianul acuzat de Florin Roman era tot Dacian Cioloș, liderul USR.

ADVERTISEMENT

”Eu mi-am dat demisia pentru că în cazul meu a fost o ingerință politică majoră. Și am preferat să-mi rezolv problemele în instanță, prin urmare o să stabilească instanța cum stau lucrurile, dacă sunt așa cum spune domnul Cioloș sau cum spun eu”, declara Roman.

Procesul se va judeca în orașul natal al lui Dacian Cioloș

Recent, promisiunea liderului PNL a prins contur și în realitate, procesul în care Dacian Cioloș este ”pârât”, iar Florin Roman – ”reclamant” fiind înregistrat la tribunal. Interesant este faptul că dosarul, înregistrat pe 20 ianuarie anul curent, se va judeca la Judecătoria Zalău, localitatea de naștere a fostului premier.

Primul termen în proces nu a fost fixat încă, dar cum obiectul este ”pretenții”, este de așteptat ca Florin Roman să-i ceară daune materiale considerabile lui Dacian Cioloș, informează FANATIK.

ADVERTISEMENT