Life

Florin Salam, datorii uriașe la ANAF! Manelistul are zeci de mii de euro de plătit la stat

Manelistul Florin Salam figurează cu datorii cât se poate de serioase la ANAF, impozitele fiind neplătite de doi ani deja, în ciuda faptului că face bani cu nemiluita.
05.07.2022 | 09:08
Florin Salam datorii uriase la ANAF Manelistul are zeci de mii de euro de platit la stat
Manelistul Florin Salam, proaspăt căsătorit cu Roxana Dobre, are de achitat sume serioase de bani către bugetul de stat / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Florin Salam este, probabil, cel mai bine plătit manelist atunci când vine vorba de petreceri private, artistul discutând în sume care depășesc ordinul miilor de euro. Cu toate acestea, probabil, manelistul ”uită” să le înregistreze și nici nu le folosește pentru a-și plăti datoriile la bugetul de stat, ca orice contribuabil.

Florin Salam nu și-a plătit impozitele și are datorii uriașe la ANAF

Florin Salam deține, conform datelor obținute de FANATIK, mai multe companii. De remarcat însă este faptul că firma care are ca obiect activități de interpretare artistică și spectacole nu o duce prea bine. Mai exact, deschisă acum 17 ani, F.S. International Music Company pare că în ultima perioadă are mari probleme cu… lichiditățile.

ADVERTISEMENT

Compania lui Florin Salam, cântăreț care, în realitate, se numește Florin Stoian, pare să nu funcționeze așa cum și-ar dori un om de afaceri. Ultimul bilanț fiscal depus la ANAF indică că, în 2020, firma nu a făcut niciun leu, cifra de afaceri raportată fiind 0.

Mai mult, pierderile înregistrate de firma manelistului care are și trei angajați par de speriat: peste 215.000 de lei, adică aproximativ 43.000 de euro. De altfel, în ultimii ani, firma a tot înregistrat pierderi, rarele momente în care a raportat profit anunțând sume mici, de ordinul câtorva mii de euro.

ADVERTISEMENT

Mai mult, din informațiile obținute de FANATIK, Florin Salam, prin firma pe care o are, apare cu restanțe serioase la bugetul de stat, manelistul ”uitând” să plătească impozitele pe care le-ar datora autorităților fiscale.

Câți bani datorează Florin Salam la buget?

Conform informațiilor FANATIK, firma lui Florin Salam figurează cu datorii la bugetul de stat, primele probleme ivindu-se în 2020, iar de atunci au tot crescut, ultima raportare, cea de acum câteva luni indicând o situație dramatică. Astfel, F.S. International Music Company figurează cu obligații restante la bugetul de stat, la bugetul asigurărilor sociale de stat și la bugetul asigurărilor de sănătate.

ADVERTISEMENT

Firma lui Florin Salam datorează o sumă cât se poate de importantă la buget, conform raportărilor publice consultate de FANATIK. Totalul, la cele trei capitole cu care figurează ca ”restant” se ridică la peste 200.000 de lei, adică aproximativ 40.000 de euro.

Datoriile, plus pierderile pe care le are în ultimii ani, indică că Florin Salam, cel puțin când vine vorba de firma pe care o deține și care activează în domeniul artistic, nu ar fi chiar cel mai bun afacerist, cei peste 120.000 de euro cu care figurează ”pe minus” fiind o sumă importantă pentru oricine.

ADVERTISEMENT

Trebuie însă precizat că, în ciuda problemelor fiscale pe care le are firma, Florin Salam nu pare, chiar deloc, să fie lipsit de posibilități financiare serioase.

Florin Salam, unul dintre cei mai bogați maneliști

Florin Salam este unul dintre cei mai bine plătiți maneliști de la noi din țară. Conform informațiilor FANATIK, cei care vor să îl aibă, la petrecere, pe cântăreț trebuie să îndeplinească, concomitent, mai multe condiții.

În primul rând, trebuie să aibă ani. Florin Salam, singur, costă în jur de 6.000 de euro, sumă la care se adaugă alte câteva mii pentru formația manelistului. Dar nici asta nu este de ajuns. Mai exact, Florin Salam nu participă la orice eveniment la care ar fi plătit cu minimum 6.000 de euro, artistul interesându-se, de fiecare dată, de invitați.

Iar dacă aude, printre invitați, nume care au devenit (oarecum) celebre pentru darea de mână pe care o au, Florin Salam acceptă să meargă la petrecerea cu pricina. Știe că, dacă sunt oameni generoși apar și multe dedicații, iar el este un adevărat specialist ”în domeniu”, sumele pe care le încasează, la o noapte de petrecere, fiind, de multe ori, în jurul zecilor de mii de euro. Bani pe care, așa cum se și cuvine, îi împarte cu trupa, el luând cel puțin 50% din total, restul împărțind ce rămâne.

Evident, pentru a merge la petrecere cere și o garanție financiară importantă, cam jumătate din onorariul pe care l-a negociat. Având în vedere că Florin Salam are mai toate weekend-urile ocupate cu cel puțin unul sau două recitaluri, putem doar să ne închipuim cam cât câștigă.

Florin Salam, nuntă faronică cu Roxana Dobre

Acum o lună, Florin Salam și Roxana Dobre își uneau destinele pe plaja din Mamaia, în prezența a câtorva sute de invitați. ”Nu vom face nimic fastuos, vrem să fie cât mai intim evenimentul, așa cum am făcut și botezurile copiilor noștri. Florin a fost cu ideea, el a zis că dacă e ziua mea să facem și nunta”, ne spunea, în exclusivitate, Roxana Dobre.

Nunta lor a avut loc în mijlocul săptămânii, printre cei peste 200 de invitați fiind însă cunoscuți din mai toate mediile sociale, de la interlopi la politicieni și mascați.

ADVERTISEMENT