News

Florin Secureanu, aproape de a reveni la conducerea unui spital. Fostul manager de la Malaxa, condamnat la închisoare pentru plăți nelegale

Condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, Florin Secureanu, fostul manager de la Malaxa, e aproape de a reveni la conducerea unui spital.
16.05.2022 | 17:59
Florin Secureanu aproape de a reveni la conducerea unui spital Fostul manager de la Malaxa condamnat la inchisoare pentru plati nelegale
Condamnat la închisoare cu executare în primă instanță, Florin Secureanu e aproape de a reveni în funcția de manager la un spital. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

La ceva mai mult de o lună de când a fost condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru că și-a făcut casă pe banii unității pe care o conducea, Florin Secureanu poate reveni la șefia unui spital.

Condamnat la închisoare cu executare în primă instanță, Florin Secureanu e aproape de a reveni în funcția de manager la un spital

Fostul manager al Spitalului Malaxa din Capitală a dat lovitura la un concurs pentru funcția de manager la un spital din județul Sălaj.

ADVERTISEMENT

Presa locală scrie că Florin Secureanu a obținut 88 de puncte la concursul pentru funcția de manager al Spitalului Jibou.

Potrivit Sălajul Liber, adversarii acestuia au luat sub 50 de puncte și au fost respinși. În aceste condiții, Secureanu a rămas unicul admis înaintea interviului, probă care pare a fi o formalitate.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai scrie că Secureanu i-a surclasat la acest concurs pe Corina Micle, directorul în funcție și Cornel Pop, ambulanțier și consilier local al USR Jibou. Ei au obținut notele 4,8 respectiv 3,4.

Secureanu, condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare cu executare, în aprilie

Luna trecută, fostul director al Spitalului Malaxa din București fusese condamnat de Tribunalul Bucureşti la 5 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzat că a făcut plăţi nelegale către o firmă care a vândut spitalului produse fictive sau la suprapreţ.

ADVERTISEMENT

Florin Secureanu a primit două pedepse de 3 ani şi două pedepse de 2 ani şi 9 luni, acestea au fost contopite şi, prin adăugarea unui spor, a rezultat o condamnare de 5 ani şi 10 luni.

În aceeași speță a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare Ionuţ Valentin Tănase, reprezentantul firmei care făcea afaceri cu spitalul condus de Florin Secureanu.

ADVERTISEMENT

De asemena, Florin Secureanu a fost obligat de judecători să plătească Spitalului Malaxa daune de 482.815 lei, iar în solidar cu Ionuţ Valentin Tănase suma de peste 270.000 lei.

Pentru recuperarea acestor sume, instanţa a menţinut sechestrul pe bunurile lui Secureanu, respectiv cinci terenuri în judeţul Mureş, un apartament în Târgovişte, o casă în Dâmboviţa, un apartament în oraşul Târgu Ocna, precum şi un apartament şi o casă în Bucureşti.

ADVERTISEMENT