Sporturi

Florin Segărceanu a explicat alegerile din semifinala de Fed Cup: ”Mihaela nu îmi dădea încredere că ar putea să câştige”

22.04.2019 | 18:52
Florin Segarceanu a explicat alegerile din semifinala de Fed Cup Mihaela nu imi dadea incredere ca ar putea sa castige

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu, a explicat la revenirea în țară alegerile făcute în întâlnirea cu Franța din semifinalele competiției. Tehnicianul a spus că a mizat pe Irina-Camelia Begu în cel de-al patrulea meci de simplu pentru că Mihaela Buzărnescu nu i-a dat încrederea necesară că ar putea câștiga partida cu Pauline Parmentier.

Florin Segărceanu a explicat alegerile din semifinala de Fed Cup: ”Simona a spus că este aptă şi că vrea să joace la dublu”

”Am discutat această stragie cu o zi înainte şi, ţinând cont de experienţa Irinei, am considerat că are şanse mai mari. Evoluţia Mihaelei din prima zi nu a fost una rea. A jucat un meci mai bun decât ce a făcut la Ostrava, însă nu îmi dădea încredere că ar putea să câştige în ultima zi şi din acest motiv am mers pe mâna Irinei”, a declarat Florin Segărceanu la revenirea în țară.

”La dublu, prima opţiune era Irina-Monica şi a doua Simona-Monica. Bineînțeles că depindea şi de Simona, dar ea imediat când a văzut ce se întâmplă pe teren şi cu accidentarea Irinei a spus că este aptă şi că vrea să joace. Sigur că este frustrant, pentru că întotdeauna te gândeşti ce s-ar fi întâmplat dacă… Acesta este sportul şi acesta e tenisul”, a explicat Florin Segărceanu alegerile făcute în semifinala de Fed Cup.

Florin Segărceanu îi dă indicații Mihaelei Buzărnescu în meciul cu Caroline Garcia
Florin Segărceanu îi dă indicații Mihaelei Buzărnescu în meciul cu Caroline Garcia

Caroline Garcia, mesaj emoționant pentru fanii români

România a ratat calificarea în finala Fed Cup, după ce a fost învinsă de Franța cu scorul de 3-2. Echipa României a ajuns pentru a doua oară în istorie în semifinalele competiției, după ediția din 1973. Fetele noastre vor reveni în Fed Cup în 2020, urmând a fi cap de serie la tragerea la sorți pentru sferturile de finală, fază în care vor întâlni Cehia, Germania, Spania sau Statele Unite ale Americii.

La mai puțin de 24 de ore de la încheierea disputei de la Rouen, Caroline Garcia, cea mai bună jucătoare de tenis din Franța, a postat un mesaj emoționant în care le-a felicitat pe fetele noastre, dar și pe fanii români care au creat o atmosferă incendiară. Fostul căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, consideră că principalul dezavantaj al formației noastre este faptul că celelalte jucătoare din lot sunt departe de nivelul Simonei Halep, aflată pe locul 2 WTA.