Sporturi

Oficial: Federația Română de Tenis a anunțat căpitanul echipei de FED Cup după renunțarea lui Florin Segerceanu

18.03.2021 | 17:32
Oficial: Federația Română de Tenis a anunțat căpitanul echipei de FED Cup după renunțarea lui Florin Segerceanu
Monica Niculescu este noul căpitan al echipei feminine de tenis a României. FOTO: Sorin Pana/Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Florin Segărceanu și-a dat demisia de la reprezentativa feminină a României, cu o lună înaintea barajului cu Italia. România – Italia a fost programat la Cluj, pe 17-18 aprilie și va conta pentru menținerea în Grupa Mondială din Billie Jean King Cup, fosta Fed Cup.

Monica Niculescu este noul căpitan al echipei feminine de tenis a României

UPDATE 18 MARTIE, ora 17:06 / Monica Niculescu este noul căpitan al echipei de FED Cup a României, anunțul fiind făcut de FRT pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT

„Monica Niculescu este noul Căpitan al Echipei Naționale de senioare a României, după ce antrenorul Florin Segărceanu a decis să renunțe la funcția de Căpitan-nejucător pe care a ocupat-o începând cu luna noiembrie 2017.

Conducerea FRT își exprimă pe această cale recunoștința față de activitatea depusă de antrenorul Florin Segărceanu alături de echipa de Fed Cup a României, pe care a dus-o spre cea mai bună performanță din istorie, semifinala Grupei Mondiale cu Franța din anul 2019, și îi mulțumește pentru pasiunea și implicarea de care a dat dovadă în cei peste trei ani în care s-a ocupat de destinele Naționalei de senioare a României”, a anunțat Federația Română de Tenis.

ADVERTISEMENT

ȘTIRE INIȚIALĂ 17 MARTIE, ora 11:25

Florin Segărceanu a decis să renunțe la postul de căpitan-nejucător, pe care l-a avut în ultimii 3 ani și jumătate. Era numit în funcție pe 2 noiembrie 2017.

Cel mai bun rezultat al “tricolorelor” sub comanda lui Segărceanu a fost semifinala din 2019, după o victorie impresionantă în Cehia, la Ostrava. La acea ediție a Fed Cup, România a fost eliminată dramatic de Franța, scor 2-3, la Rouen.

Florin Segărceanu și-a anunțat demisia: “Această generație tânără are nevoie de un suflu mai proaspăt”

“Nu mai sunt căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, o să fiu în preajma echipei, dar Fed Cup-ul intră într-o nouă etapă din punctul meu de vedere și vine o generație tânără. Din acest motiv am considerat că această generație tânără are nevoie de un suflu mai proaspăt”, a declarat Florin Segărceanu pentru Radio Timișoara.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Florin Segărceanu a anunțat și varianta surpriză pentru duelul cu Italia, din luna aprilie. Monica Niculescu va fi căpitan nejucător pentru România. “Va fi ajutată cu sfaturi de Simona Halep și Alina Tecșor”, a mai precizat Segărceanu pentru sursa citată.

România trece printr-o perioadă de reconstrucție la naționala de Fed Cup. Sorana Cîrstea s-a retras la finalul lui 2018, iar Simona Halep a decis să nu participe la barajul contra Italiei. Se va concentra pe pregătirea pentru Jocurile Olimpice.

Simona Halep nu va participa la barajul contra Italiei. Se concentrează pe Jocurile Olimpice

“Nu vom conta pe Simona, anul acesta vrea să se concentreze pe Jocurile Olimpice, care înseamnă pentru ea ceva extraordinar. Vrea să își facă programul cu perioade de pregătire, pentru Grand Slam-uri și Jocurile Olimpice”, explica Florin Segărceanu în urmă cu o lună, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Patricia Țig, Irina Begu și Ana Bogdan sunt cele trei jucătoare de top 100 care ar putea reprezenta România contra Italiei. Irina Bara, Mihaela Buzărnescu, Elena Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian sunt alte variante pe care Monica Niculescu le are la dispoziție.

Italia dispune de câteva jucătoare foarte bine cotate, cum ar fi Camila Giorgi, Jasmine Paolini, Martina Trevisan, Elisabetta Cocciaretto și Giulia Gatto-Monticone. De asemenea, ar putea să revină și Sarra Errani, pentru proba de dublu. Aceasta a lipsit în ultimii ani, în care a ispășit și o pedeapsă de 10 luni pentru dopaj.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri