Sport

Florin Talpan s-a înfuriat! Ce s-a întâmplat în procesul cu MApN și CSA Steaua. Update Exclusiv

Florin Talpan, juristul „militarilor” a dat în judecată CSA Steaua București și Ministerul Apărării. Ce s-a întâmplat la proces.
20.06.2024 | 14:22
Florin Talpan sa infuriat Ce sa intamplat in procesul cu MApN si CSA Steaua Update Exclusiv
Florin Talpan a dat în judecată CSA Steaua și MApN. Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
acum 3 zile

Florin Talpan, încă o amânare în procesul cu MApN

Florin Talpan e din nou nemulțumit după ce Tribunalul Botoșani a amânat pentru a doua oară decizia în procesul cu Ministerul Apărării și CSA Steaua București. 

„Tip solutie: Amână pronunţarea. Solutia pe scurt: Amână pronunţarea pentru data de 26.06.2024. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin grefa instanţei, astăzi 19.06.2024”, s-a anunțat pe portaljust.ro.

07-06-2024
12:14

Decizie amânată în procesul dintre Florin Talpan și CSA Steaua

FANATIK a aflat că Tribunalul Botoșani a amânat decizia în procesul intentat de colonelul de justiție Florin Talpan împotriva Ministerului Apărării și Clubului Sportiv al Armatei Steaua. 

Pronunțarea a fost amânată pentru data de 19 iunie, spre nemulțumirea șefului departamentului juridic al clubului din Ghencea. 

18-05-2024
17:06

Florin Talpan, prima reacție după ce a dat CSA și MapN în judecată

Florin Tapan a vorbit despre acest subiect la FANATIK SUPERLIGA pe Prima Sport 1: „Am dat în judecată clubul și ministerul pentru că le-am câștigat atâtea procese dificile și ei mi-au reținut salariul. Nu îmi oferă sporul de 50% pentru lucrări de excepție. 

La Curtea de Apel Suceava clubul a primit câștigă de cauză, însă am făcut apel și se va întoarce cu siguranță decizia pe 5 iunie la Tribunalul Botoșani. Voi câștiga 100% și îmi voi primi banii”, a mai spus colonelul de justiție. 

Mesaj pentru conducerea CSA Steaua București: „Pe comandanți și la minister îi deranjează victoriile mele. E rușinos”

Florin Talpan a oferit explicații suplimentare: „Am dat în judecată CSA și MAPN pentru că mi se pare anormal să muncesc zi și noastre, să câștig procese greșe și ei să mă sancționeze. Pe comandanți și la minister îi deranjează victoriile mele. E rușinos.

Cele mai mari piedici nu le-am avut din partea avocaților lui Becali, ci din partea ministerului. Nu poți să sancționezi un om care îți aduce victorii pe linie. I-am scos în lume și ar trebui să fie recunoscători”, a mai spus colonelul de justiție. 

Florin Talpan a luat decizia să meargă în instanță pentru a-și recupera ceea ce consideră că îi este cuvenit. Colonelul de justiție chiar a fost avertizat de club că va fi amendat, deși câștigă procese pe bandă rulantă pentru CSA Steaua București împotriva FCSB-ului.

Florin Talpan merge în instanță împotriva CSA Steaua București și MApN pentru a-și primi banii

FANATIK a aflat că Florin Talpan a deschis un proces împotriva CSA Steaua București și a Ministerului Apărării deoarece i-a fost tăiat din salariu, iar juristul nu și-a mai primit sporul de 50% pentru lucrări de excepție deși aduce victorii pe bandă rulantă în instanță pentru club.

ADVERTISEMENT

Florin Talpan are un salariu de aproximativ 8.000 de lei, însă de luni bune omului care a câștigat palmaresul Stelei și le-a luat numele celor de la FCSB este marginalizat în cadrul clubului.

După ce a plătit sute de lei din propriul buzunar pentru copii xerox la zeci de dosare, taxe și aproape 16.000 de lei pentru a depunde contestație la EUIPO împotriva FCSB-ului, Florin Talpan a ajuns în cele din urmă la capătul răbdării.

ADVERTISEMENT

Florin Talpan VS CSA Steaua București și MApN. Când are loc procesul

Procesul dintre Florin Talpan, CSA Steaua București și Ministerul Apărării se va judeca la Tribunalul Botoșani pe data de 5 iunie la secţia de contencios administrativ şi fiscal.

Florin Talpan, CSA Steaua, MApN
Florin Talpan a dat în judecată CSA Steaua București și MApN

Florin Talpan a vorbit în nenumărate rânduri despre această problemă, însă a sperat că șefii din Ghencea și de la MApN îi vor da înapoi bonusul pentru lucrări de excepție: „Din anul 2000 nu am mai primit un spor pentru că am notificat federația și l-am deranjat. Și mi-am cerut banii înapoi. Iau 8.000 și ceva de lei. Nu merită lupta asta. Nu mă retrag pentru că e munca mea și nu vor scăpa de mine. Am dat bani din buzunar pentru taxe, copii xerox, etc. Nu m-au ajutat cu absolut nimic. 

ADVERTISEMENT

Secretarul de Stat Bachide îmi ia acest spor pentru lucrări de excepție împreună cu comandantul clubului. În condițiile în care eu am 30 și ceva de ani de Armată, am fost în operațiuni, în Afghanistan, în Bosnia, au venit cu aprecieri la superlativ. Am rezultate pe plan profesional pe care nimeni nu le poate contesta.

Am câștigat atâtea dosare marcă, nume, palmares și tu iei sporul pentru lucrări de excepție? Am avut mari realizări. Este inadmisibil ce se întâmplă în club. Din punctul meu de vedere, trebuie restituiți toți. De la secretarul de stat care își bate joc de Talpan și îi pune pumnul în gură. Îmi ia din salariu, nu mă motivează. Toți își dau diplome unul altuia. Ei ce lucrează? Și pe mine mă calcă efectiv în picioare”.

ADVERTISEMENT

În loc să fiu apreciat, am fost jignit, hulit, mi s-a pus pumnul în gură și am fost sancționat pe nedrept”

După motivarea din procesul pentru palmares, Florin Talpan a reușit să le ia celor de la FCSB și palmaresul pentru perioada 2003-2017, iar colonelul de justiție și-a arogat în totalitate meritele: „În privința succesului meu din acest dosar, acesta este rezultatul muncii mele, emoțiilor și nopților nedormite pentru studiu și pentru formularea de apărări, timp în care mi-am neglijat viața personală.

Timp în care în loc să fiu apreciat, am fost jignit, hulit, mi s-a pus ‘pumnul în gura’ și am fost sancționat pe nedrept! Și nu doar atât! Am dat mulți bani în avans pentru dosarele împotriva FCSB si nu doar o dată! Mai mult, am fost și pedepsit, sancționat, fiindu-mi luat sporul pentru lucrări de excepție de 50% bani din salariu, fapt neacceptabil!”.

Comandantul Ștefan Bichir are o altă variantă: „A primit toate drepturile conform legii salarizării”

Comandantul CSA Steaua, Ștefan Bichir, l-a contrazis pe Florin Talpan într-un interviu acordat FANATIK: „Nu a fost micșorat niciun venit. Domnul Talpan a primit toate drepturile salariale conform legii salarizării! Nu a fost micșorat niciun venit. Domnul Talpan a primit toate drepturile salariale conform legii salarizării!

Fiecare își spune punctul de vedere din punctul lui de vedere. E părerea dumnealui. Nu o comentez. V-am spus că și-a primit toate drepturile salariale legale. Eu vorbesc din punct de vedere legal și nu din punct de vedere ce crede fiecare că merită. Acest procent nu se micșorează sau se mărește, ci este acordat în funcție de cât consideră ordonatorul principal de credite.

Toată lumea din clubul Steaua poate merita mai mult, dar noi nu putem să punem în plată decât ceea ce este legal. Sporul este aprobat de ministru în procent de până la 50 la sută, iar domnul Talpan beneficiază de el, dar un procent mai mic. De acest spor nu beneficiază toată lumea, ci doar 5 la sută din numărul de angajați raportat la ordonatorul principal de credite. Deci domnul Talpan face parte totuși dintre cei recompensați”, spunea comandantul clubului la finalul lui octombrie 2023.

  • 50% este sporul pentru lucrări de excepție pe care Florin Talpan îl cere în instanță celor de la CSA Steaua și MApN
ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur...
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru”
Tremură Dan Șucu din cauza turcilor, care i-ar putea băga afacerile în faliment! Imperiul patronul Rapidului se clatină!
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
România, amenințată de mari inundații. Este alertă națională
România, amenințată de mari inundații. Este alertă națională
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile...
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile de lux