Fotbal intern

Florin Talpan a răbufnit! Acuze dure la adresa lui Gigi Becali şi FCSB. “Trebuie să plătească!”

21.12.2018 | 18:27
Florin Talpan a rabufnit Acuze dure la adresa lui Gigi Becali si FCSB Trebuie sa plateasca

Florin Talpan a răbufnit la adresa lui Gigi Becali după ce latifundiarul din Pipera a anunţat că a fost amânat procesul în ceea ce priveşte prejudiciul pe care CSA îl cere, dar şi pentru că patronul FCSB a dezvăluit că echipa din Liga 3 va rămâne cu marca înregistrată Steaua Bucureşti, iar echipa lui cu marca notorie Steaua Bucureşti.

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a transmis prin intermediul prosport.ro un comunicat prin care a avut o reacţie nervoasă la adresa lui Gigi Becali. Reprezentantul echipei din Liga 4 susţine că marca notorie Steaua Aparţine Armatei, şi nu afaceristului din Pipera.

Iată comunicatul trimis de Florin Talpan prin care a răbufnit la adresa lui Gigi Becali

“Soluţia instanţei pe scurt a fost următoarea: În baza Art. 413 Alin. 1 Pct. 1 Cod de Procedură Civilă suspendă judecata cauzei până la soluţionarea definitivă a cauzelor ce formează obiectul dosarelor 11539/3/2017 şi 48951/3/2017.
În primul rând, vreau să remarc superficialitatea instanţei, care nu ştie că, de fapt, dosarul este 11509/3/2017 şi nu 11539/3/2017.

În al doilea rând, privind soluţia în sine, nu sunt îndeplinite condiţiile prevederilor Art. 413 Alin 1 Pct. 1 deoarece judecata nu depinde de soluţionarea celor două dosare menţionate mai sus de către completul de judecată, în sensul că dezlegarea cauzei nu depinde de existenţa ori inexistenţa unui drept care face obiectul altei judecăţi.

FCSB şi-a înregistrat cu rea-credinţă semnul folosit ca marcă, fără a avea nici un drept asupra acestuia, aşa cum a reţinut Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin decizia nr. 3425 pronunţată la data de 03 decembrie 2014,

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu nr. 3425/2014 este definitivă, stabilindu-se astfel că FCSB şi-a înregistrat cu rea credinţă marca Steaua Bucureşti, pe cale de consecinţă a anulat-o începând cu data înregistrării adică 2004.

DAR, prin înregistrarea şi folsirea mărcii Steaua/Steaua Bucureşti am fost prejudiciaţi şi ca atare avem tot dreptul la despăgubire pentru recuperarea prejudiciului creat de S.C. Fotbal Club FCSB S.A. în perioada 2004-2014, perioadă în care FCSB SA în mod nelegal şi abuziv a folosit numele STEAUA/STEAUA BUCUREŞTI şi marca STEAUA/STEAUA BUCUREŞTI.

Florin Talpan la un meci al Stelei

Este vorba de o răspundere civilă delictuală în care fapta săvârşită cu vinovăţie a adus un prejudiciu, pe care îl solicităm ca şi accesoriu.

Este inadmisibil ca instanţa de fond de la Tribunal, Secţia a III-a civilă, deşi a luat la cunoştinţă de faptul că decizia ICCJ este definitivă, că prin ea a fost stabilită o culpă, o faptă săvârşită cu vinovăţie de către FCSB, care a adus prejudicii, să suspende cauza dosarului, cauza fiind STRÂNS LEGATĂ DOAR DE DECIZIA ICCJ CU NR 3425/2014.

De ce este legată de această decizie definitivă? Pentru că în mod definitiv şi irevocabil s-a stabilit că FCSB nu avea dreptul la înregistrare marca STEAUA/STEAUA BUCUREŞTI, că a folosit în toată această perioadă marca şi numele în mod abuziv şi nelegal. Drept PENTRU CARE STATUL ROMÂN SOLICITĂ DESPĂGUBIRI PENTRU ACEASTĂ PERIOADĂ.

INDIFERENT CE S-AR ÎNTÂMPLA ÎN ALTE DOSARE, PE PERIOADA RESPECTIVĂ, 2004-2014, ESTE DEFINITIV STABILIT CĂ FCSB NU AVEA DREPTUL LA MARCĂ. A FOLOSIT-O ÎN MOD ABUZIV, SĂVÂRŞIND O FAPTA CU VINOVĂŢIE, CU INTENŢIE ŞI A ADUS UN PREJUDICIU PE CARE TREBUIE SĂ ÎL PLĂTEASCĂ STATUTULUI ROMÂN.

NICI O ALTĂ INSTANŢĂ DIN ŢARĂ SAU DIN LUME NU POATE SCHIMBA ACEST LUCRU! FCSB A ÎNREGISTRAT CU REA-CREDINŢĂ MARCA STEAUA/STEAUA BUCUREŞTI CE APARŢINE STATULUI ROMÂN, RESPECTIV CLUBULUI SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCUREŞTI, A FOLOSIT-O ÎN MOD ABUZIV, DECI TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ.

PENTRU ACEST MOTIV AM SOLICITAT IMEDIAT RECURSUL ÎMPOTRIVA ÎNCHEIERII DE ŞEDINŢA DIN DATA DE 19.12.2018.

Acest prejudiciu a fost stabilit prin raportul de evaluare la suma de 165.718.395 lei.

Obiectul acestui dosar, nr. 34655/3/2016, este foarte clar şi nu are nicio legătură cu alte dosare deoarece decizia pronunţată de ÎCCJ nu poate fi răsturnată.

M-am săturat de tergiversarea dosarelor aflate pe rol. M-am saturat de abuzul de drept pe care îl foloseşte şi îl exercită FCSB asupra noastră cât şi asupra judecătorilor instanţelor.

Sunt acţiuni ale FCSB care încearcă sa eludeze legea şi să obţină într-un fel sau altul sentinţe contrare celor definitive.

Nu în ultimul rând, art. 413 NCPC nu prevede obligativitatea, ci doar posibilitatea suspendării cauzei. De aceea se şi numeşte suspendarea facultativă.

Dosarele 11509/3/2017 şi 48951/3/2017 nu au nici o relevanţă în judecarea acestui proces. FCSB a folosit marca STEAUA cu rea-credinţă, a adus un prejudiciu statului român, TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ!

INSTANŢA DE FOND, ÎN MOD NELEGAL ŞI ABUZIV, A SUSPENDAT CAUZA.

Dealtfel, am şi recuzat-o pe preşedinta completului, pentru motive întemeiate, la primul termen de judecată.

Au trecut foarte multe termene în acest dosar (n.r. – 18) şi nu s-a judecat nici admisibilitatea probelor. Având în vedere tergiversarea dosarului de către FCSB, susţinută de preşedinta completului, precum şi de declaraţiile lui Becali în presă, care afirmă că va aduce FCSB în insolvenţă în cazul în care va trebui să plătească, vom dispune măsuri asiguratorii pentru FCSB în limita sumei solicitate de către CLUBUL STEAUA BUCUREŞTI în instanţă.

FCSB nu deţine nici o marcă notorie STEAUA / STEAUA BUCUREŞTI. I s-a refuzat acest drept în 3 decembrie 2014. Au încercat prin apelul din dosarul 11509 ca să anuleze marca noastră notorie, să fim decăzuţi din dreptul de folosinţă, dar instanţa le-a respins cererea.

Urmează judecarea“, e comunicatul lui Talpan.