Sport

Florin Talpan, atac frontal la Gigi Becali: „Unicul scop e furtul de identitate”

Florin Talpan îl atacă dur pe Gigi Becali. Juristul CSA Steaua, amenințări și mesaj clar pentru patronul FCSB-ului.
13.07.2023 | 21:48
Florin Talpan atac frontal la Gigi Becali Unicul scop e furtul de identitate
Cum a răspuns Florin Talpan în momentul în care a fost întrebat dacă Bichir se teme de Gigi Becali. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Florin Talpan a rupt tăcerea după ce pentru o perioadă a evitat să mai facă declarații în spațiul public. Colonelul de justiție i-a luat în primire pe Gigi Becali și Mihai Stoica.

Florin Talpan îl pune la punct pe Gigi Becali: „Încalcă și sfideză public toate deciziile pronunțate de instanțele de judecată”

Florin Talpan continuă atacurile la adresa lui Gigi Becali și îl face acuzații foarte grave la adresa sa și a FCSB-ului: „Becali demonstrează, încă o dată, că unicul său scop este FURTUL DE IDENTITATE. ‘Steaua e a mea. FCSB e Steaua. Aici s-a născut echipa mea. Ghencea e casa mea’.

ADVERTISEMENT


Prin declarația sa, patronul FCSB încalcă și sfidează public toate deciziile pronunțate de instanțele de judecată, decizii prin care s-a stabilit, definitiv și irevocabil, faptul că societatea FCSB înființată în judetul Ilfov, în anul 2003, a folosit ilegal numele și marca STEAUA BUCUREȘTI”.

Juristul MApN consideră că FCSB este susținută de politicieni, care sunt astfel complici la această infracțiune: „Nu înțelegem cum politicul poate încuraja acest furt de identitate? Cum politicul ordonă semnarea unor acte ilegale?

ADVERTISEMENT

Instanța a decis: ‘Interzice pârâtei SC Fotbal Club FCSB SA să folosească semnele ‘Steaua’, ‘Steaua București’, sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale și în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive’.

Florin Talpan îi flutură în ochi lui Gigi Becali victoriile din tribunal: „FCSB cunoştea că nu are niciun drept asupra acestei mărci”

Florin Talpan îi dă lecții lui Gigi Becali cu privire la drept și legislație și îi aduce aminte în același timp de bătăliile pe care le-a câștigat în instanță împotriva sa: „Decizia Înaltei Curți de Casatie și Justiție în dosarul MARCA STEAUA: ‘Prin adresa nr. 54 din 15.01.2004, SC FC FCSB SA i-a solicitat reclamantului CSA Steaua consimţământul la înregistrarea mărcii (…) constând din denumirea Steaua Bucureşti cu element figurativ, culori revendicate roşu, galben, albastru, alb.

ADVERTISEMENT

Prin adresa nr. 1024 din 19.04.2004 reclamantul CSA Steaua şi-a exprimat refuzul la înregistrarea mărcii în cauză pe numele pârâtei FC FCSB. (…) În ciuda acestui refuz, marca supusă procedurii anulării pentru rea credinţă a fost înregistrată (…) pe numele SC FC FCSB SA.

Pârâta FC FCSB cunoştea că nu are niciun drept asupra acestei mărci, cât şi gradul de cunoaştere a acesteia în rândul publicului larg, dobândit, în special, datorită performanţelor echipei de fotbal, și anume câştigarea Cupei Campionilor Europeni în anul 1986 și a Super Cupei Europei în anul 1987”.

ADVERTISEMENT

„Obiectul FC FCSB a fost acela de a beneficia în mod nejustificat de acest renume”

Florin Talpan spune că instanța a demonstrat că FCSB s-a folosit ilegal de brandul „roș-albastru”: „Dat fiind faptul că marca reclamantului (CSA Steaua) era notorie, acest mod de a proceda reprezintă un indiciu în sensul că obiectivul (FC FCSB) … a fost acela de a beneficia în mod nejustificat de acest renume.

Reclamanta CSA Steaua București nu a transferat și nu a renunțat niciodată în favoarea Asociației non-profit la numele utilizat sau la semnul ce face obiectul mărcii 026915 Steaua București înregistrată încă din anul 1996. Doar în cazul în care patrimoniul titularului mărcii este transmis în totalitatea sa, această transmitere are ca efect și transferul drepturilor cu privire la marcă.

Or, prin Protocolul încheiat, în 1999, Asociația non-profit a primit, în esență, dreptul de a folosi gratuit anumite spații, au fost detașați la aceasta angajații fostei secții de fotbal profesionist (…) nefiind vorba despre transferul patrimoniului reclamantului CSA Steaua la Asociația non-profit”.

În final, Talpan i-a transmis clar și răspicat un mesaj lui Gigi Becali: „Nu domnule Becali! Steaua nu este a voastră și nu va fi niciodată! Echipa ta nu s-a născut în Ghencea, ci în județul Ilfov! Casa noastră nu va fi niciodată a ta! Ghencea este casa Stelei și nu vei fi niciodată primit în ea!”.

Ministrul Apărării nici nu era în România în momentul în care cererea formulată de FCSB a fost semnată

Florin Talpan a dezvăluit că ministrul Angel Tîlvăr nici măcar nu era în România în momentul în care a fost acceptată cererea FCSB-ului: „Eu sper ca cei care au luat această decizie să revină, pentru că el a demonstrat în ultimele zile că este de rea credință, că vrea să ne fure identitatea. Toată lumea afirma faptul că pe acel raport era semnătura ministrului. Dar verificați și dumneavoastră să vedeți că în perioada asta a fost plecat la Vilnius cu președintele României.

(n.r. se mai deleagă dreptul de semnatură) Din câte am înțeles eu, pe raport nu există niciun pentru, dacă se semna, trebuia să fie o bară, semnează secretarul de stat X. Este exclus, nici nu mai trebuie să mai citim contractul, nu are ce să caute FCSB în Ghencea. Vrea să ne fure identitatea, adio și la revedere. Eu nu sunt de acord și clubul Steaua nu cred că va semna acest contract”.

Ce spune de clauza cu privire la polița de asigurare

Gigi Becali a vorbit pentru FANATIK despre polița de asigurare pe care FCSB ar trebui să o plătească celor de la CSA Steaua, iar Talpan îl contrazice: „Ei trebuie să plătească polița de asigurare care este obligatorie pentru încheierea unui astfel de gen de contract. Dar eu sunt convins că nu trebuie să ajungem până acolo, să încheiem acest contract. V-am spus care sunt motivele.

În primul rând, este în litigiu cu noi, în al doilea rând, vrea să ne fure identitatea, în al treilea rând, s-a stabilit în raportul de evaluare că el trebuie să ne plătească 37 de milioane de euro.

Trebuie să plătească acea poliță de asigurare. Nu știu dacă e un milion. Orice societate de asigurări cere o anumită sumă. Nu știu care este suma. Dar și dacă vă asigurați mașina, la o societate e un preț, la alta alt preț. Nu mă ocup eu de lucrul ăsta”, a explicat angajatul MApN, la iamsport.ro.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,39 este cota pentru „x solist sau sub 2,5 goluri” la meciul FC U Craiova – FCSB

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”