Sport

Imagini controversate cu colonelul Florin Talpan, apărute pe un site al fanilor FCSB: „Vă rog, haideți să găsim o soluție” / „Domnul Burleanu o să aibă probleme cu suporterii”. Video

Fanii FCSB nu îl iartă pe Florin Talpan, cel care a contribuit la ruptura dintre cele două entități. Suporterii roș-albaștrilor au scos la iveală un videoclip care nu îl pune într-o lumină bună pe juristul CSA Steaua.
07.02.2022 | 20:02
Imagini controversate cu colonelul Florin Talpan aparute pe un site al fanilor FCSB Va rog haideti sa gasim o solutie  Domnul Burleanu o sa aiba probleme cu suporterii Video
Colonelul Florin Talpan revine în prim-plan, într-o înregistrare postată de fanii FCSB-ului
ADVERTISEMENT

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, care a contribuit masiv la pierderea mării și dreptul de folosință al numelui „Steaua București” de către FCSB, n-a fost uitat de suporterii echipei lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Deși filmarea a apărut, luni, 7 februarie, aceasta pare mult mai veche, încă de când CSA Steaua și Rapid erau împreună în Liga 4 și se luptau pentru promovare, în sezonul 2017-2018.

Florin Talpan, surprins cum se milogește pentru CSA Steaua

La vremea respectivă, comandat al CSA Steaua era Cristian Petrea, iar „militarii” s-au simțit nedreptățiți în duelul cu rivala din Giulești. Mulți dintre apropiații Stelei au pus ratarea promovării pe seama faptului că alb-vișiniii au legitimat jucători cu experiență, legende ale clubului, în timp ce Marius Lăcătuș a trebuit să se descurce cu puști.

ADVERTISEMENT

Videoclipul cu Florin Talpan în rol principal poartă titlul „Imagini bombă cu Talpan in biroul comandantul CSA. cum se milogeste hai găsiți o soluție”, dar juristul CSA Steaua pare să se afle mai degrabă în biroul unui oficial al Asociației Municipale de Fotbal București, care se ocupă de înregistrările contractelor fotbaliștilor.

Așadar, filmarea nu este una de actualitate, dar fanii lui FCSB intenționează cel mai probabil, prin folosirea titlului respectiv, discreditarea celui considerat responsabil pentru faptul că echipa lor nu mai poartă numele și sigla istorică.

ADVERTISEMENT

Florin Talpan: „Hai să găsim o soluție, spuneți-mi unde trebuie să mergem. Eu v-am și trimis mandatul meu dat de Petrea, dat de ministru către Petrea (n.r comandantul CSA Steaua în acea perioadă) să mă ocup de problema asta. Vi l-am trimis și dumneavoastră, îl aveți”.

Interlocutor: „Ce vreți de la mine să vă dau hotărârea Comisiei de Apel? Asta vreți? Să vă dau hotărârea Comisiei de Apel?”.

ADVERTISEMENT

Florin Talpan: „Da, eu am făcut o cerere de urgentare. Vă rog, sprijiniți-mă cu lucrul ăsta. Domnul Marian nu răspunde la telefon. Haideți să găsim o soluție. Cearta și ura nu duce la bine. Știți ce înrăiți sunt și suporterii? Acum s-au dus vreo zece la minister. E scandalul cât casa”.

Interlocutor: „Domnule Talpan, dacă la Federația Română de Fotbal vă lăsați loc de bună ziua, eu sunt convins că vă primea și discutați”.

„Domnul Burleanu, dacă nu vrea să ne ajute, o să vedeți ce probleme o să aibă cu suporterii”

Juristul CSA Steaua lasă de înțeles pe parcursul dialogului că Rapid a înregistrat jucători pe fals, dar nu pare deranjat de o posibilă astfel de acțiune și în favoarea clubului pe care îl reprezintă.

Florin Talpan: „Cine, eu? O să ne primească. Nu vedeți și dumneavoastră? La MTS este de pe urma sesizării suporterilor control de la DNA. La Direcția de Tineret și Sport e control de la DNA. Chiar așa ajungem, la prostii, aiurea? Eu vă las. Gândiți-vă și haideți să găsim o soluție. Încă se mai poate face ceva, nu după ce e scandalul cât casa. Cum s-a făcut pentru Rapid și au fost primiți și contractele astea au fost acceptate de dumneavoastră… Că nu este totul negru pe alb”.

Interlocutor: „Știți foarte bine, când ați venit prima dată la mine și m-ați rugat să merg la domnul Burleanu, a doua zi am fost la domnul Burleanu. Și v-am spus în aceeași zi, uitați ce a spus domnul Burleanu”.

Florin Talpan: „Domnul Burleanu, dacă nu vrea să ne ajute, o să vedeți ce probleme o să aibă cu suporterii”.

Interlocutor: „Mai aveam un pic și îi cădeam în genunchi domnului Burleanu. Domnul Burleanu, vă rog, găsiți o modalitate și primiți-i pe oamenii aceștia că merită. Aveți cuvântul meu de onoare”.

Florin Talpan: „Cum a făcut pentru Rapid, să facă și pentru Steaua”.

Interlocutor: „Eu nu i-am spus cum a făcut pentru Rapid. Eu i-am spus…”.

Florin Talpan: „Cu schimbările astea de denumiri, cu contracte primite în condițiile în care ăia nu au… Deci sunt multe probleme. Eu vă las, dar rugămintea mea e să găsim o soluție”.

Talpan i-a urat „La mulți ani” lui Gheorghe Hagi

Recent, Florin Talpan a ieșit în spațiul public cu prilejul zilei de naștere a lui Gică Hagi. Pe 5 februarie 2022, „Regele” a împlinit 57 de ani și printre cei care i-au transmis mesaje de „La mulți ani” a fost și juristul CSA Steaua.

„Astăzi e ziua unui mare sportiv și a unui și mai mare stelist. La mulți ani, Gică Hagi! Multă sănătate și multă fericire îți urez. Îți mulțumesc pentru amintirile incredibile pe care mi le-ai oferit pe vremea când jucai în tricoul Stelei și al echipei naționale”, au fost câteva dintre cuvintele adresa de Talpan lui Gică Hagi.


  • (P) Cota BETANO pentru Academica Clinceni – FCSB: 12,00 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT