Fotbal intern

Florin Talpan, desființat de liderul suporterilor FCSB: „Cum să spui că ții cu Dinamo?”

19.02.2021 | 13:30
Florin Talpan desfiintat de liderul suporterilor FCSB Cum sa spui ca tii cu Dinamo
ADVERTISEMENT

Războiul dintre CSA Steaua și FCSB continuă, iar liderul fanilor din Peluza Nord, Gheorghe Mustață, l-a atacat dur pe colonelul Florin Talpan. 

Mustață i-a reproșat celui care s-a luptat pentru ca FCSB să piardă orice fel de asociere legală cu brandul Steaua faptul că a fost părtaș la toate acțiunile prin care Gigi Becali a devenit patronul roș-albaștrilor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Gheorghe Mustață l-a criticat pe Florin Talpan pentru că a declarat că dintre FCSB și Dinamo, speră să câștige rivalii din Ștefan cel Mare meciul direct.

Florin Talpan, desființat de liderul suporterilor FCSB: „Trebuia să o spui de atunci!”

Gheorghe Mustață și-a arătat sprijinul pentru FCSB și a convins o parte a grupurilor de ultrași din Peluza Nord să revină lângă gruparea patronată de Gigi Becali, imediat ce a reușit să fie eliberat din închisoare.

ADVERTISEMENT

Pe lângă revenirea lângă formația ce conduce clasamentul Ligii 1, Gheorghe Mustață s-a implicat puternic și în acțiunile Asociației Salvați Steaua și a început să aibă multe apariții publice prin care să apere FCSB sau să îi critice conducătorii.

Acum, atenția suporterului roș-albaștrilor din Liga 1 s-a îndreptat către Florin Talpan, cel care a pornit și a gestionat procesul împotriva lui Gigi Becali, în urma căruia FCSB a rămas fără emblemă și denumirea Steaua.

ADVERTISEMENT

„Nu ai câștigat decât o emblemă și că i-ai schimbat numele lui Gigi, dar Steaua este în Liga 1. Atât! Și aici s-a venit cu dezinformarea, iar noi acum vrem să informăm suporterii corect și să știe cine este Steaua adevărată din Liga 1.

Pe noi ne deranjează că nimeni din zona CSA nu vrea să spună adevărul. Dacă se va face ceva, se va lăsa cu altceva, dar pe noi nu ne satisface dacă se duce nu știu cine la pușcărie. Nu e o soluție asta.

ADVERTISEMENT

Dar dă-le pe față, haide să aflăm ce s-a întâmplat acolo că și dumneavoastră ați pus mâna pe pix, mă refer la domnul Talpan care a semnat anumite documente: chiria stadionului între Gigi și CSA. «Bă, frate, eu știu că asta nu este Steaua, eu nu mai semnez, puneți pe altul, eu nu pot să certific lucrul ăsta».

«Pentru mine asta nu e Steaua», trebuia să o spui de atunci, nu să vii la meciurile Stelei, să fii să stai în peluză, în tribună. Noi nu putem uita lojele prin care stătea. Și avea lojă bună! Și să vii să spui «Stai, domne, că eu nu m-am uitat la meciurile Stelei (n.r. FCSB)»”, a declarat Mustață pentru Prosport.

I-a reproșat că a declarat că ține cu Dinamo

În 2016, Dinamo și FCSB s-au întâlnit în semifinalele Cupei Ligii, iar „câinii” s-au calificat după 7-2 la general. Înaintea meciului tur, Florin Talpan a fost chestionat cu privire la echipa pe care o va susține în această dublă și a recunoscut că va fi fanul alb-roșiilor.

„Țin cu Dinamo București! Bineînțeles, de ce să nu țin cu Dinamo? FCSB pentru mine nu există, din punctul meu de vedere trebuia să fie în Liga a 4-a sau a 5-a. Nu am cum să țin cu această echipă”, spunea atunci Talpan.

Declarația sa nu a fost uitată nici până în prezent de fanii FCSB, iar Gheorghe Mustață a rememorat-o și susține că este o afirmație absolut impardonabilă.

„Când te întreabă un moderator dacă ții cu Steaua (n.r. FCSB) sau cu Dinamo, nu poți să vii să spui că ții cu Dinamo. Păi, nu există în vocabular așa ceva. Nu ții cu niciuna și ai pus punct”, a acuzat Mustață.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Chindia Târgoviște: 1,72 este cota pentru „TG 3-6”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT