Fotbal intern

Florin Talpan, declaraţie şocantă: “Se poate întâmpla mai rău decât la Colectiv”

30.05.2018 | 21:39
Florin Talpan declaratie socanta Se poate intampla mai rau decat la Colectiv

UPDATE, ora 21:38. Florin Talpan a vorbit la un post tv de sport despre condiţiile în care se desfăşoară play-off-ul Ligii a IV-a pe stadionul din Giuleşti şi a declarat că în cazul unor incidente, am putea asista la o nouă tragedie comparabilă cu cea de la clubul Colectiv: ““Am depus plângere la FRF şi la AMFB împotriva Academiei Rapid. Jucătorii sunt legitimaţi ilegal. Legea e de partea noastră. Nici stadionul nu este omologat. Vedeţi şi dumneavoastră în ce stare se află. Dacă s-ar ajunge la incidente, se poate întâmpla ceva mai rău decât la Colectiv aici


Florin Talpan, lovitură pentru Academia Rapid! După scandalul cu Gigi Becali, juristul de la CSA Steaua a mai deschis un război, iar de data aceasta cu rivalii din Liga a 4-a. Florin Talpan a depus astăzi un memoriu la Federaţia Română de Fotbal prin care a cerut ca giuleştenii să piardă toate meciurile disputate în acest sezon, la masa verde, cu 0-3.

Juristul de la CSA Steaua este nemulţumit de modul în care a fost omologat Stadionul “Valentin Stănescu”, din Giuleşti, acolo unde au loc meciurile din play-off-ul pentru promovarea în Liga a 3-a. Asta nu e tot! Florin Talpan reclamă şi felul în care Academia Rapid i-a legitimat pe Daniel Pancu, Daniel Niculae, Vasile Maftei, Ionuţ Voicu şi Vlada.

Florin Talpan, lovitură pentru Academia Rapid. Ce reclamă juristul CSA Steaua

”AMFB a mai comis un abuz: lasă să joace pentru Academia Rapid jucători care nu sunt legitimaţi la acest club! Conform Articolului 7 din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, jucătorii amatori şi cei profesionişti au dreptul să evolueze pentru un club dacă sunt legitimaţi sau transferaţi regulamentar la clubul respectiv şi au contract încheiat cu clubul la care se află legitimaţi. Cei care nu îndeplinesc aceste condiţii nu pot fi înscrişi în raportul de arbitraj şi nu pot participa la joc.

Jucătorii Academiei, care sunt fotbalişti profesionişti, nu pot juca pentru Academia Rapid deoarece nu pot semna contract cu o societate fără personalitate juridică. Fotbaliştii Academiei au semnat contracte cu Societatea Redivivus, o societate care are personalitate juridică, dar nu e Academia Rapid! Iar contractul de jucător e un act juridic. Semnând cu altă entitate, ei nu au drept de joc pentru Academia Rapid şi nu pot pretinde nici că joacă pentru Academia Rapid ca amatori. Steaua solicită AMFB şi Academiei Rapid să prezinte cum au fost legitimaţi fotbaliştii Pancu, Niculae, Voicu, Vlada şi Maftei! Cerem ca Academia Rapid să piardă la masa verde toate meciurile în care aceştia au fost folosiţi!“, a spus Talpan pentru prosport.ro.

Daniel Niculae în meciul dintre Academia Rapid şi CSA Steaua.
Daniel Niculae în meciul dintre Academia Rapid şi CSA Steaua.

”AMFB şi FRF încalcă toate legile şi propriile regulamente şi statute, doresc să introducă Academia Rapid în Liga 3 cu orice preţ, chiar dacă aceasta nu are ce căuta nici măcar în play-off! Solicităm şi noi FRF şi AMFB să ne pună la dispoziţie documentele în baza cărora e omologat stadionul Rapid. Potrivit Articolului 39, Alineatul 1, Litera b) şi Alineatul 2 al aceluiaşi articol din ROAF, stadioanele trebuie omologate de o comisie din care fac parte reprezentantul AMFB, reprezentantul bazei sportive, reprezentantul ISU, reprezentantul Jandarmeriei, reprezentantul clubului respectiv, responsabilul de ordine şi siguranţă al clubului.

Să vedem şi noi dacă această comisie a existat şi a omologat stadionul! E clar că stadionul Rapid nu poate fi omologat, este nesigur pentru vizitatori şi n-are autorizaţie ISU. AMFB ştia că stadionul Rapid este un pericol pentru spectatori, dar l-a ales pentru a avantaja Academia. Iar cei de la Academia Rapid nu se feresc să recunoască acum că joacă acasă inclusiv pe pagina lor de Facebook!, a mai spus Talpan.