Meciul dintre FCSB și Sparta Praga din această seară pleacă de la scorul de 1-1, rezultat înregistrat în prima manșă a turului 3 preliminar din Liga Campionilor. Partida se va disputa pe stadionul Steaua, de la ora 21:30.
Cehii au făcut prezentarea adversarului într-un mod unic, cel puțin de când există scandalul pentru identitate dintre FCSB și CSA Steaua. Departamentul media de la Sparta Praga a realizat un articol întreg pe site-ul clubului, apoi l-au distribuit pe pagina de Facebook a Spartei Praga.
„Performanțele adversarului FCSB”, a fost titlul articolului de pe site-ul sparta.cz. Iar subtitlul a făcut referire la calificarea din 2016 a celor de la FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor chiar în fața Spartei: „Răzbunare împotriva campioanei României”.
„De 27 de ori campioană a Ligii 1, de 24 de ori deținătoare a Cupei României, câștigătoare a Cupei Campionilor în 1986. Acesta este bilanțul ultimei campioane a României și al adversarului nostru din turul trei preliminar. Să prezentăm acum pe scurt FCSB”, au mai scris oficialii de la Sparta Praga.
„Clubul din Capitală a fost strâns legat de armata română încă de la înființare. A fost înființat ca secție de sport în iunie 1947 sub numele de Asociația Sportivă a Armatei București. Și-a dobândit numele mai celebru, Steaua, în 1961 și a devenit treptat un simbol al sportului militar din țară.
Steaua a câștigat de 27 de ori campionatul românesc. În 1986 a câștigat și Cupa Campionilor Europeni, învingând Barcelona la loviturile de departajare în finală. Dar istoria modernă a clubului este mult mai complicată. În 2017, Steaua a fost nevoită să-și schimbe numele. Aceasta a fost precedată de privatizarea parțială a clubului, transferul acestuia în mâinile patronului Gigi Becali și dispute privind dreptul de a aplica brandului Steaua.
Un club „vechi” numit FCSB a urmat mandatul Stelei în prima ligă românească. Dar a așteptat titlul până la sfârșitul anului trecut. Datorită avantajului mare, clubul și-a putut permite să piardă ultimele trei jocuri ale sezonului. Prin câștigarea titlului, și-a asigurat și participarea în preliminariile Ligii Campionilor. (…)
În turul doi preliminar, FCSB i-a înfruntat pe israelienii de la Maccabi Tel Aviv. 26.000 de oameni au venit să-i susțină în tribunele Stadionului Steaua, meciul s-a încheiat în cele din urmă la egalitate 1-1. (…)
Vă întrebați cum de FCSB și-a jucat meciul din turul al doilea de calificare pe un stadion care poartă un nume pe care clubul nu are voie să-l folosească? De altfel, mai există o echipă cu sediul în București care revendică succesul Stelei. Deținută de Ministerul Apărării din România, joacă în a doua cea mai mare competiție și se numește CSA Steaua București. Pe stadionul nou construit, care poate găzdui peste 30.000 de persoane, FCSB se prezintă din când în când.
Cu toate acestea, de obicei își joacă meciurile de acasă pe Arena Națională, cu o capacitate de peste 55.000 de persoane. În urmă cu opt ani, ne-am prezentat și pe stadionul național. Totuși, după ce am pierdut cu 0-2, ne-am luat rămas bun de la competiția milionarilor”, a fost textul scris de Sparta Praga pe site-ul lor oficial.