Fotbal intern

Florin Talpan, reacție dură după ce EA Sports a trecut FCSB-ului palmaresul din 1947 până în prezent. “E discriminare!” FOTO

02.10.2019 | 18:28
Florin Talpan reactie dura dupa ce EA Sports a trecut FCSBului palmaresul din 1947 pana in prezent E discriminare FOTO
ADVERTISEMENT

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a reacționat dur la adresa EA Sports după ce FIFA 20 a trecut FCSB-ului palmaresul din 1947 până în prezent fără să țină cont de decizia Tribunalului București luată pe 5 iulie 2019. Astfel, acesta a trimis o adresă oficială prin care le cere oficialilor de la Electronic Arts România să ia măsuri în acest caz. VEZI FOTO ÎN GALERIA DE MAI SUS CU CEREREA LUI FLORIN TALPAN!

Florin Talpan, reacție dură după ce EA Sports a trecut FCSB-ului palmaresul din 1947 până în prezent

”Am contactat compania EA la solicitările suporterilor steliști, care ne-au semnalat că, în jocul FIFA 20, Fotbal Club Fcsb este prezentată ca deținătoare a unor elemente din identitatea clubului Steaua București. Așa ceva este inacceptabil. În 2019, după atâtea procese câștigate de Steaua București împotriva celor de la FC Fcsb, după toate hotărârile care spun foarte clar că FC Fcsb nu este și nu a fost niciodată Steaua București, nimeni nu mai are vreo scuză pentru a continua această minciună și pentru a induce suporterii în eroare.

ADVERTISEMENT

Compania EA a dat deja dovadă că știe ce înseamnă noțiunea de proprietate intelectuală. Exemplu concret în acest sens e cazul echipei Juventus Torino. Deoarece această echipă nu le-a permis celor de la EA să folosească marca Juventus în noul lor joc, EA a introdus în campionatul italian din FIFA 20 echipa Piemonte Calcio. E vorba despre o echipă fictivă, care ține locul celor de la Juventus Torino. E o dovadă de bun simț și respect față de echipa Juventus, față de marca Juventus și față de fanii acestei echipe.

Nu înțelegem de ce Steaua nu a primit același tratament. Din păcate, suntem forțați să ne gândim că avem de-a face cu un caz de discriminare. Aceasta este singura concluzie pe care o putem trage. Compania EA a tratat cu respect o echipă italiană, dar cu lipsă totală de respect o echipă din România. Vrea cumva EA să sugereze că echipele italiene sunt mai importante decât cele românești? Sau că un brand italian merită respectat, în timp ce un brand românesc nu merită nimic? Sperăm că nu.

ADVERTISEMENT

Sperăm că totul a fost doar o eroare și că ea va fi corectată cât mai repede. Sperăm să găsim înțelegere la compania EA. Nu cerem altceva decât respect față de clubul nostru, față de marca Steaua, cea mai importantă marcă sportivă din România, și față de suporterii steliști”, se arată în comunicatul emis de Talpan.