Sport

Florin Talpan revendică încă o victorie în fața FCSB. Ce proces a câștigat juristul CSA Steaua: „A nu știu câta încercare de furt de identitate”

Florin Talpan a mai câștigat o bătălie în războiul dintre FCSB și CSA Steaua. Ce a decis Înalta Curte de Casație și Justiție și mesajul juristului pentru suporteri
25.05.2023 | 10:27
Florin Talpan revendica inca o victorie in fata FCSB Ce proces a castigat juristul CSA Steaua A nu stiu cata incercare de furt de identitate
ADVERTISEMENT

Florin Talpan i-a mai dat o lovitură lui Gigi Becali în războiul pentru identitate dintre CSA Steaua și FCSB, obținând o nouă victorie definitivă în instanță.

Florin Talpan anunță o nouă victorie împotriva FCSB: „A încercat să anuleze toate mărcile folosite de Clubul Sportiv al Armatei Steaua București!”

Pe lângă procesul cu privire la palmares, Florin Talpan mai are și alte spețe în care se judecă cu FCSB și Gigi Becali. Una dintre ele este cea referitoare la mărca „Steaua”: „Ieri am înregistrat o nouă victorie în instanță împotriva FCSB! Avocatul FCSB a încercat să anuleze toate mărcile folosite de Clubul Sportiv al Armatei Steaua București!

ADVERTISEMENT


A fost un proces dificil, a nu știu câta încercare a FCSB de furt de identitate! Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ieri contestația în anulare formulată de FCSB!”, a punctat juristul „militarilor”.

Contestat dur de galeria Stelei la ultimul meci din campionat, Florin Talpan a ținut să transmită un mesaj pentru suporteri: „Mulțumesc adevăraților steliști care mă susțin și au încredere în mine!”, a mai scris colonelul de justiție pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali i-a transmis lui Florin Talpan și celor de la CSA Steaua că e dispus să îngroape securea războiului și îi avertizează: „Vreau să-i scap de pușcărie!”

Gigi Becali spune că e dispus să le întindă o mână de ajutor celor de la Armată: „CSA-ul va fi desființat! Nu mai au motiv ca să dea salarii, să facă alte contracte cu jucătorii. Ei nu se pot asocia cu nimeni pentru că sunt proprietate publică. Ei nu pot face parteneriat public-privat, pentru că sunt o societate publică. Ca atare, ei pot doar să o ia de la zero, ce a făcut Babiuc și miniștrii de atunci. Să o ia, să o predea, dar nu la un privat. Dacă o dau la un privat, trebuie să ia hotărâre de guvern de vânzare și să se facă licitație, nu așa! 

Și atunci ei trebuie să facă o asociație sportivă non-profit cu toate gloriile care zic ei. Aia se numește asociație privată și ca să preia numele, trebuie ca această asociație creată care a preluat totul… Bine, e și o discuție aici: dacă a preluat să vedem de ce preia?! Cum preia? Că nu mai poate să preia gratuit. 

ADVERTISEMENT

Au o chestiune care-i încurcă rău de tot. Au făcut evaluarea la marca Steaua 36 de milioane de euro, 3,6 milioane pe an. Ei numai pot crea asociația aia, pentru că ea să joace cu Steaua trebuie să dea 3,6 milioane pe an la CSA, care e proprietate publică a statului!”, a spus patronul FCSB, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Gigi Becali recunoaște că CSA deține marca „Steaua”: „E acum la echipa de fotbal a lor”

Evaluarea aia de 3,6 au făcut o ei! Curtea de Conturi o să vină și o să zică: Tu ai făcut evaluare 36 de milioane de euro și o dai gratis la o asociație non-profit?! Nu poți, că aia e proprietatea CSA-ului. Ca să o transmită, trebuie să ceară hotărâre de guvern și la licitație vine oricine! Marca e acum la echipa de fotbal a lor, care este amator. Deci nu proprietate! Nici nu o dau! Adică în fiecare an privatul trebuie să dea 3,6 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

De-aia sunt încurcați și nu pot să facă nimic. S-a întors totul împotriva lor! Altfel făceau asociație non-profit și preluau marca Steaua în mod gratuit și promovau cu marca Steaua! Așa promovează ei, dacă fac o asociație, dar nu pot să ia marca Steaua. Nu au cum! Trebuie să îi pună altă denumire, nu marca Steaua. Aia e proprietate publică a statului și CSA-ului. 

Glumind puțin, s-au încurcat ca puiul în lână! N-au ieșire! Singura lor ieșire, ca să scape de dosare penale, pentru că acum Curtea de Conturi o să-i ia la întrebări: ‘N-aveți voie să promovați, dar dați bani la fotbal?! În ce calitate? Abuz în serviciu, cheltuirea banului public!’.

Singura lor soluție, dar să vedem și asta, e să se înțeleagă cu mine într-un fel, să închidă ochii și Curtea de Conturi: ‘Bine, mă, asta e, s-au asociat cu Becali, au revenit lucrurile la normal’. Și procurorii să zică, sunt mulți care sunt steliști. Și cu mine dacă fac înțelegere, tot nu scapă de banii pe care i-au cheltuit până acum. Cum ați cheltuit până acum atâția bani?! Dacă se împacă cu mine e singura soluție, să zică toate instituțiile: ‘Hai, mă, gata! S-a făcut pace, să o lăsăm așa, să nu mai facem circ și cu asta basta! Au greșit, cutare, la revedere!’”.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota pentru „X” la meciul FCSB – Rapid

ADVERTISEMENT