Florin Talpan se luptă pe toate fronturile cu Federația Română de Fotbal. Colonelul de justiție al clubului Steaua București își oferă expertiza și în alte dosare. Este vorba de nimeni altul decât Adrian Mititelu.
FANATIK a aflat că Florin Talpan ține legătura periodic cu Adrian Mititelu, patronul lui FC U Craiova 1948. Deși are mai mulți avocați, Adrian Mititelu s-a consultat de mai multe ori și cu juristul „militarilor”, căruia i-a cerut părerea în litigiile cu Federația Română de Fotbal.
Adrian Mititelu cere în instanță daune în valoare de 300 de milioane de euro, în dosarul în care Craiova a fost dezafiliată și a dezvăluit că e gata să mai intenteze alte 7 procese celor de la FRF.
Următorul termen va avea loc pe 19 octombrie: „Aşteptăm procedura de la DNA, indiferent de decizie. Dar sunt convins că ori aici, ori la Curtea de Apel, se va admite. Lucrurile sunt foarte clare. Noi suntem în aşteptarea deciziei CEDO, aşteptăm să condamne România. Oricum, ei nu scapă. Ştiu că e greu, aţi văzut ce incisivi sunt avocaţii lor, sunt plătiţi cu milioane de euro”.
Florin Talpan o consideră pe FRF principala vinovată pentru situația în care se află clubul Steaua, fără drept de promovare în SuperLiga. Colonelul de justiție a notificat federația de mai multe ori să respecte deciziile judecătorești din procesul dintre Steaua și FCSB.
Juristul consideră că Federația Română de Fotbal ar trebui să modifice regulamentul și să permite clubului Steaua să obțină dreptul la promovare în SuperLiga.
Cu toate acestea, Adrian Mititelu nu a considerat niciodată echipa din Liga 2 adevărata Steaua și e de părere că FCSB este continuatoarea: „Fostele glorii, care au câștigat Cupa Campionilor, nu ați văzut că în mare parte că vorbesc de CSA Steaua. Sau că FCSB nu ar fi Steaua. Vă dați seama ce absurditate. Faptul că au o problemă cu Gigi Becali, nu mai e FCSB. Deci e în funcție de relația lor cu patronul sau dacă patronul e mai bun, mai prost, sau tâmpit, e sau nu e.
Asta e gândirea românească, sunt remiscențele comuniste, populismul. În alte țări europene nu se întâmplă asta. Privatizarea cluburilor de fotbal a fost o cale normală. S-a revenit la organizarea de până la venirea regimului comunist în România.
Practic s-a revenit la normalitate cu organizarea cluburilor pe societăți comerciale sau asociații non-profit. Nu pot fi cluburi departamentale într-o țară democrată, numai în regimurile comuniste, totalitare sunt asemenea organizări. Și sunt foarte greu admise de forurile europene sau mondiale. S-au dus într-o direcție extrem de periculoasă și de factură de tip comunisto-fascistă.
Nu poți să blamezi o organizare a unui club doar pentru că nu îți place un om. S-au distrus două branduri în România pentru că unora nu le-a plăcut de două persoane”, declara Adrian Mititelu la FANATIK SUPERLIGA.