Florin Talpan, scrisoare pentru Președintele Klaus Iohannis, după procesul cu Gigi Becali: „Trăim într-o Românie strâmbă, cu care îmi e rușine!

Francisc Oprea   
în Steaua
17/01/2020, 18:56
Florin Talpan, scrisoare pentru Președintele Klaus Iohannis, după procesul cu Gigi Becali: „Trăim într-o Românie strâmbă, cu care îmi e rușine! GALERIE FOTO
Florin Talpan, juristul CSA Steaua. Sursă Foto: Facebook

Florin Talpan este nemulțumit de ultima decizie luată de Înalta Curte de Casație și Justiție, de a rejudeca procesul cu Gigi Becali, care, inițial, trebuia să-i plătească despăgubiri de 30.000 de euro. Acum, juristul CSA Steaua a trimis o scrisoare către Klaus Iohannis (aflată integral în GALERIA FOTO de mai sus).

Florin Talpan, solicitare către Klaus Iohannis

Seria proceselor dintre Florin Talpan și Gigi Becali pare interminabilă. Cel mai recent caz are în prim plan suma de 30.000 de euro pe care patronul FCSB trebuia să o plătească juristului de la CSA Steaua, proces care Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să fie rejudecat, după ce Talpan câștiga inițial.

Nemulțumit de ultima decizie, Florin Talpan a luat o măsură fără precedent, și a trimis o scrisoare către Președintele Klaus Iohannis, prin care își arată nemulțumirea legată de hotărârea ÎCCJ, pe o consideră „un atac dur la statul de drept” și „un abuz al justiției”.

Decizia pronunțată în data de 16 ianuarie 2020 în dosarul nr. 13134/3/2016 de Instanța Supremă este un atac dur la statul de drept, la pregătirea juridică a practicienilor în drept, chiar a studenților la drept din anul II care învață Codul de Procedură Civilă, la adresa judecătorilor Curții de Apel București care au pronunțat o hotărâre temeinică și legală, la munca acestora și nu în ultimul rând un atac la viața mea privată, a imaginii mele, a securității mele și a familiei mele. 

Supun atenției această adresa în primul rând domnului președinte Klaus Iohannis pe care îl respect și îl susțin în demersuri pentru ca România să devină un stat de drept, nu al pilelor, relațiilor și al bunăvoinței și apoi opiniei publice care trebuie informată despre abuzurile din justiție!

Niciodată nu am comentat vreo hotărâre nefavorabilă pronunțată de instanță deoarece am considerat că legea era interpretabilă și jurisprudența era împărțită.

Nu am comentat niciodată activitatea unui judecător, personal având un respect deosebit pentru magistrați. Din păcate, pentru unii, foarte puțini de altfel, respectarea legii nu este imperativă. Despre aceasta este vorba azi”, se arată în scrisoarea lui Florin Talpan, conform Realitatea TV.

„România lui Becali nu este normală”

Florin Talpan continuă, susținând că ultima decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție arată că legea nu se respectă în România de către unii judecători.

Pentru că România de astăzi nu este tocmai ‘cea normală’ și nu este România domnului Iohannis, ci este o țară în care nu se respectă legea de către unii judecători și oamenii sunt brutalizați, sunt înjosiți, de chiar reprezentanți ai statului care ar trebui să facă dreptate!

România lui Becali nu este România normală, domnule Președinte Iohannis! Vă solicit respectuos sprijinul și vă solicit să luptați împotriva corupției și a nerespectării legilor tocmai de către cei care sunt plătiți din bani publici pentru a o respecta!

Tocmai pentru că vă respect foarte mult, domnule Președinte, vă solicit respectuos să depuneți toate eforturile să aduceți țara la normalitate, deoarece cea în care trăim azi, este o ROMÂNIA STRÂMBĂ cu care îmi este rușine!”, a transmis juristul CSA Steaua.

De-a lungul timpului, Florin Talpan a reprezentat, cu succes, CSA Steaua în procesele cu FCSB, în care clubul militar a reușit să obțină marca și numele „FC Steaua București”.

Închide ×