Sport

Florin Talpan trebuie să primească sporul de 50% de la CSA Steaua? Ce spune un șef de structură al Ministerului Apărării. Exclusiv

Florin Talpan a dat în judecată CSA Steaua București și MApN pentru a cere retroactiv sporul de 50% pentru lucrări de excepție. Ce șanse are să îl primească?
30.05.2024 | 16:24
Florin Talpan trebuie sa primeasca sporul de 50 de la CSA Steaua Ce spune un sef de structura al Ministerului Apararii Exclusiv
Florin Talpan cere să primească retroactiv sporul de 50% pentru lucrări de excepție în ultimii 4 ani. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Florin Talpan nu a mai suportat umilințele la care a fost supus de către conducerea CSA Steaua București și Ministerul Apărării Naționale, așa cum FANATIK a dezvăluit. Are șanse să câștige și acest demers?

Florin Talpan cere peste 20.000 de euro de la CSA Steaua și MApN

FANATIK a dezvăluit că Florin Talpan a solicitat în instanță să primească retroactiv acest spor care i-a fost tăiat în urmă cu patru ani. Cu toate acestea, va reuși colonelul de justiție să își primească acest spor? Am stat de vorbă cu un șef de structură al MApN care a explicat condițiile în care se acordă.

ADVERTISEMENT

„Este vorba de sporul pt lucrări de excepție de până la 50% aprobat pentru maxim 5 % din total funcții prevăzute în statutul de organizare. Se aprobă semestrial de către ministru.

Evident, propunerile se înaintează ierarhic. Și tot evident este că întotdeauna nu se ocupă toate, sunt lăsate și un procent rezervă pentru a putea acorda și în timpul semestrului, dar nu este o regulă.

ADVERTISEMENT

Cert este că îl poate primi legal abia de la 1 iulie. Propunerile se înaintează cu aproximativ o lună înainte de începerea semestrului, adică noiembrie / iunie cu punerea în plată de la 1 ianuarie, respectiv 1 iulie”, a spus militarul care a dorit să rămână sub protecția anonimatului.

Florin Talpan merită să primească sporul de 50% pentru lucrări de excepție: „Nu prea este deontologic pentru un șef”

Șeful de structură al MApN oferă o imagine de ansamblu asupra problemei și înțelege frustrarea lui Florin Talpan: „Fiecare unitate militară are 5% din totalul funcțiilor. Acum trebuie înțeles și că la clubul Steaua au mulți, adică și un număr mare de salarii de ‘merit’, dar au și mulți campioni.

ADVERTISEMENT

Poți să nu îi dai unuia care a luat medalie? Sau a ieșit campion? Din același număr fix. Evident, că și eu consider că Talpan îl merită. Dar el este vizibil, însă alții poate fac la fel de multe și nu sunt mediatizați să știm de ei. Cum alegi care dintre cei 2-3 sau 30 îl ia? Că îți sar și ceilalți în cap. Unul e abonat la acel spor alții deloc”.

Oficialul a dezvăluit și când Florin Talpan ar putea să primească sporul de 50%: „Nu prea este deontologic pentru un șef. Pe de altă parte, dacă Bichir a înaintat propunerea e OK, îl va primi de la 1 iulie chiar dacă a cerut acum 3 luni, în detrimentul altuia care nu îl va mai lua. Nu ai voie să depășești numărul maxim prevăzut pentru unitatea din care faci parte. Dacă acel număr a fost deja distribuit… Încalci legea dacă dai mai mult”.

ADVERTISEMENT

Unde îl contrazice pe colonelul de justiție al CSA Steaua: „E și un grad de subiectivism în logica lui Florin Talpan”

Cu toate acestea, angajatul MApN a ținut să puncteze: „P.S. nu îl poți retrage cuiva în timpul celor 6 luni în care i l-ai aprobat decât dacă este sancționat. La capitolul ăsta bate un pic câmpii. Nu știu exact cine îl are la el sau dacă le-au dat pe toate și nu a păstrat comandantul Bichir o rezervă pentru situații neprevăzute.

Sunt confidențiale pentru că ține de venituri personale. E și un grad ridicat de subiectivism în logica lui Florin Talpan legat de subiectul ăsta. E ușor să ceri și să spui că tu ești performant.

Problema este când ai foarte multi performanți. Și la cât este clubul ăla de mare, să zicem 1.000 de salariați, eu cred că 50 de inși e banal să nu găsești. Mulți sportivi sunt militari”, a concluzionat acesta.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României