Fotbal intern

Florin Talpan vrea ca Liga 4 să se oprească: „Steaua trebuie să dispute direct barajul!”

18.05.2020 | 18:26
Florin Talpan vrea ca Liga 4 sa se opreasca Steaua trebuie sa dispute direct barajul
ADVERTISEMENT

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, cere oprirea Ligii 4 din cauza pandemiei de coronavirus și vrea că „roș-albaștrii” să dispute direct barajul de promovare.

Florin Talpan vrea ca Liga 4 să se oprească

Florin Talpan a transmis un mesaj direct pentru AMFB și vrea ca Steaua să joace direct barajul de promovare pentru Liga 3: Steaua București trebuie să fie declarată câștigătoarea competiției organizate de către AMFB în baza meritului sportiv și să fie programată de către FRF să dispute meciurile de baraj. 

ADVERTISEMENT

Decizia AMFB de reluare a campionatului, fie ea sub forma unui singur play-off sau a două play-off-uri, este nu doar discriminatorie, ci și iresponsabilă și periculoasă. În celelalte ligi, campionatele au fost suspendate”.

„Acolo unde echipele de pe primele locuri au avut avansuri considerabile în clasament, acestea au trecut mai departe automat.

ADVERTISEMENT

Steaua a câștigat toate meciurile din acest sezon. A dominat campionatul și a câștigat meritul sportiv de a promova. De ce mai e necesar un play-off?”, a mai spus Florin Talpan pentru prosport.ro.

„Nu înțeleg care e rostul play-off-ului în Liga 4”

Florin Talpan a continuat și își pune multe întrebări, mai ales în cazul play-off-ului în Liga 4:„Niciodată nu am înțeles care e rostul play-off-ului în Liga 4. Echipele participante joacă un campionat lung.

ADVERTISEMENT

Așadar avem parte de destule meciuri ca să ne dăm seama ce echipă merită să promoveze. Introducerea acestui play-off mi se pare lipsită în totalitate de sens”.

„O echipă care a dominat campionatul, care a terminat sezonul regulat la un număr foarte mare de puncte de locul 2, poate să rateze promovarea dacă prinde o zi mai proastă într-un meci play-off.

ADVERTISEMENT

Aici nu mai avem de-a face cu meritul sportiv, ci cu norocul. Acest play-off al AMFB șterge meritul sportiv”, a mai spus juristul CSA Steaua.

ADVERTISEMENT