Sport

Florin Tănase a semnat cu Al Jazira. Câți bani încasează, cât primește clubul. Update exclusiv

Aventura lui Florin Tănase la FCSB s-a încheiat după șase ani. Cel mai bun marcator din ultimele două sezoane de SuperLiga a semnat cu Al Jazira, locul 4 din Emiratele Arabe Unite.
01.08.2022 | 21:51
Florin Tanase a semnat cu Al Jazira Cati bani incaseaza cat primeste clubul Update exclusiv
Florin Tănase a plecat la Dubai să semneze cu Al Jazira. Are garantați 3 milioane de euro în următorii doi ani. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
05-08-2022
12:24

Florin Tănase a semnat cu Al Jazira. Urmează anunțul oficial

S-a încheiat telenovela transferului lui Florin Tănase de la FCSB. După ce a trecut cu bine vizita medicală, fostul căpitan al „roș-albaștrilor” a semnat un contract pe două sezoane cu Al Jazira, cu drept de opțiune din partea clubului pe încă un an. Anunțul oficial urmează a fi făcut în scurt timp.

La formația din Emiratele Arabe Unite, Florin Tănase va încasa un salariu anual net de 1,5 milioane de euro (300.000 de euro din contractul de 1,8 milioane se duc la impresari), în timp ce FCSB se va alege cu 3 milioane de euro.

03-08-2022
14:49

Florin Tănase a trecut cu brio vizita medicală

FANATIK a aflat în exclusivitate că Florin Tănase a trecut cu brio vizita medicală efectuată la Abu Dhabi și urmează să semneze în curând contractul cu Al Jazira, locul 4 în Emiratele Arabe Unite.

La echipa antrenată de olandezul Marcel Keizer (53 de ani), pentru care va juca minim doi ani, fostul căpitan al celor de la FCSB va câștiga nu mai puțin de 3 milioane de euro.

Noul sezon din Emirate va începe pe 2 septembrie, atunci când Al Jazira va juca pe teren propriu cu Dibba Al Fujairah.

Florin Tănase a plecat de la FCSB, dar nu în China, ci în Emiratele Arabe Unite. Al Jazira le-a luat fața celor de la Shanghai Port și l-au ademenit cu un salariu superior pe golgheterul ultimelor două sezoane de SuperLiga.

Florin Tănase a plecat să semneze cu Al Jazira. Salariu colosal pentru fostul căpitan de la FCSB

Din informațiile FANATIK, mijlocașul ofensiv va semna cu Al Jazira un contract valabil pe doi ani cu opțiune de prelungire pentru încă unul. La Abu Dhabi, cel mai bun marcator din campionatul României va câștiga un salariu în valoare de 1,8 milioane de euro pe an.

ADVERTISEMENT

Pentru a îl achiziționa pe Florin Tănase, formația antrenată de Marcel Keizer, care a terminat pe locul 4 în Emiratele Arabe Unite, i-a plătit 3 milioane de euro lui Gigi Becali, atât cât era clauza de reziliere a fotbalistului.

Mutarea lui Tănase la Abu Dhabi este de bun augur și pentru impresarii internaționalului român, care vor încasa un comision 300 de mii de euro din salariul de 1,8 milioane de euro al fotbalistului.

ADVERTISEMENT

Mesajul „căpitanului” pentru foștii colegi

La plecarea din România, Florin Tănase a avut și un mesaj pentru foștii colegi de la FCSB, alături de care nu a câștigat decât un singur trofeu: Cupa României (2020). Fostul „decar” juca din 2016 la FCSB, când Gigi Becali a plătit 1,5 milioane de euro pentru a îl lua de la Farul (ex-Viitorul) Constanța.

„Da, bucuros! Cam greu să te desparți, e greu să pleci după atât timp de la un club atât de frumos. Normal că aștept să ia campionatul FCSB și îmi doresc să se califice, au șanse mari”, a declarat Florin Tănase, pe Aeroportul Otopeni.

ADVERTISEMENT
Florin Tănase, pe Aeroportul Otopeni. FOTO: sport.ro

După ce va ajunge la Abu Dhabi, Florin Tănase va efectua vizita medicală, iar apoi își va pune semnătura pe contractul cu Al Jazira.

227 de meciuri în toate competițiile a jucat Tănase pentru FCSB, perioadă în care a înscris 83 de goluri și a oferit 41 de assist-uri.

ADVERTISEMENT

5,5 milioane de euro este cota de piață a lui Florin Tănase, conform transfermarkt.com. În ultimele două sezoane de SuperLiga, mijlocașul ofensiv a marcat 44 de goluri, devenid golgheterul competiției doi ani la rând.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,80 este cota pentru „sub 2,5 goluri” la DAC Dunajska Streda – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT