Sport

Florin Tănase, dezvăluiri din vestiarul FCSB. Cine e jucătorul care a destabilizat echipa prin plecarea sa și cu ce antrenor s-a simțit cel mai bine

Florin Tănase a ajuns în această vară la Al Jazira, însă a rămas cu multe amintiri din perioada petrecută la FCSB și a vorbit despre cum a văzut el lucrurile.
22.09.2022 | 10:05
Florin Tanase dezvaluiri din vestiarul FCSB Cine e jucatorul care a destabilizat echipa prin plecarea sa si cu ce antrenor sa simtit cel mai bine
Florin Tănase a ajuns în această vară la Al Jazira, însă a rămas cu multe amintiri din perioada petrecută la FCSB și a vorbit despre cum a văzut el lucrurile. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Fostul căpitan al ”roș-albaștrilor” nu crede că formația pregătită de Nicolae Dică se mai poate bate la titlu în acest sezon.

Plecarea lui Bogdan Planic a dat peste cap jocul lui FCSB

La o lună și jumătate de la plecarea la Al Jazira, Florin Tănase a făcut o analiză a celor șase ani petrecuți la FCSB și a dezvăluit faptul că a existat un jucător care atunci când a plecat a stricat echilibrul echipei.

ADVERTISEMENT

”Atunci când fundașul Bogdan Planic ne-a părăsit am resimțit cel mai puternic. A fost greu, pentru că sârbul era un jucător foarte valoros. Și uite că impresia aceea de moment mi s-a confirmat cumva pe parcurs.

În atac lucrurile tot au mers bine sau foarte bine. Steaua (n.r. – FCSB) a avut cea mai bună ofensivă aproape an de an, dar în apărare nu s-a mai găsit formula ideală”, a declarat Tănase, pentru playsport.ro.

ADVERTISEMENT

Toni Petrea, cel mai bun antrenor

În cei șase ani petrecuți la formația patronată de Gigi Becali, Florin Tănase a fost pregătit de nu mai puțin de 8 antrenori, însă a recunoscut că cel mai bine s-a simțit în perioada când pe banca tehnică s-a aflat Toni Petrea, care de curând a mers la Chindia Târgoviște.

”Cred că atunci când Toni Petrea era pe bancă, FCSB juca cel mai frumos fotbal. Foarte multe ocazii de gol create, eram și activi, și eficienți în ofensivă. Pe gustul meu ca stil”, a spus fostul căpitan al vicecampioanei României.

ADVERTISEMENT

Cum te poți impune la FCSB

Florin Tănase este de părere că tinerețea lotului celor de la FCSB nu ar trebui să-i împiedice să lupte la titlu, însă este de părere că aici ar trebui să intervină abilitatea antrenorului de a ști să-i ajute pe cei fără experiență.

”Acum vreo două sezoane ne-am bătut la titlu cu CFR Cluj având tot un lot foarte tânăr. Dar a venit o serie de accidentări la jucători importanți, Olaru, Coman, Miron… Sigur că se poate să iei titlul cu o echipă tânără! Până la urmă, ține și de calitatea antrenorului să ridice nivelul jucătorilor tineri la FCSB”, a menționat el.

ADVERTISEMENT

În final, fotbalistul a explicat ce trebuie să facă un jucător nou venit la FCSB pentru a se impune rapid: ”E clar și simplu. Neapărat reușite în primele lui meciuri. Dacă acestea vin, apoi, pe termen mediu și lung, îți trebuie respect față de fotbal. Muncă și seriozitate”.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,87 este cota pentru ”1 solist și sub 4,5 goluri” la FCSB – FC Argeș. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT