Sport

Florin Tănase e istorie la FCSB! Căpitanul „roș-albaștrilor” pleacă la Shanghai Port. Fanatik i-a dezvăluit salariul

Florin Tănase (27 de ani) pleacă de la FCSB. Golgheterul ultimelor două sezoane din SuperLiga se transferă în China. Gigi Becali a anunțat că Shanghai Port plătește clauza de reziliere de 3 milioane de euro.
27.07.2022 | 11:18
Florin Tanase e istorie la FCSB Capitanul rosalbastrilor pleaca la Shanghai Port Fanatik ia dezvaluit salariul
Florin Tănase (27 de ani) s-a transferat pe 3 milioane de euro în China, la Shanghai Port. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Florin Tănase pleacă de la FCSB! Chienzii de la Shanghai Port au plătit clauza de trei milioane de euro, susține Gigi Becali. În Asia, golgheterul ultimelor două sezoane de SuperLiga va încasa un salariu anual de 1 milion de euro. Suma pe care o va primi mijlocașul ofensiv a fost dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

Florin Tănase pleacă de la FCSB! Salariu colosal pentru golgheterul din SuperLiga la Shanghai Port

Din păcate pentru roș-albaștrii, noul antrenor, Nicolae Dică, nu se va putea baza pe serviciile lui Florin Tănase la returul cu Saburtalo Tbilisi. Partida cu georgienii e programată joi, 28 iulie, de la ora 20:30.

ADVERTISEMENT

„Da. Au plătit clauza de reziliere, 3 milioane de euro. Iar el va lua un salariu de 1 milion de euro. Are și bonusuri de 10 mii de euro pentru fiecare meci jucat. Mai ia și el câteva sute de mii de euro.

Acum sunt liniștit. Aveam un stres mai mare cu salariul lui Tănase. 30 de mii de euro și cu taxe 40 de mii. Am scăpat de 40 de mii. Iau 3 milioane de euro. Nu mai dau bani din buzunar. Iau 1,5 milioane de la Betano, 3 milioane pe Tănase, alte 3 milioane din drepturile TV. De la Moruțan mai am de luat 1,5 milioane. Sunt vreo 9 milioane.

ADVERTISEMENT

Mâine nu va juca Florin Tănase (n.r. – cu Saburtalo Tbilisi)”, a declarat Gigi Becali, la Pro Arena.

Căpitanul lui FCSB juca din august 2016 la echipa lui Gigi Becali. Patronul roș-albaștrilor a plătit atunci 1,5 milioane pentru a îl transfera de la Viitorul Constanța (n.r. – Farul). În cei șase ani petrecuți în roșu și albastru, Tănase a jucat în 227 de partide, a marcat 83 de goluri și a oferit 41 pase decisive.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali i-a făcut bagajele și lui Darius Olaru

Finanțatorul lui FCSB a declarat și că negociază vânzarea lui Darius Olaru. Becali vrea 6 milioane de euro pentru mijlocașul central.

„E vorba să plece și Olaru, dar nu mai zic, să nu se interpreteze. E vorba să plece și Olaru în altă parte. Am lăsat prețul la 6 milioane de euro, dar nu vreau să vorbesc mai multe. 

ADVERTISEMENT

Am vorbit cu Dică și i-am spus că am o veste bună pentru mine și una proastă pentru el. A răspuns că ‘dacă e bună pentru club, e bună și pentru mine’”, mai spus Becali.

Patronul vicecampioanei a anunțat patru transferuri la FCSB

Deși săptămâna trecută a anunțat că vrea să se retragă din fotbal în următorii 2-3 ani, acum, Gigi Becali anunță revoluția la FCSB. Bucuros că a scăpat de salariul lui Florin Tănase (n.r. – 30 de mii de euro/lună) și că a încasat 3 milioane de euro, patronul vicecampioanei a mărturisit că vrea să facă cel puțin patru transferuri.

„Acum nu îmi mai e frică. Nu îmi e pentru că nu mai dau bani de la mine. Vom face transferuri. Nu trei. Patru jucători vor veni! Cel puțin un mijlocaș și doi atacanți trebuie să luăm. Acum am curaj că am scăpat de un mare ghimpe. 40 de mii de euro lunar, cu tot cu taxe.

De Tănase mă despart cu greu, pentru că îl iubeam. Era un om de prea mare calitate. Mă despart de un prieten, nu de un fotbalist”, a adăugat latifundiarul din Pipera.

Becali a anunțat și câteva nume din SuperLiga pe care le dorește la FCSB. David Miculescu și Alexandru Ișfan sunt dorințele patronului vicecampioanei României. Acesta i-ar lua pe cei doi de la UTA, respectiv FC Argeș, dacă echipele de care aparțin mai lasă din preț. Un alt nume vehiculat este cel al lui Dan Nistor, jucător exclus din lot de Universitatea Craiova, informație dezvăluită în premieră de FANATIK.

„I-am zis lui MM Stoica să-l pună pe Pintilii să ia legătura cu Dan Nistor. Poate îl luăm noi. Nu știu ce s-a mai făcut. Dacă îl pot lua pe Miculescu cu 500.000 de euro, îl iau. Iar dacă FC Argeș îl dă pe Ișfan la un preț acceptabil, îl iau. Dar nu mai fac investiții mari”, a mai spus Gigi Becali pentru sursa citată.

  • 5,5 milioane de euro este cota de piață a lui Florin Tănase, conform transfermarkt.com

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,34 este cota pentru „1 solist” la FCSB – Saburtalo Tbilisi. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT