Fotbal intern

Florin Tănase, forțat de Gigi Becali pentru a fi vândut! De ce e acum supărat patronul FCSB pe el

20.02.2019 | 15:08
Florin Tanase fortat de Gigi Becali pentru a fi vandut De ce e acum suparat patronul FCSB pe el

Fotbalistul de 24 de ani a fost unul dintre jucătorii impuși de finanțator lui Mihai Teja în primul unsprezece. Florin Tănase, forțat de Gigi Becali pentru a fi vândut în vară.

FANATIK a aflat că patronul FCSB a intervenit pentru ca Tănase să fie titular fix și, deși l-a lăudat în ultimele luni, prestațiile sale nu se ridică la nivelul așteptărilor, ultima dovadă fiind evoluția de la Chiajna.

Florin Tănase, forțat de Gigi Becali pentru a fi vândut! Vrea să îi facă loc lui Moruțan

Planurile patronului FCSB sunt cât se poate de clare: prioritate în primul unsprezece au loc fotbaliștii care pot fi vânduți pe termen scurt sau mediu. Este situația lui Gnohere, introdus deși nu se antrenase la nivel corespunzător, și a lui Florin Tănase, impus de Becali, pentru că dorește să îl vândă în vară!

Conform surselor FANATIK, finanțatorul roș-albaștrilor, care a plătit 1,5 milioane de euro pe Tănase când l-a luat de la Viitorul, e dispus să îl cedeze pentru o sumă de 3 milioane de euro, care să îi acopere cheltuielile și să îi aducă și un profit.

Becali vrea să îi facă loc lui Moruțan, iar cedarea lui Tănase ar crea spațiul necesar, deși Teja a demonstrat că în noul modul tactic cei doi se pot completa. Problema este că Becali consideră că Tănase trebuie vândut neapărat în vară pentru ca prețul să nu o ia definitiv pe pantă descendentă.

Olimpiu Moruțan FCSB Concordia Chiajna
Olimpiu Moruțan este omul pe care Gigi Becali speră să ia bani mulți. Patronul FCSB își dorește o tripletă de vis: Man, Moruțan, Coman

Tactica lui Gigi: l-a ridicat în slăvi câteva luni, acum îl critică iar!

Relația dintre Florin Tănase și Gigi Becali a fost una tumultoasă în ultimul an. Când a fost numit căpitan, Tănase a fost criticat aspru de patron: “A fost schimbat pentru că el nu este căpitan. Este căpitan, dar nu are calităţi de căpitan. Un căpitan ia sabia și se duce primul la luptă. El fugea de minge, se speria și nu putea să facă trei pași, când mingea era la doi metri de el. Ăla nu este căpitan.

Poate cel mai mult din echipa asta pe Tănase îl iubesc, dar nu este căpitan. Are calitate mare, dar ca să fii căpitan trebuie să ai bărbăţie. El nu are bărbăţie. Trebuie să fii puternic. Cum e Pintilii, de exemplu, nu contează cine e în faţa lui, joacă la fel”, afirma Becali la un moment dat.

Apoi, patronul a început să “cosmetizeze” din nou imaginea lui Tănase la FCSB, ajutat și de evoluțiile din ce în ce mai bune ale fotbalitului, prin câteva declarații în stilul caracteristic.

“O să îl îmbrățișez pe Tănase pentru tot ce a făcut. Nu a dat gol, dar muncește mult. Face el ce face și ține echipa”

“Doi jucători s-au ridicat deasupra gazonului, Teixeira şi Tănase. La Tănase mi-a plăcut cum s-a luptat”

“Uitați-vă la poziția lui Tănase. Cu Hermannstadt am jucat un fel de 4-3-3, pentru că Tănase e mult mai în spate. Se plimbă, se mișcă jucătorii pe teren. E doar zece la sută din ce vrea Teja. O să vedeți. Tănase mi-a zis înainte se sufoca. Acum oamenii spun altceva. L-am sunat pe Tănase și acum. A spus: «N-ai cum să ne mai critici, nea Gigi. Acum putem alerga. Înainte ne sufocam. Acum toată lumea se mișcă, avem soluții». Toți zic că se simt mai puternici”

Aceste cuvinte ale lui Gigi Becali, întinse pe mai multe luni și după câteva partide foarte reușite ale numărului 10 de la FCSB, veneau în completarea susținerii pe care patronul i-a acordat-o indiferent că antrenor a fost Dică sau, mai nou, Teja. Totuși, meciul slab de la Chiajna l-a determinat pe Becali să își atace din nou fotbalistul, dezamăgit că inconstanța lui nu îl va ajuta să prindă transferul dorit în vară:

Pot să găsesc un responsabil azi: Tănase. Le-a dat numai la adversar. I-a fost frică să nu se accidenteze, că prea numai la ei a dat mingea. Nu ştiu de ce Teja nu l-a schimbat pe el. Probabil a crezut în el, dar el a pierdut toate mingile”, a afirmat Becali. E modul în care afaceristul încearcă să își mobilizeze vedeta înaintea unui meci vital cum este cel cu Craiova, partidă în care mulți ochi vor fi pe jucătorii celor două echipe. Jocul lui Tănase la Chiajna i-a deranjat și pe fani, care l-au apostrofat la final.

Florin Tănase FCSB Chiajna
Florin Tănase a fost criticat de patronul Gigi Becali, deși prestațiile sale de pe gazon au fost foarte bune, iar la Chiajna a fost peste media echipei în ceea ce privește efortul și realizările individuale

“În ultimii 3 ani, eu zic că e cel mai bun jucător de atac din România. Luaţi cifrele şi o să vedeţi. Şi ca evoluţie, şi ca tot. Tănase e unul dintre cei mai buni jucători. Nu e cel mai bun, dar e dintre cei mai buni. E polivalent. Joacă optar, joacă oriunde în atac, indiferent de sistem. Cu randament foarte bun, atât când e la minge, cât şi fără minge”Gică Hagi

2 milioane de euro este cota lui Florin Tănase conform Transfermarkt