Sport

Florin Tănase, înţepături pentru Rapid: „Nu trebuie să avem presiune. Până la urmă, jucăm cu o nou promovată“

Căpitanul roş-albaştrilor pune gaz pe foc înainte de derby-ul Rapid - FCSB: „O echipă cu experienţă, dar o echipă nou-promovată“
14.08.2021 | 14:56
Florin Tanase intepaturi pentru Rapid Nu trebuie sa avem presiune Pana la urma jucam cu o nou promovata
ADVERTISEMENT

Etapa a cincea din Liga 1 aduce derby-ul dintre Rapid şi FCSB. Meciul se joacă duminică, 15 august, de la ora 21:30, pe Arena Naţională din Bucureşti, cu giuleştenii în rol de gazde.

Războiul declaraţiilor, început de o săptămână

Războiul declaraţiilor dintre cele două cluburi a început încă de la finalul meciurilor din runda precendentă. Giuleştenii au spus despre rivali că sunt „o echipă nou înfiinţată“, iar roş-albaştrii au promis că vor răspunde pe teren.

ADVERTISEMENT

Între cele două formaţii există o rivalitate veche, alimentată de-a lungul timpului cu episoade rămase în memoria tuturor. Sfertul UEFAntastic sau „cazul bricheta“ sunt doar două dintre cele care trezesc amintiri neplăcute giuleştenilor.

Florin Tănase: „Nu trebuie să avem presiune. Până la urmă, jucăm cu o nou promovată“

„Ne așteaptă un derby. Cu siguranță va fi un meci frumos, jucăm cu o echipă cu experiență, care are un antrenor foarte bun, după părerea mea. Un antrenor care i-a luat din play-out-ul Ligii 2 şi i-a dus pe podiumul Ligii 1. Trebuie să câștigăm pentru că, până la urmă, jucăm cu o nou promovată.

ADVERTISEMENT

Până acum nu am jucat decât cu Dinamo. Chiar îmi doream un derby cu Rapid. Mă uitam când eram mic la meciurile din Europa League și cred că acum va fi o astfel de atmosferă.  Vom avea și noi parte de fani mulți și sper să îi facem fericiți.

Presiunea nu este foarte mare. Este altceva când se vorbește toată săptămâna despre un meci, dar nu trebuie să avem presiune prea mare. Cum am mai spus, jucăm cu o nou promovată.

ADVERTISEMENT

Ne-am pregătit bine și așteptăm cu nerăbdare meciul. Suntem încrezători și cred că vom câștiga fără probleme. Cu siguranță că te ambiționează acele declarații, dar noi trebuie să fim concentrați, să nu vorbim prea mult și să arătăm pe teren“, a spus Florin Tănase la conferinţa de presă.

Rapid, mai sus în clasament

După patru runde, niciuna dintre cele două formaţii nu a pierdut. Giuleştenii au trei victorii şi o remiză, fiind singura formaţie din Liga 1 care nu a primit gol. De partea celelaltă, FCSB are două succese şi două egaluri, golaveraj 7-3.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota BETANO pentru Rapid – FCSB: 2,18 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT