Fotbal international

Florin Tănase nu va juca în meciul tur dintre FCSB şi Rapid Viena. Probleme pentru Nicolae Dică

17.08.2018 | 10:00
Florin Tanase nu va juca in meciul tur dintre FCSB si Rapid Viena Probleme pentru Nicolae Dica
ADVERTISEMENT

Florin Tănase, căpitanul formaţiei FCSB, nu va juca în meciul tur din play-off-ul Europa League, toate acestea după ce a încasat a fost avertizat de arbitrul partidei disputate de vicecampioana României cu Hajduk Split, scor 2-1, în turul 3 preliminar, pe “Arena Naţională”.

FCSB a trecut de Hajduk Split, după ce “roş-albaştrii” au remizat în Croaţia, scor 0-0, iar pe “Arena Naţională” s-au impus cu 2-1, iar vicecampioana României va juca în play-off-ul Europa League cu Rapid Viena, echipă la care evoluează şi Andrei Ivan, fostul atacant de la CS Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Florin Tănase nu va juca în meciul tur dintre FCSB şi Rapid Viena

Meciul dur dintre FCSB şi Hajduk Split a produs şi pagube. Deşi s-a calificat în play-off-ul Europa League, vicecampioana României nu se va putea baza pe un om de bază în meciul tur cu Rapid Viena. Florin Tănase, căpitanul FCSB-ului, a încasat un cartonaş galben în ultimul minut al primei reprize, iar avertismentul primit de la arbitrul partidei de pe “Aren Naţională” este cel de-al treilea pe care atacantul “roş-albaştrilor” l-a văzut în actualele preliminarii europene. Deşi va fi suspendat în meciul tur, Florin Tănase va avea drept de joc la returul de pe “Arena Naţională”

Florin Tănase în meciul FCSB - Hajduk Split, scor 2-1, în turul 3 preliminar al Europa League
Duelul dintre Florin Tănase şi un adversar în meciul FCSB – Hajduk Split, scor 2-1, în turul 3 preliminar al Europa League

Marko Momcilovic va lipsi patru săptămâni

Asta nu este singura problemă pe care o întâmpină Nicolae Dică înaintea “dublei” din play-off-ul Europa League cu Rapid Viena. Marko Momcilovic, un jucător de bază din lotul vicecampioanei României, s-a accidentat în primul meci disputat de FCSB pe terenul lui Hajduk Split, scor 0-0, iar fundaşul în vârstă de 31 de ani va lipsi cel puţin patru săptămâni. Apărătorul stânga a rezistat pe teren 41 de minute în meciul de pe stadionul “Poljud”, după ce înaintea pauzei meciului jucat în Croaţia a suferit o întindere. Sârbul a solicitat intervenţia medicilor din staff-ul FCSB-ului, iar la scurt timp a făcut semn spre banca tehnică a “roş-albaştrilor” că nu mai poate să joace şi a ieşit la marginea terenului. În locul lui Marko Momcilovic, Nicolae Dică a decis să îl introducă pe Junior Morais.

ADVERTISEMENT

Dragoş Nedelcu a fost lovit în faţă cu un obiect aruncat de fanii FCSB-ului

În meciul FCSB – Hajduk Split, scor 2-1, a avut loc un alt moment incredibil. Intrat în minutul 15 al partidei de pe “Arena Naţională” în locul lui Lucian Filip, accidentat, Dragoş Nedelcu a fost lovit cu un obiect albastru aruncat din tribuna în care se afla galeria FCSB-ului. Acest incident s-a întâmplat în momentul în care elevii lui Nicolae Dică obţinuseră o lovitură de la 11 metri. Mijlocaşul transferat de Gigi Becali de la FC Viitorul Constanţa s-a prăbuşit pe teren, cerând intervenţia urgentă a medicilor, după ce a văzut că toată faţa îi era plină de sânge. Dragoş Nedelcu a fost bandajat de medicii din staff-ul “roş-albaştrilor” şi a revenit pe teren.

Lucian Filip a rezistat 15 minute în FCSB – Hajduk Split 2-1

Un alt jucător care a ieşit accidentat din meciul FCSB – Hajduk Split este Lucian Filip. Cel mai vechi jucător din lotul “roş-albaştrilor” a rezistat pe gazon doar 15 minute, după ce mijlocaşul în vârstă de 27 de ani a suferit o contractură musculară şi nu a mai putut continua. Cu cinci minute înaintea accidentării suferite de Lucian Filip, Nicolae Dică a avut emoţii cu Mihai Pintilii, cel care a fost aruncat la pământ în urma unui body check al lui Said Ahmed Said.

ADVERTISEMENT