Fotbal intern

Florin Tănase, omul-cheie pentru naționala României: ”Este un jucător cu inteligență”

19.03.2021 | 14:06
Florin Tanase omulcheie pentru nationala Romaniei Este un jucator cu inteligenta
Fostul internațional Lucian Sânmărtean consideră că Florin Tănase poate fi omul-cheie pentru echipa națională a României în primele meciuri din preliminariile CM 2022. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Fostul internațional Lucian Sânmărtean consideră că Florin Tănase poate fi omul-cheie pentru echipa națională a României în primele meciuri din preliminariile CM 2022.

Jucătorul de la FCSB este considerat fotbalistul care poate decide o partidă prin faptul că știe să pătrundă foarte bine pe spațiile libere create de atacanții centrali.

ADVERTISEMENT

Tănase este unul dintre cei mai bine cotați din Liga 1, iar înaintea derby-ului FCSB – CFR Cluj, tehnicianul Edi Iordănescu a anunțat că vrea să-l aducă în Gruia, informație pe care FANATIK a oferit-o în exclusivitate încă din 8 februarie.

Avantajul naționalei României se poate numi Florin Tănase

Lucian Sânmărtean este de părere că Florin Tănase poate fi un jucător decisiv pentru naționala României dacă este folosit pe o poziție care să-l avantajeze. Fostul internațional îl vede pe fotbalistul de la FCSB în spatele vârfului.

ADVERTISEMENT

”Atacanții noștri de careu sunt Pușcas și Keșeru, este clar. Tănase este un jucător pe care eu îl apreciez foarte mult. Am spus-o de fiecare dată, e un jucător care mie îmi place și este un volante, un jucător care să joace în spatele vârfului, fiindcă este un jucător cu inteligență, care are mișcări foarte bune de profunzime și la careu”, a declarat Sânmărtean pentru as.ro.

”Dacă ai un atacant mare, ca și Pușcas, sau Keșeru, care să tragă adversar cu el, Tănase intră foarte bine în spațiile care rămân libere și reușește să înscrie. Este un jucător cu o inteligență și cu o știință a jocului ridicată. Un jucător bun, care poate ajuta echipa națională”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT

România va disputa trei partide în luna martie, toate contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022 din Qatar:

  • 25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45 (Arena Naţională)
  • 28 martie: România – Germania, ora 21:45 (Arena Naţională)
  • 31 martie: Armenia – România, ora 19:00
ADVERTISEMENT

Un alt jucător de la FCSB în care staff-ul tehnic al primei reprezentative își pune mari speranțe este Florinel Coman, în ciuda faptului că acesta nu se află în cea mai bună formă. Secundul Nicolae Dică a explicat de ce a fost convocat ”Mbappe de România”.

Una dintre cele mai mari probleme pentru selecționerul Mirel Rădoi o reprezintă postul de portar. Ionuț Radu nu a mai putut răspunde convocării după ce a intrat în izolare din cauza mai multor cazuri de coronavirus de la Inter Milano, iar în locul său a fost adus Florin Iacob de la UTA Arad. În aceste condiții lupta pentru titularizare se va da între Florin Niță și David Lazar.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 1,65 este cota pentru “nu marchează ambele echipe”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT