Sport

Florin Tănase, pierdere uriașă pentru FCSB! Cifrele amețitoare ale ultimului golgheter al României

Florin Tănase (27 de ani) este ultimul mare golgheter al României, o pierdere uriașă pentru echipa lui Nicolae Dică, ținând cont de cifrele pe care le avea mijlocașul ofensiv la FCSB.
11.08.2022 | 15:52
Florin Tanase pierdere uriasa pentru FCSB Cifrele ametitoare ale ultimului golgheter al Romaniei
Florin Tănase a marcat 76 de goluri pentru FCSB între 2016 și 2022. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate că Florin Tănase a semnat cu Al Jazira, iar fostul golgheter al FCSB va încasa un salariu anual de 1,5 milioane de euro. Gigi Becali a încasat 3 milioane de euro, însă pierderea decarului este mult mai mare decât pare la prima vedere.

Florin Tănase, cel mai bun marcator din SuperLiga aflat în activitate

Florin Tănase a fost golgheterul ultimelor două ediții de campionat, în care a marcat nu mai puțin de 44 de goluri: 24 în sezonul 2020-2021 și 20 în sezonul 2021-2022.

ADVERTISEMENT

Fostul căpitan al echipei lui Nicolae Dică nu este doar golgheterul din SuperLiga, ci şi cel mai bun marcator de când s-a trecut la sistemul cu play-off și play-out, în 2015.

Florin Tănase este lider detașat în acest clasament cu 74 de goluri, fiind urmat de Constantin Budescu (47 de goluri) și un alt fost golgheter de la FCSB, Harlem Gnohere (45 de goluri).

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a plătit 1,5 milioane lui Gheorghe Hagi pentru a-l transfera pe Tănase de la Farul Constanța. Acesta a debutat în Liga 1 în 2013 și a reușit în cei nouă ani, 81 de goluri în campionat.

În total, a marcat în toate competițiile 99 de goluri, ultimul din penalty, în partida cu Universitatea Cluj din prima etapă.

ADVERTISEMENT

Florin Tănase, nu doar un marcator înnăscut, ci și un pasator bun

Florin Tănase nu este un vârf clasic și este un jucător care joacă și pentru coechipierii săi. Fostul decar al celor de la Farul Constanța și FCSB a bifat nu mai puțin de 40 de pase decisive în cele 280 de meciuri în care a evoluat.

Astfel, se poate spune că SuperLiga rămâne fără ultimul mare golgheter al României, iar Nicolae Dică va avea mai mari bătăi de cap să umple golul lăsat de Florin Tănase, mai ales că FCSB nu a găsit încă un vârf care să marcheze meci de meci.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, Andrei Burlacu și Ivan Mamut au fost puși pe liber, în timp ce Andrei Dumiter este accidentat, iar FCSB are soluții extrem de puține pe postul de număr nouă.

  • 40 de pase decisive a reușit Florin Tănase în Liga 1

Florin Tănase, cel mai bine cotat jucător din lotul FCSB-ului

Fostul căpitan al FCSB era și cel mai scump jucător din lot conform Transfermarkt, fiind evaluat la 5,5 milioane de euro.

Astfel, cota de piață a echipei lui Gigi Becali va avea de asemenea de suferit și va scădea de la 38 de milioane, la 32,5 milioane de euro.

Florin Tănase (27 de ani) era și unul dintre cei mai experimentați jucători ai FCSB, un aspect iarăși foarte important, ținând cont că Nicolae Dică are foarte mulți fotbalişti tineri și o medie de vârstă de doar 24 de ani.

  • 5.500.000 de euro e cota lui Florin Tănase conform Transfermarkt

Edi Iordănescu știe cel mai bine ce înseamnă pierderea lui Florin Tănase pentru FCSB

Deși l-a antrenat doar o perioadă scurtă de timp, Edi Iordănescu e convins că pentru FCSB plecarea lui Tănase e o pierdere uriașă, care va fi foarte greu suplinită: „Știu ce înseamnă Tănase pentru FCSB. Cu disciplină, cu ordine, cu ierarhie firească, grupul are capacitatea să reușească să se repoziționeze, să se mai aducă 2-3 jucători și să facă mai puțin resimțită plecarea lui.

Anul trecut a ieşit golgheterul campionatului în mod detașat. Și-a demonstrat valoarea. E și un jucător al echipei naționale. Cred că nu va fi ușor pentru FCSB.

Eu nu l-am avut foarte mult timp. I-am simțit lipsa când nu a fost, m-am bucurat când a revenit. FCSB pierde un lider în vestiar, o voce importantă, un jucător inteligent. Grupul e unul foarte bun, îmi pare rău că nu am putut să îi am la dispoziție”, a spus selecționerul la Digi Sport.

  • 99 de goluri a marcat Florin Tănase în toate competițiile în România în perioada 2013-2002: 280 de meciuri

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,00 este cota pentru ”Octavian Popescu marchează” în FCSB – Dunajska Streda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT